Reklama

Reklama

Princezna ledu

  • USA Ice Princess (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sedmnáctiletá Casey se snaží získat stipendium na Harvard. Přijímací komisi ale musí předložit samostatný projekt. Rozhodne se zkombinovat své dvě vášně - fyziku a krasobruslení. Chodí se dívat na tréninky mladých krasobruslařek a vytvoří projekt, který radí krasobruslařkám, co mají na svých pohybech zlepšit. Nakonec začne sama trénovat pod vedením matky své spolužačky Gen, přísné a náročné Tiny Harwoodové. Ta objeví její nesporný talent, a Casey se ze začátečníků dostává rovnou do juniorek. Aby si na trénink vydělala, nabere si spoustu brigád, čímž ovšem trpí její příprava do školy. Matka jí krasobruslení zakazuje. Casey také zjistí, že její fyzikální projekt je úspěšný a může jí vydělávat peníze. Na přeborech, kde závodí společně s Gen, je tak dobrá, že trenérka, v obavě, aby její dceru nepřipravila o postup, dá Casey schválně nové boty, které jí rozedřou nohy do krve. Casey je její zradou hluboce dotčena... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem viděla ještě v době, kdy jsem žrala americké romantické komedie - a téhle nic nechybělo. Možná to nebyl účel, ale mezi nejsmíchuhodnější věci patřilo využití fyziky v krasobruslařské praxi v interpretaci slečnou, která má úsměv větší než mozek. Jo a jako malá (rozumějte ve 4, 5 letech) jsem na krasobruslení vydržela koukat hodiny, takže i u tohohle filmu jsem vydržet dokázala. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Roztomilá limonáda od Disneyho a pokiaľ upustíte z prísnejších kritérií, nemusíte byť sklamaní. Ak čakáte realistický dej, tak ste na zlej adrese, radšej sa pripravte na hutnú dávku klišé a pátosu a taktiež výborne zvládnuté scény na ľade, ktoré potešia každého krasokorčuliarskeho fanúšika. Ani vtipy nie sú až tak trápne ako v Denníku pricenznej a pre mňa veľkým kladom je aj účasť dvoch seriálových hviezd - Michelle Trachtenberg a Hayden Panettiere. Hoci väčšina divákov by možno radšej sledovala cestu hviezdičky z Heroes ale mne to vyhovuje takto, Michelle mám predsa len o dosť radšej. ()

Reklama

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Ještě nikdy jsem neviděla něco tak sladkého...tohle je film vystavěný z cukru, který prezentuje krasobruslení jak krásný sport pro každého...Ráda vás jako amatérský krasobruslař vyvedu z omylu. Hlaví hrdinka si skáče trojité lutzy jak po másle, přitom většina krasobruslařů je k dokonalosti dovede až za rok. (Samotný Tomáš Verner se trojitého axela učil 2roky!) Její pohybový rozsah je na dívku tuším 19letou nevídaný, stejně jako je nevídané, kde se naučila piruety, které tam předvádí. Já sama nedokážu po dvou sezonách ani piruetu na jedné noze, natož ve dřepu. Je pravda, že intenzivním tréninkem s trenérem se to dá do ucházející podoby celkem rychle naučit, naše hrdinka však začíná na romantickém rybníčku. Celý film provází přeslazené pohledy, dialogy ze kterých přímo kape cukrované klišé a výsledek filmu je jasný už po prvních pěti minutách. Navíc lední vystoupení doprovází hudba s textem, která je na šampionátech zakázaná (pokud to tedy nebyla pouze zvuková kulisa k filmu). Uhlavní nepřátelská krasobruslařka se tasí v závěrečném vystoupení různými návleky na brusle, ale nevím jestli by jí to povolili.... Hlavní hrdince celou dobu stačí staré ošuntělé boty, které jakoby volaly, že nepotřebujete vybavení, abyste se stali nejlepšími. Další omyl. Krasobruslařské boty pro vrcholový sport musejí být vystužené, aby odolaly zátěži při doskocích a musejí být dobrou oporou pro kotník a holeň. Úmysl trenérky degradovat výkon hrdniky novu koupí mi byl jasný okamžitě a přesto že se hrdinka vymlátila, celková jízda by byla stokrát horší, protože profesionální brusle vás nutí stát rovněji, máte jinde těžiště a ze začátku skoro ani nedovedete jet rovně...Princezna ledu je zkrátka filmový brak snad po všech stránkách, jediná postava, která to trochu zachranuje je Skákací prcek (snad jediná doopravdová juniorská krasobruslařka). Tu jednu hvězdičku má za to, že mě i přes mé sebeovládání děj na chvíli vtáhl a druhou, že mám chut si jít po dlouhé době zase zabruslit... ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Klasická disneyovka, která má inspirovat mladé dospívající holčičky, aby se stali úspěšnými krasoblusařkami. Upřímně si ale myslím, že takový pocit by to mělo vyvolat ve všech, a já mám tyhle pocity ráda, že mě film dokáže inspirovat k novým věcem, ale tohle ne. Bylo to až příliš jednoduché. Hlavní protagonistka si stoupne na led mezi profesionální sportovkyně a bruslí nakonec lépe než ony, a ještě je to učí, jak to dělat správně? WTF? Na mě až moc pohádkové a málo reálné. Navíc mi tam chyblo nějaké pořádně drama a gradace příběhu. Nové brusle a vztah s matkou to nezachránilo. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Triviální, jednoduché a přesto nebo právě proto jako celek funkční. Dynamika příběhu obsáhla každou z oblastí života - osobní, pracovní, rodinnou - stejným dílem. Všechny hlavní "baby" hrály naplno, mile a civilně, každá z nich si zaslouží hvězdu za svůj díl vítězství. Scénu závěrečné exhibice jsem procítila zároveň s něžnou Michelle a probulela spolu s neústupnou Joan. Generační střet, vzájemný vztah a respekt byly stejně silné jako ambice, staré křivdy, nevyřešené spory a boj o lepší budoucnost v tomto ryze ženském světě, prakticky bez mužů. Závěr jsem radši přeslechla, lidi se přece nemění... ()

Galerie (34)

Zajímavosti (5)

  • Krasobruslařka/y zaskakující za: Casey (Michelle Trachtenberg) - Jennifer Robinson, Sandra Jean Rucker, Lauren Wilson, Cassandre Van Bakel,  Nikki (Kirsten Olson) - Danielle Kahle, Tiffany (Jocelyn Lai) - Victoria Yeung .. (Katulik25)
  • Za Michelle Trachtenberg zaskakovali 4 krasokorčuliarky. (corona)
  • Krasokorčuliarka, ktorú Casey sleduje v TV na začiatku filmu, je trojnásobná svetová šampiónka Sasha Cohen. (corona)

Reklama

Reklama