Reklama

Reklama

Vražedná terapie

Trailer

VOD (1)

Gordon vede vlastní stavební firmu a získá zakázku na opravu části staré psychiatrické léčebny. Aby vyhrál, slíbil, že opravy zvládne v šibeničním termínu. Všichni dělníci jsou pod tlakem, a když během práce objeví nahrávky z terapie schizofrenní pacientky, začnou se dít podivné věci... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (336)

Shit 

všechny recenze uživatele

Neskutečně mrazivej horor, kterej čerpá svojí sílu hlavně z dokonale působivýho prostředí opuštěný psychiatrický léčebny a znepokojivý hudby a mně osobně se ještě hodně líbily zvukový záznamy rozhovrů s pacientkou s rozštěpenou osobností, to bylo takový hrozně divný a zároveň nesmírně zajímavý a mrazivý a dodávalo to celkový atmosféře ještě větší sílu, ovšem trošku zamrzí konec, sice je pravda, že myšlenka je dokonolá, ale tak nějak čekaná už jen tim, jak se film neustále snaží nutit diváka aby si myslel něco jinýho a taky já na tyhle konec moc nejsem. Ale jinak špičkovej horor ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Tento horor mě příliš nezaujal. Není to ani tak horor, jako spíš thriller s hororovými momenty. Příběh se ke konci docela vyjasní, ale že by mě tato pointa nějak ohromila, to ani náhodou. Občas jsem se během filmu i nudil. Žádná sláva se nekonala, ale chápu, že některým se to líbí. 55% ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

majstrovsky budovaná atmosféra, ktorá hustne od začiatku do konca a do poslednej minúty si film ustrážil jemne vybalancovanú hranicu medzi hororom a psychologickým thrillerom, neskĺzavajúcu ani k trápnosti, béčkovosti či brakovej žánrovosti - a hoci je to všetko viac-menej v závere vysvetlené, anderson sa vyhol hollywoodskej polopatickosti a ustriehol tú správnu mieru toho, čo ukázať a čo nedopovedať, čo nechať len mierne poodhalené a čo decentne zahalené. nenápadný, no o to silnejší zážitok a poctivá scenáristika (ktorá je v tomto prípade silnejšia, než réžia - možno preto, ak si prelistujeme celú režisérovu kinematografiu, vynikajú z nej filmy, kde si písal sám scenár a naopak - väčších kvalít nedosahujú tie, kde režíroval scenár niekoho iného). ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film postavený na paradoxu, že ač se jedná o horor, formálně se k žánru přiblíží víceméně jenom jednou scénou. Andersonova práce s mícháním diváckých pocitů spočívá někde jinde. Dobře zvolená digitální kamera, stísněné kulisy bývalé psychiatrické léčebny a vzájemné vazby samotných protagonistů mu slouží k tomu, aby vytvářel neskutečně zlou atmosféru, v níž jsem se sice necítil napjatý jako struna, ale po dojetí závěrečných titulků jsem byl zdeptaný, jako bych právě z onoho místa zla vyšel… živ a zdráv, ale navždy poznamenán. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Ty prostory byly úžasný a pro horor jak dělaný. Výborný byl i námět, ale to zpracování jsem příliš nepochopil. Strašně laciný až telenovelovský look mi fakt vadil. Přestože atmosféra je díky tomu prostředí i příběhu výborná, tak kamera a hudba je úplně mimo. Těsně po dokončení jsem ještě uvažovat o 4 hvězdičkách, ale jak se mi to uleželo v hlavě, tak mi to laciné zpracování vadí čím dál víc. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (13)

  • K natáčení se využívalo jen velmi malé procento budovy kvůli jejímu stavu. (Chatterer)
  • Scénář byl přesně napsán pro natáčení v Denverské státní nemocnici. (Verka13)
  • Natáčelo se v Bonner Medical Building of Danvers State Hospital. (Chatterer)

Reklama

Reklama