Reklama

Reklama

Obsahy(1)

1. Mladý muž snažící se zabít svou manželku. Ta bohužel po každém „úspěšném pokusu“ opět vylézá z hrobu upgradovaná o jinou bojovou schopnost a ubohému chudákovi namlátí.
2. Přehnaně sebevědomá kreativní ředitelka reklamní agentury, vymýšlející jednu nesmyslnou reklamu za druhou, s chorobnou závislostí na svém diktafonu.
3. Harmonická rodinka. Tatínek sehnal lístky na představení známého hypnotizéra. Ten jej v rámci své show přesvědčí, že je pták, bohužel už ale nemá možnost jej odhypnotizovat. Celá rodina si tak musí zvykat na to, že jejich otec kvoká a chce létat.
4. Tři zlodějíčci, z nichž dva odhalují city, které pro ně byly vždycky tabu.
5. Zabiják z Londýna, jehož nejdůležitějším posláním je zjistit vaši funkci v životě, a jeho překladatel. Potřebujete nechat zabít otravného hypnotizéra či svou manželku? Pak neváhejte a obraťte se na ně. Usmlouvaná cena vyhovuje každému.
A že to nedává smysl? Počkejte, až se všechny části příběhu propojí. (Natascha)

(více)

Recenze (180)

misterz 

všechny recenze uživatele

Perfektný, nápaditý čierny humor podporený skvelou hudbou. Všetky bláznivé mini príbehy aj s ich ešte bláznivejším prepojením na konci som si užil a vychutnal. Nenudila ani sekunda. Najlepšie boli tie vymyslené reklamy, tie vážne nemali chybu :). Nemôžem zabudnúť ani na vizuálnu stránku, ktorá často prechádzala až do bizarnosti a gýčovosti, čo však nebolo na škodu, snímku to dodalo taký správny "fantasy šmrnc". Ázijský film opäť raz prekvapil, a to v plnej miere. 80/100 ()

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Keď sa povie "čiernohumorný poviedkový film", každému hneď napadne Tarantinov Pulp Fiction. Pridajte si teda k nemu ostrejší strih, údernejšiu hudbu, vycibrenejšiu vizuálnu stránku, tony a tony absurdností a dostanete Survive Style 5+. Japonskí tvorcovia to už ale podľa mňa trošku prehnali. Poviedkam síce nechýba absurdnosť (muž meniaci sa na vtáka vyhráva na plnej čiare), ale postrádajú akýkoľvek zmysel, sú totálne bez pointy, a dovolím si tvrdiť, že väčšina vtipov je pre európskeho diváka proste nepochopiteľná. Originalita sa nedá zaprieť, tá ale často k výslednému dobrému filmu nevedie. Veď čo si mám myslieť o japonskom filme, ktorému jednoznačne vojvodí a tiahne ho dopredu charismatický britský gangster Vinnie Jones? ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se, kurva, povedlo! Rozhodně jeden z těch nejlepších multižánrových kousků, co jsem za poslední roky viděl. Hororové prvky obsahuje překvapivě pouze povídka číslo jedna, všechny ostatní jsou víceméně třeskutou taškařicí. A to tak neuvěřitelně vtipně podanou a skvěle vypointovanou, až se tomu u Japonců nechce věřit. Nápaditý vizuál, místy až magické záběry, dokonalá hudba a především perfektní herecké výkony všech zůčastněných (nutno podotknout, že Vinnie Jones si zdejší roli nájemného zabijáka nesmírně užívá). Navíc s několika životními poučkami a hledáním jeho skutečného smyslu. Konec sice ztrácí tu enormně našláplou sílu a lehce zvážní, ale jako celek to funguje až geniálně. Dvě hodinky utečou jako voda a já po chvíli myslim na repete. Bravo! ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Na zdejší typ humoru musíte být zřejmě patřičně naladěni, nebo musíte pomocí vhodných látek podvést své vnímání. Jedná se o film velice zvláštní, který se zřejmě nebude podobat ničemu, co jste měli v minulosti možnost vidět. Obsah k tomuto filmu je poměrně vyčerpávající. Moje oko potěšila občasná vydařená kratičká reklama. Podobné záležitosti bych v televizi klidně uvítal. Luxusní roličku si zde střihl i Vinnie Jones. Jeho tlumočník neměl chybu. Zbytek se mi moc nepozdával. Raději ani nezmiňuji, na kolikátý pokus se mi to celé vydařilo dokoukat, ale to částečně přisuzuji nedostatku flákacího času a sledování výhradně v nočních hodinách. Více než pěknou hvězdičku asi nedám, protože je mi líto investovat do drogového průmyslu takové finance, jako drtivá většina zdejších hodnotitelů. Tento film je v mých očích více divný než dobrý. Filmová zkušenost to byla určitě zajímavá, nikoli nepostradatelná. ()

dawe04 

všechny recenze uživatele

Vesměs jednoduché a ničím zajímavé zápletky, které jsou jen mizivě propojené, což by ani tak nevadilo, kdyby někam vedly a byly zajímavé. Výtvarné zpracování i hudba rozhodně plus, celé to ale spíše připomíná nádhernou krabici, ve které je ještě nádhernější krabice a tak dále, dokud vám nezbyde prázdno a hromada nádherných, již viděných krabic... ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Manželka hrdiny první povídky (Tadanobu Asano) je ve filmu zabita celkem 7krát. (cubajz)
  • Žena navracející se ze záhrobí za celý film neřekne ani jedno slovo. (cubajz)

Reklama

Reklama