Reklama

Reklama

Maléry pana Šikuly

  • USA Office Space (více)
Trailer

Obsahy(1)

Petr (Ron Livingston) pracuje jako počítačový programátor ve společnosti Initech Corporation. Jednoho dne však přeteče míra jeho trpělivosti a tak si řekne dost! Konec přesčasů a stresu v práci. Najednou má opět spoustu času na svou přítelkyni (Jennifer Aniston), v práci hraje počítačové hry a dokonce se odvážil říci svému podlézavému šéfovi, co si o něm opravdu myslí. Všechno vyvrcholí, když se rozhodne uskutečnit svůj ďábelský plán a ukrást technické plány společnosti. Podaří se mu to dříve, než ho práce opět pohltí? (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (167)

Lucas87 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem to moc nepobral, ale i přesto se z toho vyklubala skvělá komedie z IT prostředí. Kde jsou zaměstnanci nespokojení, hrozí jim vyhazov a tak se po ajťácku rozhodnou obrat firmu a nakonec se z toho raduje ten koktající co byl bez platu. Navíc pokud někdo pracuje jako kancelářská krysa tak se s tím ztotožní stupidní tiskárná, práce přesčas a o víkendu, idiotský šéf prostě rutinní frustrující prostředí se nezapře. ()

Seraph1 

všechny recenze uživatele

Pro kancelářské krysy jako já naprosto fenomenální záležitost. Otravný šéf, iritující kolega/kolegyně, kolega, jemuž jde sotva rozumět... Ten film je sice dohnaný ad absurdum, ale zakládá se tak moc na skutečnosti, až to je k pláči. Mimochodem jsme si tento film pustil s kolegy u příležitosti stěhování se do nových prostor s uspořádáním právě open office :-/ Když se koukám na ostatní komentáře, tak tento film dokážou ocenit právě lidi, kteří s prací v open office mají vlastní zkušenosti. Mimochodem, určitě doporučuji se na to dívat v angličtině a souhlasím s jinými komentáři, že ten kdo vymýšlel ten český název by potřeboval léčbu elektrošoky. 92% ()

Reklama

jerry12 

všechny recenze uživatele

75%. Parádní pohodová komedie se špičkovým výběrem herců, kteří do rolí sedí jako v málokterém filmu. Jestli se něco na tomto snímku opravdu povedlo, je to právě casting a také nápad, který sice není původní, ale je tu moc pěkně rozvedený. Více takových komedií, které se vyhýbají běžným klišé a jsou, jak to říct, prostě v pohodě a skutečně ze života. Velmi humorná a dnešní komedie. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Originální název snímku by se dal přeložit jako 'Kancelářský prostor' nebo jednoduše 'Kanceláře', čímž se jasně dává najevo, že se příběh odehrává v prostoru každodenního života úředníka. Lehce úsměvná komedie vypadá tak absurdně, až je v rámci daných skutků reálná. Snad každý má nepříjemného šéfa a zaměstnání, které urputně nenávidí. Co postava to charakter, ze kterých nejvíce v paměti ulpí samotný šéf oddělení se svými hláškami oslovující své podřízené a jeden úředník vypadající na mentálně postiženého s vadou řeči a velice silnými brýlemi. V hlavní roli je však především Peter (Ron Livingston), který se svůj osud snaží jen nějak přežít. Když však pohár přeteče, začnou se dít věci. A tak tu máme spolu s ním ještě dva jeho kamarády, kteří se rozhodli vzepřít nudnému a stereotypnímu kancelářskému životu. Vrcholná scéna s kopírkou je v rámci daných skutků kupodivu trefná. Na čem jiném si nakonec nejvíce vylít zlost, že? O bláznivou komedii, jak by se dalo asi očekávat, však v žádném případě nejde. Jako nenáročná odpočinková zábava postačit může, ale v paměti nijak zvlášť zůstane. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Ten, kdo vymyslel český název snímku, by měl být IMHO umístěn do nejbližší psychiatrické léčebny. Jinak jde o velmi dobrou komedii, kterou ocení hlavně lidi pracující v open spacech (což je můj případ). Až na samotný závěr mi film přišel opravdu hodně jako ze života - hlavní hrdina, chlapík znechucený kancelářskou nádeničinou, není žádná hollywoodská šablona, ale člověk, jakých můžete potkat ráno v metru stovky... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (10)

  • Film se velice dobře prodával na VHS a DVD. V USA se prodalo přes 2 600 000 kusů nosičů a v roce uvedení na zmiňované formáty patřil film do prodejnostní TOP 20 společnosti Fox. (DellEthing)
  • Po uvedení filmu a jeho úspěchu na trhu DVD se stala velmi oblíbeným předmětem červená sešívačka. Firma Swingline, specializující se na výrobu sešívaček a děrovaček, nakonec na podnět zákazníků začala opět po několika letech vyrábět sešívačky v červené barvě. (HellFire)
  • Socha stojící před budovou Initech, kruh s obdélníkem uprostřed, je idiomem člověka, který má problém zapadnout do svého okolí. (HellFire)

Reklama

Reklama