Reklama

Reklama

Klíče od pevnosti Boyard

(pořad)
  • Česko Pevnost Boyard (více)
Soutěžní / Dobrodružný / Komedie / Rodinný
Francie, 1990, 370x57-136 min

Scénář:

Claire Barré

Hudba:

Paul Koulak

Účinkují:

Olivier Minne (moderátor), Jean-Pierre Castaldi (moderátor), Sophie Davant (moderátor), Patrice Laffont (moderátor), Tomer Sisley, André Bouchet (více)
(další profese)

Tento pořad je soutěžní show, ve které spolu soupeří dva týmy v různých úkolech. Na splnění daného úkolu mají obyčejně časový limit a vítěz vyhraje právo vstoupit do tygří klece, aby získal peníze. (TV Spektrum)

Recenze (409)

KuZd 

všechny recenze uživatele

absolutne nejlepsi soutez vsech dob. Pamatuju si, jak jsem jako male decko napjate sledovala kazdy dil teto souteze. Pavouci, zabasy v bahne, potapeni pro indicie (taky si pamatuju, jak jsem stale vubec netusila, co to ta indicie je, ikdyz se mi to mama porad snazila vysvetlovat). Asi nema moc cenu co k tomu dodavat. Snad jen, ze kdykoliv jsem ve Francii, tak mne vzdy potesi, zapnu-li nahodou TV a v televizi bezi tahle soutez (stale ji tam poradaji), vzdy se ponorim do deje a zaroven vzpominam, jak mi cely ten svet pevnosti Boyard prisel neuveritelne dramaticky, napinavy a jak jsem touzila touhle pevnosti take projit! ()

venca163 

všechny recenze uživatele

Každej v poslední době zase zaslechl tu znělku (ať už v bedně, nebo v podobě nějakýho plesnivýho remixu v rádiu) a spousta z těch lidí (včetně mě) dostala chuť se na to zase podívat. A ejhle! Oni to zrovna reprízujou v telce, bezva! Nebylo to sice takový zklamání jako podívat se po 20 letech na Hry bez hranic, ale...No, na druhou stranu některý věci v Pevnosti Boyard za to pořád stojí! "Felindro, otoč tygří hlavou!" (70%) ()

Reklama

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

U téhle soutěže jsem strávil mnoho hezkých chvil. Je tam kus té nostalgie, ale když od ní odhlédnete a podíváte se na soutěž objektivním okem, tak musíte říct, že se jedná o blábol. Neustálé plnění jedněch a týchž úkolů, senilní, špatně namaskovaný dědek a jeho moudra, dva trpaslíci... Ale má to spád a je to zábavné, takže tři hvězdy. (358.) ()

pfa 

všechny recenze uživatele

Výborná akční a dobrodružná, dnes by se patrně říkalo "reality" soutěž. Družstvo se prbíjí nástrahami pevnosti silou i chytrostí a k vysněnému dešti zlaťáků jim pomáhají indicie za úspěšné úkoly. Zatím ničím nedostiženo. Trochu se mi po Paklíčovi a Otci Furatovi stýská... (PS: Údajně má práva nyní v držení TV Nova, ale to by se nováci museli přestat dívat na ty h-v-a, jinak se nějakých těch dílů asi nedočkáme.) [1O/1O] ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Kurňa českou i slovenskou napodobeninu mám už ohodnocenou i okomentovanou a tuto francouzskou – u níž jsem strávil dost času v mládí ještě ne. Tak to bylo samozřejmě potřeba napravit, protože u tohoto soutěžního pořadu jsem se vždy skvěle bavil - otec Fura byl skvělý (ne jak náš Rosák), Pačes s Paklíčem jakbysmet, soutěže řádně těžké a soutěžící se opravdu zapotili při získávání indicií a klíčů k pokladnici. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (34)

  • Pred prvým vysielaním museli do pevnosti zaviesť elektrinu a pre televízne štáby s množstvom techniky inštalovali niečo ako ropnú plošinu. Správny celok, pod ktorý pevnosť spadá, každý rok investuje na opravy a údržbu niekoľko stoviek tisíc eur. V porovnaní s miliónovými ziskami, ktoré vytvárajú hlavne turisti, im to rozhodne nevadí. (Raccoon.city)
  • Otec Fura, v češtině nazývaný někdy také jako Furat, měl několik představitelů. V roce 1990 jej ztvárnil Michel Scourneau, v letech 1991 až 2001 Yann Le Gac a od roku 2002 Didier Hervé. (John Dunbar)
  • Ústřední skladbou se inspirovala brněnská power-speed metalová kapela Andragona, která na svém debutovém albu „End Of The Prophesied Dawn“ z roku 2013 vydala její metalový přepis se stejnojmenným názvem „Fort Boyard“. (CANNIBAL)

Reklama

Reklama