Reklama

Reklama

Zoufalé manželky

(seriál)
  • USA Desperate Housewives (více)
Ukázka z filmu 4
Drama / Komedie / Mysteriózní
USA, (2004–2012), 128 h 53 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvůrci:

Marc Cherry

Hrají:

Teri Hatcher, Felicity Huffman, Marcia Cross, Eva Longoria, Nicollette Sheridan, Steven Culp, Mark Moses, Andrea Bowen, Doug Savant, Jesse Metcalfe (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(180)

Obsahy(1)

Mary Alice žije celkem nerušeně na americkém předměstí. Přesto se ale rozhodne pro sebevraždu. Je totiž možné, že se za zavřenými dveřmi dějí věci, o kterých se raději nahlas nemluví... (TV Prima)

Videa (17)

Ukázka z filmu 4

Recenze (573)

Bauer 

všechny recenze uživatele

1.řada: V dnešní době kdy je plno výborných seriálů jako je 24 hodin, Prison Break, Band of Brothers a Ztraceni, mně Zoufalé manželky velmi překvapily. Když jsem koukal na první díl, tak jsem si říkal, že to bude jeden z těch průměrných seriálů, které nepřinášejí nic originálního a první díl mně nudil. Jenže jsem netušil jak se to změní. Celých 24 dílů si to drží napínavost a po skončení každého dílu jste nedočkaví na další díl. Volba hereček do jejich rolích byla naprosto perfektní. Krasná Teri Hatcher, dokonalá Marcia Cross, nádherná Eva Longoria a ( občas ) dobře vypadající Felicity Huffmanová, tvoří vynikající kvarteto. Líbilo se mi, že to obsahuje více žánrů jako je drama, komedie, romantika a prvky thrilleru. Taky se musím přiznat, že jsem se opravdu za celých 24 dílů hodněkrát zasmál a bavil jsem se přímo královsky. Není nic, co by se dalo vytknout a kdybych mohl dát více než 5*, tak je dám, protože něco tak skvěleho a zábavného se jen tak nevidí. 2.řada: No tak druhá řada je téměr stejná jako ta první, i když je pravda, že o něco málo lepší je ta druha. Jako kdyby tvůrci dovedli všechny detaily k naprosté dokonalosti. Opět je tam zase nějaká záhada, která se postupně vyřeší a po celou délu seriálu Vás urdží v nejistotě a s očekáváním čekáte na další díly. Přibylo víec vtipných scén podle mně. A zoufalé manželky? Krásné, roztomilé a chytré jako vždy. Uvidíme co přinese třetí řada, jestli potěšení a nebo zklamání. ()

choze 

všechny recenze uživatele

I když se seriál drží stokrát omletých seriálových témat (nevěra, rozvod, nemoc aj.), podává je narozdíl od současných českých seriálů ve svižném, vtipném a drsném balení obohaceném o (v každé řadě novou) napínavou kriminální zápletku, s výborně napsanými postavami a perfektním castingem. Nejbližší je mi pár Lynette a Tom, ti jsou naprosto boží, ona chytrá a silná ženská, on věčné dítě, naopak bez Susan a jejích často žabomyších a nudných eskapád bych se obešel. A fakt miluju ten voiceover, kolikrát mě u něj přeběhne mráz po zádech. ()

Reklama

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Tenhle mysteriózní (?) melodram klouže po povrchu jen na první pohled. Za těmi bílými ploty se totiž odehrávají dramata, která jsou sice z drtivé většiny slzopudnými modelovými scénáristickými konstrukty, ovšem čas od času ukážou ve své nahotě starou známou pravdu a to, že skoro všichni jsou pěkný svině a člověk může věřit tak akorát sám sobě. Nežehlete u toho! ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Normálně bych dal, hlavně pro slabší pátou (ten časový posun jsem rozdýchával hodně dlouho) a ještě slabší šestou (výborný humor to má pořád, i tady jsem propukal v hlasitý smích, ale už to prostě nemá ty koule) sérii 4*, ale nakonec dám plnou, protože to je jedn z mála nijak úzce vyprofilovaných seriálů (prostě klasická rodinná záležitost, která překvapivě sedla i mě coby muži jako prdel na hrnec), který mě fakt bavil takřka po celou dobu, co jsem na něj koukal. Na rozdíl od mnoha jiných podobných seriálů mu trvá strašně dlouho, než zapadne do toho klasického neoriginálního balastu, kdy už scénáristé neví, co by vymysleli a tak dochází k typickým seriálovým jevům - nemoci, intriky, partnerské a vztahové rošády apod. Tenhle seriál má fakt duši, probírá věci (samozřejmě s jistou nadsázkou a jakými zhutněním jen na pár postav), kterým rozumím, znám je a ve svém životě je opravdu potkávám (no, tak žhavou, energickou a muckózní ekoteroristku jsem ještě nepotkal, ale rád bych :-). Naprosto skvěle vymyšlené charaktery postav, jež jsou lehce uvěřitelné a přijatelné. Susan je ve své odpornosti naprosto geniální. Tohle je přesně typ ženy, která si jakýmkoliv svým činem říká o to, aby jí dal někdo přes hubu, doslova o to prosí (ne že bych to schvaloval). prostě geniálně odpudivá. Probírat zde každou postavu je zbytečné. Prostě parádní seriál, který baví, rozptyluje, sem tam má nějaké to poselství, ale nesnaží se vás oblbnout a udělat z vás blbce. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že to bude stereotypní feministický manifest, kde se kroužek protivných zakyslých ženštin láduje zmrzlinou a sprostě nadává na muže coby podřadný živočišný druh. Jsem příjemně překvapen. Jednak formou (filmová technologie, vizuální stylizace á la Stepfordské paničky, sunsetboulevardovský posmrtný komentář), druhak i samotným obsahem. Milé, vtipné, ironické, přijatelné. Ale i tak víc pro ženy, takže dál se dívat nebudu a tohle berte jako hodnocení prvních pěti či šesti dílů. 60% ()

Galerie (2 910)

Zajímavosti (74)

  • Fanúšičke seriálu sa tak páčili šaty, ktoré mala Gabrielle (Eva Longoria) v prvej časti seriálu, že napísala producentom, či by jej neprezradili meno ich dizajnéra, aby jej mohol navrhnúť jej šaty na maturitný ples. Producenti jej namiesto toho poslali tie šaty, ktoré si nakoniec obliekla na ples. (ladko)

Související novinky

I muži mají své dny...

I muži mají své dny...

19.04.2006

A někteří je prožívají v televizi. O čem to mluvím? O dalších řadách (6-8) seriálu 24 hodin . Koho by napadlo, že více peněz si američtí herci vydělají v televizi, že? No, je to tak a Kiefer… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama