Reklama

Reklama

Vražedná čísla

(seriál)
  • USA Numb3rs (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2005–2010), 84 h 34 min (Minutáž: 43 min)

Hrají:

David Krumholtz, Rob Morrow, Judd Hirsch, Alimi Ballard, Navi Rawat, Peter MacNicol, Dylan Bruno, Diane Farr, Aya Sumika, Sophina Brown, Michelle Nolden (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(118)

Na různých místech po městě se objevují mrtvoly znásilněných žen a policisté nemají žádné stopy, jak se k vrahovi dostat. Ale agentům FBI se brzy podaří pomocí matematiky a na základě údajů zakreslených v mapě určit přibližné teritorium, ve kterém pachatele hledat... (TV Nova)

Recenze (175)

Domo odpad!

všechny recenze uživatele

Další z amerických ptákovin, kterými naše komerční televize vyplňují aktuální program našich nenáročných konzumentů. Spousta "cool" video triků, bez kterých se dnes moderní kriminálka neobejde a které každý díl natáhnou natolik, aby se do něj vlezla reklama. Ultrageniální dedukce, které by mohl závidět i Doylův Holmes, vyvedené z nesmyslných čmáranic na skleněnou tabuli. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

CSI kriminálky stavajú na čisto technickom riešení prípadov bez ludského faktora. Numbers je v tomto smere o niečo smiešnejší ( spojenie matematiky so všetkým príliš reálne nie je), práve preto je zábavnejší. To čakanie, s akou blbosťou zase prídu, je zdrojom zábavy aj napätia. A navyše sa venuje aj sympatickým hlavným hrdinom. ()

Reklama

Obivan 

všechny recenze uživatele

Skoro v každém díle zazní nějaká dobrá hláška a seriál se mi zdá být docela zajímavý. I když šťávu mu dodává samozřejmě Charlie, génius na čísla, looser na scrabble. Co rozhodně zaujme, je celkové originální zpracování, neboť spojit dohromady něco na první pohled tak vzdáleného jako matematika a kriminální seriál, už požaduje slušnou dávku odvážnosti. ()

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Za vlasy přitažená forma vyšetřování (spíše odhadování a výpočtů pravděpodobnosti), která sice může fungovat na určité spektrum lidí, ale rozhodně se nedá uplatnit v celé kriminalistice jako výchozí fakt. Občas se ale objevily i zajímavé díly, které logicky uvažujícího člověka nemusely nutně urazit. 30% ()

Smajlík93 

všechny recenze uživatele

Jak už plyne z názvu seriálu Vražedná čísla (Numb3rs), je jasné že se nejedná o klasickou kriminálku, ale o hit poslední doby. FBI si neví rady se složitými zločiny v Los Angeles, a proto agent Don Eppes si přizve na pomoc svého bratra profesora matematiky Charlese Eppese. Proč matematického profesora? Díky Charliemu nadání na čísla a vzorce dokáže sestavit pro hledaného zločince unikátní rovnici, která pomůže dopadnout pachatele. Aby děj nebyl matematickou kriminálkou strohý, nebo nudný je doplněn vtipnými scénkami. Ten to seriál je pěknou ukázkou kombinace kriminálky a vědy (občas sci-fi). ()

Galerie (659)

Zajímavosti (17)

  • 9 hodin a 15 minut byste strávili na gauči, pokud byste chtěli vidět všech třináct epizod první série na jeden zátah. (Pumiiix)
  • Larry (Peter MacNicol) mluví s Amitou (Navi Rawat) o Ethyl-formiátu a v rukou drží misku s malinami. Tuto látku obsahují maliny a je zodpovědná za jejich chuť a vůni. Přesto Larry mluví o jahodách. (MiluskaP)

Reklama

Reklama