Reklama

Reklama

Zrození naděje

(neoficiální název)
  • Velká Británie Born of Hope

Obsahy(1)

BORN OF HOPE je fanouškovský film, volně šířitelný na internetu. Vypráví příběh Arathorna a Gilraen, rodičů Aragorna. Ve filmu potkáme také malého Aragorna, elfí bratry Elladana a Elrohira, nebo jeskynního trola. Zajímavostí je, že se na vzniku podíleli členové Weta Workshop, studia, které pracovalo na PÁNOVI PRSTENŮ a nyní bude pracovat na HOBITOVI. Podobným filmem je i HON NA GLUMA. (Kwandar)

(více)

Recenze (78)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - ....ale tento příběh, náš příběh by neměl být zapomenut............ Krásný počin a další pěkný příběh do škatulky "Pán prstenů" je na světě. Zda je příběh Arathorna syna Aradora, což znamená, že je Isildurův dědic. CITÁT - Žárlivé srdce nenajde místo pro opravdovou lásku........... Arathorn se zde vydává vypátrat záměr nepřátel, kteří jsou schovaní v chladných horách východu. Zde je jeho příběh, odehrávající se v dobách kdy lidé neměli auta ani letadla a tak musí chodit po svých. Ano i tady se stále chodí. Vše se to odehrává za pochodu. Kdo chce něco vědět musí si pro to dojít. CITÁT - Jdeš pozdě......... Také je tu hlavním nepřítelem Sauron a hledá Barahirův prsten. Každý prst, který nosí prsten bude useknut. Pěkný, lehce plynoucí příběh plný soubojů, lásky, povedené hudby a krásného hlasu vypravěčky. Tento příběh je hoden postavit se bok po boku Jacksonovo sáze. CITÁT - A když zima stáhla ze země své studené prsty a přešla do jasného brzkého jara, byla svatba......... ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Poloamatérský snímek o původu Aragorna nemůže konkurovat Jacksonově trilogii vůbec v ničem. To je bez diskuse. Ale i tak tu máme slušnou kameru, solidní střih, hodně vydařou hudbu, výborný námět, zdařilé masky i celkem povedeného trolla. Born of Hope hodně rychle osvětluje některé věci, námět je rozhodně zajímavý a určitě by si zasloužil velký rozpočet a celovečerní zpracování. Neurážející podíváná má k vydařenému bijáku daleko, přesto se musí ocenit snaha tvůrců a pro mě dobré ucházející osvětlení zrodu naděje. Slabší 3* ()

Reklama

MiGi87 

všechny recenze uživatele

Jako třeba v případě Hunt for Gollum, poměr cena-výkon je základním měřítkem kvality fanouškovských amatérských filmů tohoto střihu. Tenhle je hezky udělaný, pokrývá dosud nezfilmovaný zajímavý úsek příběhu a za to si zcela právem vysluhuje 4 hvězdičky. Největší minus ve zpracování je, že Arador, a většinou i Arathorn, úzkostlivě lpějí na nošení koruny, a to často, i cestou do terénu za skřety - vypadá to velmi divně. Ale celkově výborný dojem! ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Kvalitou na úrovni The Hunt for Gollum a lacného TV filmu čo je na amatérsky film celkom slušne. Kostýmy ujdu, herci, hudba, skromná vypráva a príbeh o tom ako sa Aragorn dostal do Rivendell tiež nieje zlý. Určite vhodný doplnok pre neznalých, čo nepoznajú predlohu, ale aj pre tých čo ju poznajú. 60% - 3* ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Největším nedostatkem filmu není amatérské pojetí, nedostatek peněz na výrobu nebo nevýrazní herci ale nedostatečná hloubka a propracovanost filmu. Jsem fanoušek Tokienovy tvorby PP jsem samozřejmně vyděl, Hobita už také... a tak jsem se zajímal o tohle. A protože je tenhle film podávaný hlavně pro fanoušky, čekal bych mnohem, mnohem, MNOHEM více informací, zajímavostí. Prostě takový polodokument a životě Aragornových rodičů a Důnadánů v zaniklém království Arnor. Bohužel jsem dostal pouze milostný trojúhelník a několik chabých soubojů. Za mě 50% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Rozpočet filmu byl pouhých 25 000 liber. (ricky4)
  • Elfové Elrohir (Sam Kennard) a Elladan (Matt Kennard) jsou syny Elronda (Hugo Weaving), vládce z Roklinky, který se objevuje v sérii Pán prstenů. Proto byl také Aragorn (Viggo Mortensen) vychováván v Roklince, kde potkal budoucí lásku Arwen (Liv Tyler), sestru Elladana a Elrohira. (ricky4)
  • Úvahy nad natočením Born of Hope sahají až do listopadu 2003. Tehdy ale nápad ztroskotal na nedostatku zkušených a ochotných lidí. Po dvou letech se tým dal skutečně dohromady a v dubnu 2006 byly nafilmovány materiály pro budoucí trailery a featurette. V červenci 2008 se pak začal točit samotný film. (gogos)

Reklama

Reklama