Reklama

Reklama

Americký táta

(seriál)
  • USA American Dad! (více)
TV spot
USA, (2005–2023), 133 h 46 min (Minutáž: 9–22 min)

Hrají:

Seth MacFarlane, Wendy Schaal, Dee Bradley Baker, Scott Grimes, Rachael MacFarlane, Curtis Armstrong, Mike Barker, Patrick Stewart, Eddie Kaye Thomas (více)
(další profese)

Série(20) / Epizody(366)

Další animovaný seriál Setha MacFarlanea, tvůrce kultovního seriálu Family Guy. Opět sledujeme bláznivé osudy americké rodinky, která však v tomto případě není zrovna typická. Hlavou rodiny je Stan Smith, agent CIA, který se má neustále na pozoru a udělá cokoli pro ochranu svých bližních. Kromě něj, manželky Francine a jeho dvou dětí jsou však stálými členy rodiny také mimozemšťan Roger a německy mluvící zlatá rybka Klaus. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (161)

GreatestFan 

všechny recenze uživatele

Seth MacFarlane jen boduje v tomhle skvělém zástupci Family Guy. Mě to příjde dost jako Family Guy s rozdíly těma že American Dad! se více soustředí na humor zesměšňující konzervatismus a církev, zkrátka více společenského humoru. Já však jsem člověk který nemůže vystát konzervatismus ani náboženství, v tom se hodně se Sethem nejspíš shodujeme, proto jsem jeho tak velký fanoušek, a především tohoto seriálu, který považuju za jeho nejlepší. Ten seriál kde dabuje bigotního bezhlavého konzervativního sexstického přehnaně mužného suchara který pracuje pro CIA. Hodně vtipů ze seriálu jsou právě o těchto jeho vlastnostech, což je k nezaplacení, dále je tu Roger, ožralý polidštěný perverzní mimozemšťan který se fláká v podkroví, kterého považuju za nejlepší postavu. Pokud jde o další podobnosti s Family Guy, mě Rogger připomíná hodně reinkarnovaného Stewieho, Hayley zase Briana, Francine zas Lois a Meg by měla být převtělena asi do Steva s Klausem kteři se jí podle mě dost podobají. Vynikající parodie na konzervativní politiku a Seth MacFarlane v ní dává skvěle najevo jak je konzervatismus špatný. BRAVO!!! ZAJÍMAVOSTI Roger je jediná postava, která se objevila ve všech dílech. // Postava Bullocka je nápadně podobná jeho dabérovi Patricku Stewartovi. // Po postavě Hayley její dabérka Rachael MacFarlane, Sethova sestra, pojmenovala své první hudební album ''Hayley sings''. // Postava mluvící rybky měla být původně francouzkého původu a měla se jmenovat François, nakonec ale vznikl německý Klaus. // Chyba v seriálu: Klausův mozek byl údajně předán do ryby na Zimních olympíjských hrách v roce 1986, v tomto roce se ale ve skutečnosti nekonaly. ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

1. série - ***** (100%) U Amerického Taťky je cítit, že MacFarlane už má něco za sebou, něco kvalitního za sebou, a i proto je jeho Stan Smith od první epizody po republikánsku vtipný as hell a to samé se dá konstatovat i o všech členech jeho rodiny, kde nechybí emcionálně nevyzpytatelně houpačkový mimozemšťan, Roger, nebo německy akcentující rybka, Klaus. MacFarlane boduje hlavně všudypřítomnou nadsázkou, nebojí se parodie (a že mu jde) a hlavně nezapomíná, že je třeba vyždímat potenciál extrémního agenta CIA/amerického taťku až na dřeň. V první sérii se mu to daří náramně. 2. série - ***** (100%) Protentokrát 19 epizod a Seth McFarlane nepolevuje až natolik, že mě napadlo srovnání s ostřejším South Park kultem. American Dad totiž v každém díle střílí ostrými a ve svém humoru si mnohdy taky nebere servítky, nicméně udržuje se na zdravém rozcestí mezi konzervativními Simpsony a v řadě posledních sérií již doslova zvrhlým South Parkem. Je zde sice více než dominantní Stan Smith, agent z povolením defacto všeho, ale ani jeho rodinka nezůstává pozadu a některé šílné zápletky epizod fakt zaslouží zkouknout za život více než jednou. 3. série - ***** (100%) Je moc fajn vidět, jak MacFarlanovi s jídlem roste chuť. American Dad! je i ve třetí sérii svým humorem svěží v každém díle a nestřílí si jenom z popkultury, ale nebojí se bořit klasické scifi, špiónské a možná i seriálové stereotypy. Pro Setha není nic nerealizovatelné a právě ta neurvalost z něj dělá toho nejdravějšího žraloka animované současnosti. 4. série - ***** (100%) Tak jako u každého seriálu se dříve nebo později vyprofiluje postava, kterou ohlasy fanoušků dotlačí k většímu prostoru. Tady je to jednoznačně mimozemšťan Roger, který je natolik neomezenou postavou, že si s ní dělá MacFarlane prakticky, co chce a ostatní členy Stanovy rodiny přitom také nenechává strádat. A - Dad je prostě lepší a lepší. ()

Reklama

Janko666 

všechny recenze uživatele

Chybí mi nějaké skvělé vedlejší postavy typu: Quagmire, Apu, Ziodberg nebo Herbert the pervert. S přibývajícími díly kvalita prý roste, takže ještě uvidíme. EDIT: Ano kvalita roste, postavy přibývají, ale jak tady někdo napsal: rozdíly mezi bezmála geniálními díly a průměrnými je skutečně obrovský! Tak nakonec lepší než Futurama, minimálně stejně dobré, jako Drawn Together a Simpsonovi, ale furt nudnější než Family Guy a South Park. ()

caffelina 

všechny recenze uživatele

Keďže som videla len 1 či 2 časti Family Guy tak to nemôžem porovnať..No silne pochybujem,že je lepší ako American dad. Tento animák ma dostal v každom smere..postavičky a ich hlasy,témy v každej časti no a ten humor a ten sarkazmus! Oveľa lepšie ako Simpsonovci, ktorí mi prídu riadne nudní v porovnaní s týmto. Videla som 7 sérii a ani jedna časť z nich ma nenudila.Mimozemšťan Roger je jedna z mojich najmilovanejších animovaných postavičiek vôbec hehe. 5*. ()

laFei 

všechny recenze uživatele

Z American Dad na mě dosti čiší důvody jeho vzniku a tedy ty, že si MacFarlane chtěl ukrátit čas a dohnat penize během zrušení pro mě daleko zábavnějšího Family guy. Postavy na mě působí dosti staticky a neosobně, příběhy jsou v mnoha případech násilně nastavené do vtipnosti ad absurdum (což je Family guy také, ale přeci jen jsem se u něj bavil daleko více). I tak na zabíjení času je to pěkný kousek a těch 20 minut nezabije, ale ani nemotivuje k maratonu mnoha dílů v kuse. ()

Galerie (2 386)

Zajímavosti (49)

  • Haylyina oblíbená kapela je My morning jacket. (Martin_W)
  • Během kontroly na letišti hraje píseň „Walking On Sunshine“ od Katrina & The Waves. (Duoscop)

Reklama

Reklama