Reklama

Reklama

Maléry pana Šikuly

  • USA Office Space (více)
Trailer

Obsahy(1)

Petr (Ron Livingston) pracuje jako počítačový programátor ve společnosti Initech Corporation. Jednoho dne však přeteče míra jeho trpělivosti a tak si řekne dost! Konec přesčasů a stresu v práci. Najednou má opět spoustu času na svou přítelkyni (Jennifer Aniston), v práci hraje počítačové hry a dokonce se odvážil říci svému podlézavému šéfovi, co si o něm opravdu myslí. Všechno vyvrcholí, když se rozhodne uskutečnit svůj ďábelský plán a ukrást technické plány společnosti. Podaří se mu to dříve, než ho práce opět pohltí? (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

Ravi 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejhorších českých "překladů" názvu, jaké znám. Ale když se od něj odprostíte, můžete se kouknout na dobrý film, který není čistokrevnou komedií, spíše kombinací žánrů, ale přesto pobaví. Prostředí kanceláře není kdovíjakým námětem, a proto budete překvapeni jak příběhem, tak i výkonem mnoha vedlejších rolí. Takový McGintley nebo Stephen Root (který na CSFD, jen tak mimochodem, nemá ještě zřízen svůj profil IMDb http://www.imdb.com/name/nm0740535/) jsou vynikající. Kdo má rád pohodový filmový zážitek, u kterého se sem tam od srdce zasměje, sem tam zvážní nebo se zamyslí, je tenhle snímek perfektní volbou. 75% = 4/5 ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Než tato romanticko-profesní komedie nabrala jakous takous "zlodějskou" zápletku, parodicky zveličená bezvýznamnost úmorné programátorské nádeničiny v korporátním kanclu, absurdnost jeho byrokratického prostředí či svéráznost figurek v kolektivu připomínaly vzhledem i suchým humorem jakoby adaptaci série animovaných stripů (jak tomu také vzdáleně bylo). Odkoukanost ze života a její trefná satiričnost zaručily příjemnou přízemní pohodovost, ale na vyšší mety nedosáhly (a jen doufám, že konec - návrat k manuální práci?!? - nemyslela vážně). ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Perfektní vyobrazení ducha doby: rok 1999, programátoři ve svých buňkách, nesmyslná práce, otravní šéfové... Matrix? Skoro. Office Space měl premiéru jen měsíc před Matrixem a jeho zachycení konce století se od toho v Matrixu vůbec nijak neliší, ta paralela je zjevná. Jenom Office Space se vydal cestou komedie, zatímco Matrix je akční sci-fi:) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Když mě nebaví práce, tak s ní mám seknout? Když mě nebaví platit účty, tak to nemám dělat? A když mě nebaví nechat se obsluhovat od Jennifer Aniston, tak s ní mám skočit do postele? No, tak já si to rozmyslím, protože mne práce baví, účty platím s velkým potěšením, ale ta Jennifer mi přeci jen trošku nedá spát. Než dojdu k nějakému smyslplnému závěru, tak musím konstatovat, že se mi právě zhroutil můj životní sen o práci kancelářského úředníka s vlastní sešívačkou, ale to nic nemění na tom, že šéf Bill Lumbergh se svými tisíci variacemi na téma "Myslíš, že bys mohla zařídit, aby ses otočila?" mne neskutečně bavil. I Peter byl při ignorování svého šéfa zábavný, jeho odposlouchávající soused Lawrence neměl chybu, ale z hlediska celku mi to čekání na dobrý fór chvílemi přišlo nekonečné. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Naprosto vynikající komedie, která si neuvěřitelně přesně dělá legraci z věcí, které zná každý, kdo kdy pracoval v "open space" v americkém stylu - idiotští šéfové, neplacené přesčasy a práce v sobotu, pokřivené vztahy, konzultanti "Bob a Bob", nenáviděná tiskárna..... Co myslíte, že se stane, když začnete na všechna firemní pravidla zvysoka s..t? Řekl bych, že právě kvůli absenci zkušenosti z práce v open space v některíé z nablblých "nadnárodek" tu část lidí nechápe, v čem je tahle komedie tak vtipná.......A já vím, o čem mluvím. Zaplaťpánbůh, že už delší dobu v takové firmě sám být nemusím. Mimochodem, za volbu českého názvu by odpovědný pracovník zasluhoval přesunout pracoviště do sklepa a odebrat sešívačku. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (10)

  • Film se velice dobře prodával na VHS a DVD. V USA se prodalo přes 2 600 000 kusů nosičů a v roce uvedení na zmiňované formáty patřil film do prodejnostní TOP 20 společnosti Fox. (DellEthing)
  • Umístění souboru s virem v počítači Initechu je „C:/LR427/Virus_CDEF“. CDEF je ve skutečnosti virus, který roku 1990 postihoval počítače Macintosh. Způsoboval problémy se stabilitou systému a tiskárnou. (HellFire)

Reklama

Reklama