Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 1965 Don Haskins dostává příležitost trénovat tým Texas Western. Ten ale za moc nestojí, a proto nabírá nové hráče. Šokující je, že se jedná o hochy černé pleti. Na prvním tréninku Haskins stanoví přísná pravidla. Na konci jeho tréninkového soustředění je v týmu 5 bílých a 7 černých hráčů. Tým čeká nelehká sezóna, protože rasová segregace je v lidech stále silně zakotvena. Přes všechny problémy se tým dostává na čtvrté místo celostátního žebříčku. Celková rozladěnost z rasových narážek mužstvo začíná narušovat a v zápase sezóny o první místo prohrávají. Trenér cítí, že ztrácejí jiskru a touhu po vítězství. A tak se jim snaží připomenout, proč jsou tady. Zabere to a tým se semkne. V sezoně končí s 23 vítězstvími a jedinou prohrou. Následně v play off postoupí do finále, kde se mají utkat s týmem bílých hráčů. Haskins se rozhodne riskovat a základní tým pro finále složí jen z hráčů černé pleti, kteří navzdory všemu vyhrají titul v turnaji NCAA. (TV Fanda)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další povedený sportovní příběh z produkce Walta Disneye, pod taktovkou Jerryho Bruckheimera a se štítkem "based on a true story". Více než na samotné zápasy se film zaměřuje na téma rasismu a na to jak se dá dostat na vrchol i když jste odepisovaný outsider stejně jako hlavní postavy filmu. Stejně jako jiné podobné snímky (Hokejový zázrak, Vzpomínka na Titány) i tento zaujme především sympatickým hereckým obsazením a silným příběhem pro celou rodinu. Studio Walt Disney je ve sportovním žánru zárukou kvality. ()

Luukec 

všechny recenze uživatele

Řekněme že když sem já začínal s basketem tak sem měl situaci trochu jednodušší.. su bílej, takže sice neskáču 4 metry do vzduchu, ale nikdo neměl rasové narážky.. tak jak to bu bylo v omto filmu, kterej je samozřejmě trochu sfanatizovanej, ale na kráse mu to nějak výrazně neubírá.. popisuje nám situaci ze 70tých let kdy černoši poprvé začali pronikat do souteží a veřejnosti se to ale vůbec nelíbilo..naštěstí jako v každém správném americkém filmu dobro zvítězilo a černoši mohli hrát a díky tomu dnes můžeme vidět basketball jaký je.. sice situace je přesně opačná, ale nikdo to už nikomu nezakazuje.. ()

Reklama

Jeand´Boa 

všechny recenze uživatele

Komu připadají sportovní dramata již ohraná, vypovídající stále o tom samém a jako přehnaný americký sen, toho to zkrátka nadchnout nemůže...Ostatní si ale přiznají, že se jedná většinou o příběhy inspirované skutečnými událostmi a že to tedy není pouhým snem - ono se to skutečně může povést a povedlo. A i když to je mnohdy až příliš sladké a neuvěřitelné, proč o tom nevyprávět? Odjakživa se psaly hrdinské eposy, apod. Je-li to záznamu hodné, není divu, že to někdo zaznamená...A tento film je zkrátka v rámci daného žánru dalším povedeným snímkem, který nemůžeme podhodnotit pouze na základě averze k dané škatulce. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

ČASY SE MĚNÍ….(podle skutečné události).. Sportovní film, který se drží jasného schématu: sehnat hráče (nejsou prachy) – potrénovat (chceš/nechceš) – zápasy (vyhráváme) – finále (překvapení!). Pokud máte sportovního ducha a líbí se vám ta (100x omílaná) cesta k úspěchu, jistě budete spokojeni. Ovšem těmto chlapcům nestojí v cestě ani tak ostatní týmy, nýbrž rasistické předsudky (,,Chci abys šel hrát do Texasu!“ ,,Do Texasu? Nezlynčují mě?“). A tak hrají o něco víc, než jen o šampionát! A to je asi ten největší důvod k tomu, aby jste jim drželi palce. Vždyť jde přeci jen o NEJVĚTŠÍ SPORTOVNÍ VÍTĚZSTVÍ A NEJVÝZNAMNĚJŠÍ ZÁPAS V HISTORII UNIVERZITNÍHO BASKETBALU!. A je jedno, jaký má finále výsledek! Takže: rozhodně to není nejlepší sportovní film. Solidní příběh však udrží napětí až do konce. PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE *** NAPĚTÍ *** Co uvidíme (možná) příště? A co u nás? Máme svoje VELKÉ VÍTĚZSTVÍ? Je jím zrušení 30ti korunového poplatku u doktora? Natočí o tom někdo film? Nebo jen někdo dostane zase facku? ()

Wargoo 

všechny recenze uživatele

Rovnako ako v mnohých skutočných športových filmov, aj tu dávam 4****. Obzvlášť sa mi páčila hudba k tomuto filmu. Inak opäť vydarený, a celkom kvalitne natočený film, ktorý ale viac krát asi pozerať nebudem, asi ako každý skutočný príbeh zo športového prostredia, pretože by som stratil "moment prekvapenia". :D 4**** a 72,276% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (8)

  • Úloha vo filme bola ponúknutá aj hviezdnemu rozohrávačovi NBA Kirkovi Hinrichovi, ale musel ju odmietnuť kvôli prekrývaniu termínov. (erapo)
  • Josh Lucas pribral 20 kilogramov, aby mohol hrať trénera Haskinsa. (erapo)
  • Do úlohy trénera Dona Haskinsa bol pôvodne nominovaný Ben Affleck, ale odmietol ponuku, kvôli prekrývaniu termínov natáčaní. (erapo)

Reklama

Reklama