Reklama

Reklama

Vražedná čísla

(seriál)
  • USA Numb3rs (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2005–2010), 84 h 34 min (Minutáž: 43 min)

Hrají:

David Krumholtz, Rob Morrow, Judd Hirsch, Alimi Ballard, Navi Rawat, Peter MacNicol, Dylan Bruno, Diane Farr, Aya Sumika, Sophina Brown, Michelle Nolden (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(118)

Na různých místech po městě se objevují mrtvoly znásilněných žen a policisté nemají žádné stopy, jak se k vrahovi dostat. Ale agentům FBI se brzy podaří pomocí matematiky a na základě údajů zakreslených v mapě určit přibližné teritorium, ve kterém pachatele hledat... (TV Nova)

Recenze (175)

Darkslayer 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavý seriál s dobrým nápadom a so sympatickým obsadením. Ako je však zvykom, je aj tu (aspon teda pre mňa) jedno veľké ALE. Už po pár dieloch ma začala iritovať skutočnosť, že FBI je tu vykreslená ako skupina ľudí neoplývajúca zakládmi logického myslenia. Veľakrát aj na banálne problémy riešiťelné sediackym zozumom potrebujú matematika, ktorý im to hodí do vzorcov a ponúkne zázračné riešenie. Načo je nám FBI stači tucet matematikou, ktoý vyriešia každý zločin. Príliš prekombinováne, kďe pri niektorých situáciach mi bolo vyložene do smiechu. Na spestrenie nudného poobedia však postačujúce. ()

Greenpeacak 

všechny recenze uživatele

. Nieže by som sa v matematika vyznal, ale niektoré riešenia záhad, ktoré chce vypočítať pomocou nejakého vzorca alebo pomocou nejakej teórie založenej iba na domnienkach poprípade nejakej anabáze mi pripadá troška sci-fi. Nechcem nášho mladého číselného mága podceňovať, ale niektoré jeho dedukcia sú v 80% prípadoch iracionálne a von koncom nezmyselné. A nemusím byť génius, aby som zistil pravdepodobnosť jeho výpočtov sú viac ako len málo pravdepodobné. Ale viac-menej, keď sa tým nebudem zaoberať, tak je to slušná kriminálka a dokážem sa prehrýzť cez premúdrené matematické výroky Charlesa. ()

Reklama

eMeMko 

všechny recenze uživatele

Prvních pár sérií super, pak už dosti otrava. Především Charlieho přirovnání mě od čtvrté série začaly lézt krkem a když se do nich začaly dostávat i další z postav, bylo to už opravdu na hlavu. Naštěstí vše vyrovnal skvělý Judd Hirch a především Peter MacNicol, který pro mě osobně byl nejlepší postava celého seriálu. Ve výsledku se tedy jedná o několik hodin matematiky na pozadí obyčejné kriminálky. Prostě průměr. ()

JackieBliz 

všechny recenze uživatele

Zpočátku měl seriál véélký potenciál. Neotřelý nápad s příjemnými herci. Matematika,ach ta matematika,kdo by jen řekl, že mě přeci někdy bude bavit? Bohužel, postupem času se seriál propadl do normálního detektivního bahna se spoustou krásných detektivek a detektivů a zamotanými případy, jenže vás to najednou začne nudit...Jako bych už to někde viděla. Škoda. ()

Imrwere 

všechny recenze uživatele

A teď školácí říkejte, že matematiku v životě nevyužijete :D ... Samozřejmě, že jednoduché počty se využívají každý den, ale toto? Jelikož jsem tomu v matematice také moc nedal, nedokážu vyhodnotit fakt, jedná-li se o opravdu reálné teorie na základě kterých se dá vyšetřit kriminální případ, ikdyž si myslím, že zapojením mozku a uvažováním selským rozumem by to šlo také, rozhodně jsem tuto seriálem důležitou teorii a způsob vyšetřování hlavního hrdiny opravdu žral. Je to skvělý nápad, jak prosadit krom logického uvažování také vyšší intaligenci a možná to některé lenivější studenty přiměje k vyššímu nasazení a snažení se. 90 %, Hodně se mi seriál líbil a rád si jeho epizody pouštím i dnes, ()

Galerie (659)

Zajímavosti (17)

  • Hlavní hvězda seriálu, David Krumholtz, hrál ve svých začátcích i ve filmu Addamsova Rodina 2. V tomtéž filmu se potkal i s Peterem MacNicolem, který v Addamsových hrál vedoucího tábora, a ve "Vražedných číslech" hraje profesora spolupracujícího s Krumholtzem. (viperblade)
  • Během natáčení pilotního dílu herci Rob Morrow a David Krumholtz zjistili, že mají něco společného - jejich matky pracují jako zubařky. (viperblade)

Reklama

Reklama