Reklama

Reklama

Americký táta

(seriál)
  • USA American Dad! (více)
TV spot
USA, (2005–2023), 133 h 46 min (Minutáž: 9–22 min)

Hrají:

Seth MacFarlane, Wendy Schaal, Dee Bradley Baker, Scott Grimes, Rachael MacFarlane, Curtis Armstrong, Mike Barker, Patrick Stewart, Eddie Kaye Thomas (více)
(další profese)

Série(20) / Epizody(366)

Další animovaný seriál Setha MacFarlanea, tvůrce kultovního seriálu Family Guy. Opět sledujeme bláznivé osudy americké rodinky, která však v tomto případě není zrovna typická. Hlavou rodiny je Stan Smith, agent CIA, který se má neustále na pozoru a udělá cokoli pro ochranu svých bližních. Kromě něj, manželky Francine a jeho dvou dětí jsou však stálými členy rodiny také mimozemšťan Roger a německy mluvící zlatá rybka Klaus. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (161)

kukkik odpad!

všechny recenze uživatele

Taková ta prázdná animovaná variace na telenovelu. Děj žádný, vtipné to není (a těch pár obstojnějších vtipů na sociálně politické pole za sezónu našinec nemá šanci pochopit až na naprosté výjimky), není to ani zábavné takže.. vhodné snad leda jako zvuková či obrazová kulisa? I když i pro takové účely spíš nevyhovující. Prostě taková pitomost ve stylu Griffinových, kterou si většina lidí v ČR pustí jen proto, že to za a) dávají v televizi a za b) je to animované. Viděna polovina první série a pro jistotu ještě několik epizod průřezem celého seriálu, výsledné hodnocení - naprostá ztráta času a zabiják mozkových buněk. odpad! ()

I.AM.NOT 

všechny recenze uživatele

Rodina Smithů je ještě bizardnější než ta Griffinů, stejně za hranicí nevkusu jako American Guy, nýbrž všeho moc škodí a mě American Dad! i občas nudí, protože celkový potenciál není takový (hodně je to svázáno jednoduchostí postav) a celkově všechno už někdo bylo nebo se to po čase opakuje. A rozhodně radši mám psa Briana než ufona Rogera a rybu Klause dohromady! ()

Reklama

Janko666 

všechny recenze uživatele

Chybí mi nějaké skvělé vedlejší postavy typu: Quagmire, Apu, Ziodberg nebo Herbert the pervert. S přibývajícími díly kvalita prý roste, takže ještě uvidíme. EDIT: Ano kvalita roste, postavy přibývají, ale jak tady někdo napsal: rozdíly mezi bezmála geniálními díly a průměrnými je skutečně obrovský! Tak nakonec lepší než Futurama, minimálně stejně dobré, jako Drawn Together a Simpsonovi, ale furt nudnější než Family Guy a South Park. ()

FOCKE_WULF 

všechny recenze uživatele

Americký taťka je správnej chlap a svou ženu Francine má určitě moc rád, to bylo vidět hned ve druhém díle, kdy mu vadilo, že začala vydělávat víc než on, takže se rozhodl že jí zastřelí a přestože už jí měl na mušce, tak to nakonec neudělal - a to je právě ta láska. "Sakra. Jsem taková sračka. Musí existovat lepší způsob jak jí zbavit práce." Doporučuju verzi s cz dabingem, kterou namluvili nějací amatérští nadšenci s takovým trochu chacharským přízvukem, ale výsledek je hodně povedený. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

O trochu horší, než Family Guy, obzvláště ze začátku, nicméně jakmile si na postavy zvyknete a víte, co od nich čekat, stane se American Dad vedle FG další seriálovou drogou. Ačkoliv je původní koncept poněkud podobný FG (rodina plus mluvíci tvor), je to jen trademark tvůrců a další průběh seriálu a chování postav se od FG liší. ()

Galerie (2 386)

Zajímavosti (49)

  • Celé jméno Snota je Schmuely Lonstein. (Martin_W)
  • Noviny Langley Falls Post, ktoré Stan číta v úvode majú v každej epizóde iný titulok. V štvrtej sérii bol vždy iný titulok nahradený Rogerom vo vždy inom prevleku. (Vrtto)
  • Haylyina oblíbená kapela je My morning jacket. (Martin_W)

Reklama

Reklama