Reklama

Reklama

Klíče od pevnosti Boyard

(pořad)
  • Česko Pevnost Boyard (více)
Soutěžní / Dobrodružný / Komedie / Rodinný
Francie, 1990, 370x57-136 min

Scénář:

Claire Barré

Hudba:

Paul Koulak

Účinkují:

Olivier Minne (moderátor), Jean-Pierre Castaldi (moderátor), Sophie Davant (moderátor), Patrice Laffont (moderátor), Tomer Sisley, André Bouchet (více)
(další profese)

Tento pořad je soutěžní show, ve které spolu soupeří dva týmy v různých úkolech. Na splnění daného úkolu mají obyčejně časový limit a vítěz vyhraje právo vstoupit do tygří klece, aby získal peníze. (TV Spektrum)

Recenze (409)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Tohle byla úžasná soutěž, kterou jsem úplně hltal. To napětí, ty úkoly, ty souboje,... Mazec. Měl jsem rád ty úkoly ve dvojicích, jak třeba stavěli na sebe kostky a komu to prvnímu spadne nebo kdo dýl udrží hořící papír... Co si vzpomínám tak mezi oblíbené úkoly patřilo prolezení takovou průhlednou různě zamotanou rourou. Supr. Mělo to prostě náboj a my to vykuleně sledovali. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Je zcela zřejmé, že vysoké hodnocení je zapříčiněno nízkým věkem hodnotitelů v době vysílání, a tudíž sníženou objektivitou při hodnocení zapomenutého nesmyslu. Podobný jev platí u všech věkových skupin, v té mé jsou to bolševické sračky ze 70. let. Nemůžu třeba zapomenout na tehdejší perlu mezi soutěžemi Deset stupňů ke zlaté!!! ()

Reklama

Foxhound#1 

všechny recenze uživatele

Francouzský předchůdce dnešního Faktoru strachu nebo Ninja faktoru, nicméně mnohem lepší. Jedna ze zábavně-soutěžních perel dětství. Pět hvězd naprosto zasloužených, zvlášť po shlédnutí britské verze a s přihlédnutím k jemné nostalgii. Kvalita neklesla ani v nových francouzských sériích z nedávné doby, originál se prostě nezapře. ()

Reesam 

všechny recenze uživatele

Pořad, který v televizi běžel, když jsem byla hodně malá. V dnešní době asi nic překvapující, když pořadu konkuruje Faktor strachu, Top Gear a jiné. Avšak Pevnost Boyard má něco do sebe. Je to zcela originální pořad s napětím. Není to pořad, na který bychom mohli zapomenout a snad každý, kdo uslyší tu úžasnou znělku, si vzpomene na to dobrodružství a lovení klíčů. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Skupinka odvážlivcov, odhodlaných hráčov, ktorá sa rozhodla pokoriť majestátnu "Pevnosť Boyard" a ukoristiť poklad v podobe zlatých mincí, musela splniť viaceré fyzicky náročné úlohy, aby získali potrebné kľúče a popri tom aj preukázať bystré, logické myslenie pri vyhodnotení indícií ku finálnemu heslu. Zaujímavo vymyslená súťaž. Genialna voľba prostredia. Historická pevnosť na mori. To sa vtedy Francúzom naozaj podarilo. Bolo to dobré. Rád som to pozeral. *** ()

Galerie (8)

Zajímavosti (34)

  • Souřadnice pro Google Earth: 45°59'58.74"N 1°12'50.38"W (packa)
  • Od roku 2016 jsou v sále rady poprvé součástí skupinky maskovaných mistrů temnot také ženy. Jen připomeňme, že tajemní mistři temnoty, jinak také známý jako velmistři Boyardu se zahalení v tygří masce poprvé objevili už v roce 1995. (CANNIBAL)
  • V pořadu nikdy neuvidíme západní stranu pevnosti. Na této straně se totiž nachází moderní plošina, jejímž zobrazením by pevnost přišla o kouzlo, které se pořad snaží budovat. (JP84)

Reklama

Reklama