Reklama

Reklama

Klíče od pevnosti Boyard

(pořad)
  • Česko Pevnost Boyard (více)
Soutěžní / Dobrodružný / Komedie / Rodinný
Francie, 1990, 370x57-136 min

Scénář:

Claire Barré

Hudba:

Paul Koulak

Účinkují:

Olivier Minne (moderátor), Jean-Pierre Castaldi (moderátor), Sophie Davant (moderátor), Patrice Laffont (moderátor), Tomer Sisley, André Bouchet (více)
(další profese)

Tento pořad je soutěžní show, ve které spolu soupeří dva týmy v různých úkolech. Na splnění daného úkolu mají obyčejně časový limit a vítěz vyhraje právo vstoupit do tygří klece, aby získal peníze. (TV Spektrum)

Recenze (410)

duklak2 

všechny recenze uživatele

Na tuto soutěž jsem málem zapomněl, a to by byla ostuda. Vzpoměl jsem si až jsem našel na internetu úvodní znělku, která je velmi povedená a občas si ji broukám. Vzpomínám rád na trpaslíky Paklíče s Pačesem a toho vousatého otce Fura, který vypadá, že mu je lehce přes 100 let :-). Prostě výborná soutěž. Spolu s Hrami bez hranic má nejoblíbenější. ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

vydařený návrat na pevnost kde jsem byl naposledy s Dobrodruhy a která je dnes jistě nádherným místem i když prázdniny bych na ni trávil nerad. Otec Fura, vě věži sedával snad již od dob Napoleona a jeho moudra a ulítlé otázky šly vždycky úplně mimo mě (ano v té době jsem byl na lysohlávky ještě moc mladý:) Zápasy v blátě byly naprosto dokonalý a vždy patřily spíše mezi ty úkoly které bych ochotně absolvoval, narozdíl od návštěvy místností se sklípkany a tarantulemi, kam by mě nedostalo ani mušketýrské povzbuzování týmových kolegů. Řekl bych, že narozdíl od jiných televizních šou začátku devadesátých let, by pevnost s klidem obstála i dnes ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

V Napoleonově námořní tvrzi poblíž La Rochelle už kamery jedou, mince se sypou a Paklíč s Pačesem při tom neustálém křepčení po pevnosti musí udělat šest kroků tam, kde ostatním stačí jeden.. Nostalgická soutěžní vzpomínka, která by v současnosti už asi tolik nezabodovala. A myšlenka otce Fura pro dnešní den? „Raději zhynout v pekelných mukách, než mít den co den stále víc olezlou hubu od latexu..“ ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Kvalita každého dílu soutěže stála a padala na tom, jak byl sympatický tým... A u těch nesympatických se holt fandilo, aby totálně vyhořeli:-). Tohle mě opravdu hodně bavilo, i když časem byly jednotlivé úkoly přece jen okoukané a ty nově vymyšlené většinou nic moc. Hodnotím původní francouzskou verzi, pokusy ostatních národů jsou vesměs trapárny. 90% ()

SniperG1 

všechny recenze uživatele

Lepší soutěž než pevnost Boyard snad neexistuje! Výborné prostředí, nabité disciplíny a zajímavé hádanky. Jednou bych chtěl vyzkoušet na vlastní kůži, ale asi to nedopadne :D Momentálně jsou v TV nové díly a už to není ono, třeba otec Fura ( ten pravý ) mě tam osobně chybí, ale nic to nemění na mém hodnocení... 100% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (34)

  • Původní název francouzské soutěže byl Les Clés de Fort Boyard, který byl však zkrácen na stávající Fort Boyard již po prvním roce vysílání. Český distribuční název byl odvozen právě od původního názvu. (CANNIBAL)
  • Soutěž se do roku 2013 dočkala mimo Francie celkem 29 verzí. (CANNIBAL)
  • Pevnost Boyard po dokončení pozbyla účinnosti díky účinnější výzbroji, a tak alespoň později sloužila několik let jako vězení. Její velikost je 80 m na délku, 40 m na šířku a 20 m na výšku. (VerenaLord)

Reklama

Reklama