Reklama

Reklama

Vražedná čísla

(seriál)
  • USA Numb3rs (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2005–2010), 84 h 34 min (Minutáž: 43 min)

Hrají:

David Krumholtz, Rob Morrow, Judd Hirsch, Alimi Ballard, Navi Rawat, Peter MacNicol, Dylan Bruno, Diane Farr, Aya Sumika, Sophina Brown, Michelle Nolden (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(118)

Na různých místech po městě se objevují mrtvoly znásilněných žen a policisté nemají žádné stopy, jak se k vrahovi dostat. Ale agentům FBI se brzy podaří pomocí matematiky a na základě údajů zakreslených v mapě určit přibližné teritorium, ve kterém pachatele hledat... (TV Nova)

Recenze (175)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Chyba lávky, odstřelit to po prvních dílech. Sic mi stále nejde z hlavy fakt, že to co týpek jakoby „spočítá“ by dokázal vyřešit i selským rozumem, ale na druhou stranu je to docela dobrá oslava lidského rozumu a teoretického myšlení. Případy začínají být zajímavé, leč scénáristy vykonstruované tak, aby nahrály na smeč matematice. A byť jsou ty rodinné etudy stále v rovině sladké telenovely, musím zkonstatovat, že bratři Scottové by mohli Jerrymu Bruckheimerovy časem solidně konkurovat. ()

Stelletta 

všechny recenze uživatele

V USA je produkováno tolik kriminálek, že většina z nich je jen karikaturou jiné...ale Numb3rs mají do sebe to něco, co jiné nemají...a to jsou právě ta čísla. Mám ráda netradičně pojaté kriminálky a řešení za pomoci matematiky je prostě boží. Ne že by to bylo veledílo, ale jednohubka na odpoledne či večer je to výborná a velice ji ráda v televizi shlédnu. ()

Reklama

EstéCaňa 

všechny recenze uživatele

Tento seriál byl asi jediným, který jsem sledoval na Nově (kromě Ordinace pro tu mám slabost ). A taky že se mi líbil. Při psaní komentáře jsem si vzpomněl na HIMYM 6. sérii 9. díl ,kde naše hrdinka Robin zachraňovala vesmír pomocí matiky. : Ale to jsem odbočil ! Vražedná čísla mi přišli rozhodně zajímavější než nějaký "Mentalista", který televize označila jako nejlepší seriál součastnosti. No což, asi jsem zaspal dobu. 9/10 ()

Bohemák 

všechny recenze uživatele

Naprosto jsem značné nadšení pro tenhle (pouze v prvním nápadu originální) seriál nepochopil. Žádné skvěle napsané a v policejním prostředí uvěřitelné dialogy a po 4. díle už naprosto nic nového. Pro mě jen hodně naleštěná a na něco více si hrající slušná americká kriminálka, kterou si ale nikdo nemůže dovolit nasadit v hlavním vysílacím čase. Ano, ale zmiňované "oslavy lidského rozumu" si také považuju. 50% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

CSI kriminálky stavajú na čisto technickom riešení prípadov bez ludského faktora. Numbers je v tomto smere o niečo smiešnejší ( spojenie matematiky so všetkým príliš reálne nie je), práve preto je zábavnejší. To čakanie, s akou blbosťou zase prídu, je zdrojom zábavy aj napätia. A navyše sa venuje aj sympatickým hlavným hrdinom. ()

Galerie (659)

Zajímavosti (17)

  • Během natáčení pilotního dílu herci Rob Morrow a David Krumholtz zjistili, že mají něco společného - jejich matky pracují jako zubařky. (viperblade)
  • 6 členů má většinou tým reálných vědců, kteří se podílejí na přípravě jednotlivých epizod. Rovnice, které hrdina píše na tabuli, totiž musejí být do puntíku správné a jejich použití při řešení zločinů věrohodné. (Pumiiix)

Reklama

Reklama