Reklama

Reklama

Klíče od pevnosti Boyard

(pořad)
  • Česko Pevnost Boyard (více)
Soutěžní / Dobrodružný / Komedie / Rodinný
Francie, 1990, 370x57-136 min

Scénář:

Claire Barré

Hudba:

Paul Koulak

Účinkují:

Olivier Minne (moderátor), Jean-Pierre Castaldi (moderátor), Sophie Davant (moderátor), Patrice Laffont (moderátor), Tomer Sisley, André Bouchet (více)
(další profese)

Tento pořad je soutěžní show, ve které spolu soupeří dva týmy v různých úkolech. Na splnění daného úkolu mají obyčejně časový limit a vítěz vyhraje právo vstoupit do tygří klece, aby získal peníze. (TV Spektrum)

Recenze (409)

SniperG1 

všechny recenze uživatele

Lepší soutěž než pevnost Boyard snad neexistuje! Výborné prostředí, nabité disciplíny a zajímavé hádanky. Jednou bych chtěl vyzkoušet na vlastní kůži, ale asi to nedopadne :D Momentálně jsou v TV nové díly a už to není ono, třeba otec Fura ( ten pravý ) mě tam osobně chybí, ale nic to nemění na mém hodnocení... 100% ()

danco123 

všechny recenze uživatele

Adrenalín, kus odvahy a kondícia, to všetko potrebujete k prekonaniu pevnosti Boyard. Túto reláciu som sledoval ako malý drobec a už vtedy ma neskutočne bavila. Neskôr reláciu stiahli z vysielania a ja som na ňu akosi pozabudol. Len prednedávnom som si na ňu spomenul a hľadal som, ako sa táto súťažná relácia vlastne volala. Našiel som ju a zistil som, že ju vysielajú na Prime a zato som neskutočne rád, pretože pri pozeraní tejto relácie sa mi oživili spomienky na detstvo. Je mi ľúto, že už nedávajú a nenakrúcajú takéto skvelé súťaže, ale radšej sa venujú takým hlúpostiam ako Bučkovci, Farma, atď., čo nemá takmer žiadnu úroveň. Smola, nezostáva mi nič iné ako pozerať len staršie reprízy. ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Jo. Tohle byla soutěž mého mládí společně s Po stopách Xapatanu. Od epické hudby na začátku, přes příjezd, úkoly, napětí, jestli začnou padat peníze, až po otce Fourata a Tyriona - pardon, Paklíče. Soutěž, kde soutěžícím člověk opravdu fandil, držel jim palce a okusoval si nehty, protože tady byl potřeba vedle fyzické zdatnosti i mozek. A taky mi bylo náct... :) ()

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Vynikající soutěžní hra, pln adrenalinu a napětí až do konce. Rozhodně však úplně nejlepší atmosféra, byla hlavně při hraní v noci. Neuvěřitelné je taky to, že soutěž získala mnoho mutací ve spoustu zemí, ačkoliv se veškeré mutace odehrávají na tytéž pevnosti, ale ta francouzská je jen jedna a žádná jiná variace se jí nevyrovná. Navíc výhra putuje na charitu. Kéž by takových her bylo mnohem víc. Po čase sledování musím ale říct, že pevnost Boyard už ztratila pro mě své kouzlo, jelikož je zaměřená výlučně na francouzské celebrity. Ke všemu se navíc často ti samí vracejí hned následující sezónu. Jenže soutěžící družstva z necelebrit mně přišla daleko zábavnější. A od roku 2017 jde kvalita soutěže hodně dolů. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

Moje spomienky na Pevnosť Boyard sú v prvom rade spojené s nezabudnuteľným a veľkolepým hudobným motívom, za ktorý by sa nemusel hanbiť hociktorý prvotriedny skladateľ filmovej hudby. Potom veľkým plusom celej súťaže je jej dobrodružný ráz, stará pevnosť ponúka množstvo príležitostí na rôzne úlohy, často pobrevádzané všelijakými plazmi, pavúkmi a podobnom háveďou. Pre mňa osobne je potom nezabudnuteľný starý otec Fura a jeho hádanky, ktoré boli veľmi vydarené a ich rozľúštenie si mnohokrát vyžiadalo ozajstné úsilie v zapracovaní mozgových závitov. Je to už dobrých pár rokov čo TV Nova odkúpila od Francúzov tento seriál a vysielavala ho zväčša v piatok popoludní (aspoň sa mi tak zdá) a ja som sa od neho nevedel odtrhnúť. Neskôr vysielala vlastnú verziu aj Markíza, avšak tá sa mi nezdala byť natoľko originálna. Dúfam, že sa táto slávna súťaž ešte niekedy na našich obrazovkách objaví, repríza by jej rozhodne len prospela. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (34)

  • Nejdéle působícím a nejobsazovanějším účinkujícím v této soutěži byl André Bouchet, představitel Paklíče, který je součástí pořadu již od roku 1990. Zahrál si také v několika zahraničních verzích a od roku 1995 je nemluvící. (CANNIBAL)
  • Pevnost Boyard se nachází u západního pobřeží Francie v zálivu mezi ostrovem Olerón a ostrovem Aix. Byla vybudována, s několika pauzami, v 19. století na ochranu nedalekého města Rochefort. Na ostrově Olerón se nachází i městečko Boyardville, podle kterého se pevnost jmenuje. (Chuppa)
  • V roce 1967 byla v pevnosti Boyard natočena scéna francouzského filmu Dobrodruzi (1967). (VerenaLord)

Reklama

Reklama