Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kyjevská Rus, konec 10. století. Po smrti vládce Kyjevské Rusi Svjatoslava I. vypukl bratrovražedný boj mezi jeho syny. Z něj vychází vítězně Jaropolk. Oleg je mrtev a mladý kníže Vladimir prchá do Švédska. Zde během let shromáždí vojsko vikingských žoldáků a v jeho čele se vrací, aby dobyl Kyjev a sjednotil říši. (Bohemia MP)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Mě osobně se film líbil, ačkoliv jsem čekal poněkud něco jiného. Celou dobu člověk nevidí nic jiného, než boje. Trochu se to podle zbabralo tím, jak způsobem je vylíčeno přijetí křtu. Na to, co o christianizaci vím, se mi to prostě nějak nezdá. Jinak je jasné, že spousta věcí je fabulací autorů. Ovšem líbilo se mi, že film je v podstatě konzistentní, řekl bych, že věci technického rázu, jsou provedeny dobře, a to se málokde vidí. ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Nevěřil bych, že film, který začíná citátem Mao Tse-Tunga může být dobrý, ale skutečně je. Slušně zahraný drsný historický velkofilm. Rusům podobné historické válečné či dobrodružné látky jdou a bývají občas i méně pitomé než ty americké. Každopádně je to raně středověká velkoformátová podívaná a takových moc není. Rád si to někdy vpálím znovu. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Neskutečně povedená výprava, kostýmy i výběr herců. Vypadá to sakra dobře. Kde vše kulhá (a to je opravdu jediné) je scénář. Psali ho Rusové a proti je vše tskové "rusky toporoné a přiblblé". Kamera i triky jsou věrohodné (krev stříká proudem) a pak příjde blábolení a hledání Boha... 3,5 hvězdičky zaokrouhleno nahoru. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Hrozně moc tomu uškodila ta jejich víra, i když vím, že na tu dobu se to hodí. Ale já jako ateista tohle špatně nesu a tím to odneslo i hodnocení. Ale i když se přikloním k víře a těch nesmyslel okolo, musím i tak říct, že byli nudné části, které nemohu prominout. První půle filmu byla velmi dobře zpracovaná, ale pak už to šlo do kopru. Sorry jako :) ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Tohle si tak slabé hodnocení nezaslouží (58%). Rusové se předvedli a vytvořili zde opravdu krásný vikingský příběh z dob pádu antického Říma. Příběh o mladém ne příliš urozeném panovníkovi, který se stane uznávaným vojevůdcem. Příběh o starých bozích a jejich konfrontaci s novou křesťanskou vírou. Příběh plný epických bitev, chytrých nápadů, nádherných širokých záběrů a skvělých kulis, kostýmů i lokací. Fakt mě to kvalitativně dostalo a co se negativů týče, tak tam bych zařadil v první polovině občasné se ztrácení v postavách a tu a tam i nepřehledné kamery během akčních sekvencí. Jinak velký palec nahoru. 75% ()

Galerie (72)

Zajímavosti (8)

  • Film byl natočen ve dvou verzích, jedné „rodinné“ a jedné „nepřístupné“. (ČSFD)
  • Okrem Ruska, kde prebiehala väčšina natáčania, pracovali filmári aj v talianskej Ravenne. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama