Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každý pokus Filipa Kaštana přijít o panictví končí nezdarem, ne-li přímo katastrofou. Pokud jde o sex, neklape to ani Blance a Pavlovi, rodičům jeho kamaráda Danyho. Terapeut jim doporučí, aby se vydali do míst, kde se společným sexem kdysi začínali. Blíží se prázdniny, a zatímco se rodiče snaží přemluvit babičku, aby týden pohlídala malého Honzíka, postrach rodiny Dany plánuje s Filipem prázdniny, na kterých už to konečně musí vyjít. A neodradí je ani to, že Filip po posledním milostném průšvihu musí za trest odjet pracovat na statek moravského strýce. Cestou ale vystoupí a zanedlouho je v kempu, kde už na něj čeká Dany. Vzápětí však kluci s hrůzou zjistí, že ve stejném kempu se ubytovali i Danyho rodiče. A co je horší, okamžitě Danymu svěří Honzíka, kterého babička odmítla hlídat. Ani to však manželům nepomůže, protože se k nim vetře dávný kamarád, tělocvikář Bořek, který tu vede dívčí vodácký kurz. Díky Honzíkovým vylomeninám se Dany a Filip seznámí s dívkami z Bořkova kurzu, jejich pokusy o sblížení však selhávají... (TV Nova)

(více)

Recenze (740)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Myslela jsem, že to bude lehce horší. Coby dvojice si Kotek s Mádlem skvěle padnou do noty a při vzájemných trapasech a hláškách se dobře doplňují. Hodněkrát jsem se doopravdy poctivě zasmála. Pár scén bylo opravdu vtipných a povedených, hlavně již zmiňované trapasy a neočekávané situace, ve kterých se objevil někdo, kdo tam radši neměl být:) Také musím vyzdvihnout dokonalý výkon Pavly Tomicové, v roli buranské maminky:) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Komedie o nadržencích (pardon, ale oni opravdu o ničem jiném nemluvili) na sněhu měla nejen mezi pubescenty úspěch, takže se po dvou letech navázalo jinou disciplínou. Tentokráte hoši jedou vodu na raftu a hádejte o čem je hlavně řeč? Ne o jezech to není ! A zase tu máme vnadné krásky, tentokráte neobrněné zateplenými overaly, ale naopak oblečené tak aby ty kousíčky látky co mají na sobě ještě více zvýrazňovaly to co mají skrývat... S hochy to dělá pravé divy a tak tu máme postaráno opět o nejednu hlášku, ale i legraci a bohužel i nějakou tu trapárnu... Jenže když se nad tím divák zamyslí víc, má pocit, že je na něm páchán podvod. Jasně - člověk na to kouká rovnou s tím, že se bude jen bavit a nic víc nečeká. Ale náhle si uvědomí, že je to prakticky to samé jak Snowboarďáci, jen na vodě. To první zmiňované bylo alespoň originální svým námětem. Jsem nucen dát o hvězdu méně a doufám, že Karel Janák tímto skončil. Pokud bude další díl o rogalistech nebo cyklistickém výletu, asi už jej s klidem minu... Oni i hlavní aktéři už asi nebudou mít pod nosy ty pubertální nikdy neholené knírky a tak by to stejně nepůsobilo věrohodně :-). Dvě pádla. * * PS. tu Voříškovou jim ale závidím ! ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Vojtěch Kotek a Jiří Mádl. To vám bola svojho času velice populárna herecká dvojica pubertálnych mamľasov. V roku 2004 mali premieru ako "Snowboarďáci" a o dva roky neskôr, v roku 2006, sa objavili v spoločnom filme ako "Rafťáci" a tiež aj ako rockoví podvraťáci. Vždy to bolo v kostrbatej réžii bohovsky coolového trotla Karla Janák. No či už Mádla s koKotekom štylizoval do úlohy snowborďákov, podvraťákov či ako v tomto prípade nadržaných rafťákov, vždy sa mi to zdalo trapné, nezábavné a blbé. * ()

juta 

všechny recenze uživatele

Rafťáci se mi zdají o něco horší, než jsou Snowboarďáci. Myšlenka vrznout si je tu mnohonásobně silnější, spíš bych volil mírnější cestu a netlačit tolik na pilu. Vtipné scény jsou trošičku okopírované, ale některé i přesto hodně pobavily. Potěšil kývající se most u obce Svatošské skály, kde jsme byli se základkou na výletě. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

O dost lepší jak podobná komedie se stejnou hereckou dvojkou Snowboardáci. zde bylo více vtipných scén a také lepší prostředí filmu. Herecké obsazené bylo rovněž dobré. Nejvíc mě bavil Oldřich Navrátil, který hrál přímo dokonale. Výhrady by se tu našly, ale moc jich nebylo. Vojtěch Kotek mi to nějak nevadil - nato, že ho nemusím. Dobré písně, dobrá hudba. Takže ve výsledku menší český trhák. Hodnotím na zasloužených 92% = ***** ()

Galerie (24)

Zajímavosti (40)

  • Domnělý hrad Kašperk, na který se rodiče vydávají na kole, je ve skutečnosti hrad Loket. Kašperk najdeme na Šumavě, byl založen roku 1356 Karlem IV. k ochraně zlatých dolů. Naopak Loket leží v chráněné krajinné oblasti Slavkovský les, založen byl ve 13. století na místě starého slovanského hradiště. Vzdušnou čarou jsou od sebe přibližně 130 km. (TheNine)
  • Scénář byl hotov na konci března 2005, premiéra filmu proběhla na začátku téhož měsíce o rok později. (hippyman)
  • Ve scéně, kdy Honzík (Matyáš Valenta) stříká dělem z hasičského vozu, není cisterna nastartovaná. Bez toho by však dělo nefungovalo. (PAULOO)

Související novinky

Český film v nesnázích?

Český film v nesnázích?

03.03.2007

3. března před desátou večer se filmový rok 2006 pomyslně uzavřel rozdáním výroční ceny Český lev. O těchto oceněních již tradičně rozhoduje Česká filmová a televizní akademie. Celý galavečer zahájil… (více)

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

05.04.2006

Před několika dny, 23. března začal režisér Karel Janák točit svůj nový film Ro(c)k podvraťáků. Po veleúspěšných, ale veskrze spíše velice jednoduchých teeny komediích Snowboarďáci a Rafťáci by se… (více)

Reklama

Reklama