Reklama

Reklama

Vražedná čísla

(seriál)
  • USA Numb3rs (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2005–2010), 84 h 34 min (Minutáž: 43 min)

Hrají:

David Krumholtz, Rob Morrow, Judd Hirsch, Alimi Ballard, Navi Rawat, Peter MacNicol, Dylan Bruno, Diane Farr, Aya Sumika, Sophina Brown, Michelle Nolden (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(118)

Na různých místech po městě se objevují mrtvoly znásilněných žen a policisté nemají žádné stopy, jak se k vrahovi dostat. Ale agentům FBI se brzy podaří pomocí matematiky a na základě údajů zakreslených v mapě určit přibližné teritorium, ve kterém pachatele hledat... (TV Nova)

Recenze (175)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Geniálny to kus, ktorého dokazovacia metodika disponuje snáď najväčším zábavným potenciálom spomedzi všetkých "reálnych" kriminálnych seriálov dneška. Strategicky zvolený sympatický mastermind rozplieta pomocou hyperkonštruovaných teórií a štatistík postavených na prešpekulovanom systéme zvrátenej matematickej kauzálnosti a logiky tie najkomplikovanejšie prípady. Pytagoras by mal z nás radosť. A na svoje si prídu aj fanúšikovia konšpiračných teórií, že vláda zamestnáva ľudí, ktorí pomocou štatistiky dokážu predvídať každý náš krok. ()

Gixian 

všechny recenze uživatele

Hruza, děs. Krom vlastní dementnosti nosné myšlenky o tom, že jakýkoliv případ se dá vyřešit nějakým výpočtem, fušují do různých vědeckých oborů, o kterých ví úplné "víte co". Pokud jste něco vystudovali, nedejbože přímo nějaký matematický obor, budete z toho co na obrazovce uvidíte už po pár minutách mlátit hlavou o zeď. Herecké obsazení také není nijak závratné, samotný "geniální matematik" je celkem sympaťák, a chovat se autistický zvládá, ostatní hlavní hrdinové jsou ale unylí, a dělá jim velký problém chovat se nějak realisticky. Jednu hvězdičku dávám především za dobrou výpravu, je na první pohled vidět, že do seriálu jsou investované obstojné peníze, takže po vizuální stránce je dívatelný. ()

Reklama

petisek 

všechny recenze uživatele

Už aj Ridley Scott má svoj krimi seriál a musím uznať že vydarený, aj napriek ošúchanej téme, či množstvu postáv. Hlavnou devízou Numb3rs je vydarené herecké obsadenie (Peter MacNicol v roli potrhlého matematika je geniálny), perfektná vizuálna stránka seriálu (čo už je dnes vďaka CSI štandart) a zamerianie sa na rodinu hlavného hrdinu seriálu, vďaka čomu ide príbeh viac do hĺbky a vytvára priestor pre humorné situácie. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Chyba lávky, odstřelit to po prvních dílech. Sic mi stále nejde z hlavy fakt, že to co týpek jakoby „spočítá“ by dokázal vyřešit i selským rozumem, ale na druhou stranu je to docela dobrá oslava lidského rozumu a teoretického myšlení. Případy začínají být zajímavé, leč scénáristy vykonstruované tak, aby nahrály na smeč matematice. A byť jsou ty rodinné etudy stále v rovině sladké telenovely, musím zkonstatovat, že bratři Scottové by mohli Jerrymu Bruckheimerovy časem solidně konkurovat. ()

Smajlík93 

všechny recenze uživatele

Jak už plyne z názvu seriálu Vražedná čísla (Numb3rs), je jasné že se nejedná o klasickou kriminálku, ale o hit poslední doby. FBI si neví rady se složitými zločiny v Los Angeles, a proto agent Don Eppes si přizve na pomoc svého bratra profesora matematiky Charlese Eppese. Proč matematického profesora? Díky Charliemu nadání na čísla a vzorce dokáže sestavit pro hledaného zločince unikátní rovnici, která pomůže dopadnout pachatele. Aby děj nebyl matematickou kriminálkou strohý, nebo nudný je doplněn vtipnými scénkami. Ten to seriál je pěknou ukázkou kombinace kriminálky a vědy (občas sci-fi). ()

Galerie (659)

Zajímavosti (17)

  • V čase 06:52 tatínek učí Charlieho, jak správně odpálit míček, ale v tomto okamžiku je vidět, že i po jeho odpalu míček zůstal na místě, ačkoli se v následujícím záběru oba jakoby dívají, kam letí. (Proste..Jana)
  • V čase 9:05 Charlie (David Krumholtz) utrhne kus čárového kódu, protože vysvětluje, že pak je pro skener nečitelný. Nálepka s čárovým kódem je skoro celá pryč, ale při dalším záběru je zbytek nálepky viditelně větší. (Proste..Jana)

Reklama

Reklama