Reklama

Reklama

Zrození naděje

(neoficiální název)
  • Velká Británie Born of Hope

Obsahy(1)

BORN OF HOPE je fanouškovský film, volně šířitelný na internetu. Vypráví příběh Arathorna a Gilraen, rodičů Aragorna. Ve filmu potkáme také malého Aragorna, elfí bratry Elladana a Elrohira, nebo jeskynního trola. Zajímavostí je, že se na vzniku podíleli členové Weta Workshop, studia, které pracovalo na PÁNOVI PRSTENŮ a nyní bude pracovat na HOBITOVI. Podobným filmem je i HON NA GLUMA. (Kwandar)

(více)

Recenze (78)

venalce 

všechny recenze uživatele

Stravitelnější než Hunt for Gollum, alespoň pro mě. Občas trochu překombinované, ale oceňuji snahu udělat to víc po svém, než jen tupě kopírovat styl, jakým byl natočený Pán prstenů. Bylo to krásně středověké, spíš převyprávěná pověst než fantasy, ale přesto zahřála u srdce přítomností známých jmen i postav. ()

KafuR 

všechny recenze uživatele

Fanouškovsky snaživé, obalené do krásných exteriérů a vlastně vůbec na tak lacině vypadající, jak by se mohlo od podobně natočeného filmu čekat. Navíc překvapivě povedený soundtrack, stylem podobným Howardově muzice v původní trilogii. Ovšem jako u Lovu na Gluma, i zde je problém scénář a jeho absence je zde kvůli délce filmu hmatatelnější než v prvním příběhu. Celkově tak film působí jako příjemná oddychovka, ve které se toho ale moc nestane. Ale emocionální závěr povedený. Ke zhlédnutí je pak lepší verze s titulky, dabing moc povedený není (vlastně vůbec). ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Síla legendy je meč o dvou stranách. Pokud se natočí alespoň trochu slušný film, síla Pána prstenů už tomu dodá patřičný dozvuk. Pokud se ale šlápne vedle, pád do propasti je pak daleko daleko hlubší. Arathornův příběh zachránila jednak zdařilá (vykradená) hudba a pak přidržení se reálií Jacksonova filmu. Je samozřejmě znát, že vše je levnější a "lacinější", ale příběhu to kupodivu zas až tak neubírá na síle. Pro fanoušky filmu to bude určitě fajn překvapení při čekání na Hobita a ti ostatní- těm to zase bude úplně fuk...75% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Kvalitou na úrovni The Hunt for Gollum a lacného TV filmu čo je na amatérsky film celkom slušne. Kostýmy ujdu, herci, hudba, skromná vypráva a príbeh o tom ako sa Aragorn dostal do Rivendell tiež nieje zlý. Určite vhodný doplnok pre neznalých, čo nepoznajú predlohu, ale aj pre tých čo ju poznajú. 60% - 3* ()

Kritik. 

všechny recenze uživatele

Ide o amatérsky film, čiže netreba čakať veľa. Avšak práve vtedy, keď nemáte očakávania prehnané, dočkáte sa veľmi pozitívneho prekvapenia. Ja som bol nadšený. Vkusné, nepokazené, neprehnané, jednoduché a zároveň krásne, vo svojej kategórii filmov (hovoríme stále o amatérskych) vysoko vyčnieva nad priemer. Príbeh Aragornovych predkov v skratke, prevažne prezentovaný rozprávačským štýlom. Viac, chceme viac týchto filmov! ;) ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Rozpočet filmu byl pouhých 25 000 liber. (ricky4)
  • Film se natáčel mj. v národním parku Snowdonia ve Velké Británii. (ricky4)
  • Titul filmu Zrození naděje souvisí s Aragornem (Viggo Mortensen), protože právě jeho narození je nadějí na budoucnost. (ricky4)

Reklama

Reklama