Reklama

Reklama

Klíče od pevnosti Boyard

(pořad)
  • Česko Pevnost Boyard (více)
Soutěžní / Dobrodružný / Komedie / Rodinný
Francie, 1990, 370x57-136 min

Scénář:

Claire Barré

Hudba:

Paul Koulak

Účinkují:

Olivier Minne (moderátor), Jean-Pierre Castaldi (moderátor), Sophie Davant (moderátor), Patrice Laffont (moderátor), Tomer Sisley, André Bouchet (více)
(další profese)

Tento pořad je soutěžní show, ve které spolu soupeří dva týmy v různých úkolech. Na splnění daného úkolu mají obyčejně časový limit a vítěz vyhraje právo vstoupit do tygří klece, aby získal peníze. (TV Spektrum)

Recenze (409)

Krabak 

všechny recenze uživatele

Nejlepší soutěžní hra, která kdy spatřila světlo světa. Když ji ještě dávali v televizi, tak jsem nevynechal ani jeden díl. Této pevnosti u mě silně konkurují Hry bez hranic, které jsem taky snad v životě nevynechal. Je strašná škoda, že Pevnost Boyard dávají už jen na nějáké francouzské stanici. S čím můžu aspoň vzpomínat na tuto perfektní hru, tak je její úvodní song, u kterého vždy musím zamáčknout slzy nostalgie--->100% ()

pfa 

všechny recenze uživatele

Výborná akční a dobrodružná, dnes by se patrně říkalo "reality" soutěž. Družstvo se prbíjí nástrahami pevnosti silou i chytrostí a k vysněnému dešti zlaťáků jim pomáhají indicie za úspěšné úkoly. Zatím ničím nedostiženo. Trochu se mi po Paklíčovi a Otci Furatovi stýská... (PS: Údajně má práva nyní v držení TV Nova, ale to by se nováci museli přestat dívat na ty h-v-a, jinak se nějakých těch dílů asi nedočkáme.) [1O/1O] ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Napínavá akční soutěž v super atraktivním prostředí mořské pevnosti. Hltal jsem každý díl. Soutěžící byli sympaťáci, Paklíč je skvěle provázel. Vadil mi pouze otec Fura - správně nechutný dědek, jehož hádanky byly vskutku pitomé :-) Přestože se úkoly opakovaly, čímž soutěž trochu ztrácela na atraktivitě (ale zase jsem mohl dělat chytrého a radil jsem od obrazovky soutěžícím), ale jinak opravdu dobrodružná adrenalinová zábava. ()

kkarx

všechny recenze uživatele

V 90. letech to byla pecka, všichni to znali a sledovali. Největší kouzlo tkvělo v jisté pohádkovosti osazenstva pevnosti, kterou tvořili trpaslíci, zle vyhlížející strážci, různá zvířata a v neposlední řadě prastarý mudrc ve věži. Ten dával otázku k rozřešení. Ta byla nejednou úzce spjata s cizím jazykem a proto byla pro Čecha těžko pochopitelná nebo neřešitelná. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Je zcela zřejmé, že vysoké hodnocení je zapříčiněno nízkým věkem hodnotitelů v době vysílání, a tudíž sníženou objektivitou při hodnocení zapomenutého nesmyslu. Podobný jev platí u všech věkových skupin, v té mé jsou to bolševické sračky ze 70. let. Nemůžu třeba zapomenout na tehdejší perlu mezi soutěžemi Deset stupňů ke zlaté!!! ()

Galerie (8)

Zajímavosti (34)

  • Nejčastějším účastníkem v soutěži z celebrit od roku 1990 je televizní a rozhlasový moderátor Bruno Guillon. Celkem si na pevnosti zasoutěžil v sedmi sériích, a to v roce 2003, 2011, 2012, 2014, 2016, 2017 a 2018. (CANNIBAL)
  • Souřadnice pro Google Earth: 45°59'58.74"N 1°12'50.38"W (packa)
  • V rokoch 1998 a 1999 aj Slovenská televízia Markíza priniesla dve vlastné série Pevnosti Boyard, pričom išlo o jeden z prvých licencovaných formátov na slovenských obrazovkách a v tom čase aj jeden z najväčších a najnáročnejších televíznych projektov vôbec. Markíza bola vôbec prvá televízna spoločnosť z východnej a strednej Európy, ktorá vyrábala vlastnú verziu šou so svojimi súťažiacimi. Moderátormi šou boli Stano Pavlík s Andy Timkovou, úlohy otca Fourasa sa zhostil herci Ľubo Gregor (1998), neskôr Marián Zednikovič (1999). Televízia Markíza sa k projektu vrátila v roku 2017. Moderátormi šou boli Martin Nikodým a Diana Hágerová, úlohy otca Fourasa si zahral Michal Ďuriš. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama