Reklama

Reklama

Maléry pana Šikuly

  • USA Office Space (více)
Trailer

Obsahy(1)

Petr (Ron Livingston) pracuje jako počítačový programátor ve společnosti Initech Corporation. Jednoho dne však přeteče míra jeho trpělivosti a tak si řekne dost! Konec přesčasů a stresu v práci. Najednou má opět spoustu času na svou přítelkyni (Jennifer Aniston), v práci hraje počítačové hry a dokonce se odvážil říci svému podlézavému šéfovi, co si o něm opravdu myslí. Všechno vyvrcholí, když se rozhodne uskutečnit svůj ďábelský plán a ukrást technické plány společnosti. Podaří se mu to dříve, než ho práce opět pohltí? (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (167)

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Vynikajici "korpo-bizar-komedie". Cast se opravdu povedl. Kdo stravil aspon nejaky cas v korporatnim open space pekle, uzije si o neco vice. Pokud navic ocenite i vyborny soundtrack plny hip-hopovych klasiku ala Geto Boys a par dalsich muzikalnich tresnicek ci necekanych kombinaci, neni co resit... :) ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Než tato romanticko-profesní komedie nabrala jakous takous "zlodějskou" zápletku, parodicky zveličená bezvýznamnost úmorné programátorské nádeničiny v korporátním kanclu, absurdnost jeho byrokratického prostředí či svéráznost figurek v kolektivu připomínaly vzhledem i suchým humorem jakoby adaptaci série animovaných stripů (jak tomu také vzdáleně bylo). Odkoukanost ze života a její trefná satiričnost zaručily příjemnou přízemní pohodovost, ale na vyšší mety nedosáhly (a jen doufám, že konec - návrat k manuální práci?!? - nemyslela vážně). ()

Reklama

Idealista 

všechny recenze uživatele

Takhle vykastrovanou komedii jsem už dlouho neviděl ! Scény v kanclu byli jak ze seriálu Kancl jen víc trapné. A vlastně ne on tu totiž ani humor nebyl ( ani trapný, ani fekální, ani absurdní ) jen vlažné pokusy o něj příkladem budiž scénky s kopírkou , v každé komedii bych se jim smál až bych plakal ale tady to ve mě nic nevyvolalo! ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Príšerná rádoby komédia, ktorú sa mi podarilo dopozerať iba s maximálnym vypätím síl. Pekelne nudná, úboho nevtipná a žiadny zmysel nedávajúca sračka, bez štipky logiky alebo nadhľadu. Takýto imbecilný scenáristický kŕč bez hlavy a päty, ktorý akože coolersky a vtipne spolucíti s ľuďmi nenávidiacimi svoju prácu, by som doma zbúchal na kolene za jediný večer. Tento typ trápneho a rutinne zrežírovaného utrpenia čas od času zachraňuje aspoň herecké obsadenie, čo v prípade hentýchto odpudivých úbožiakov neplatí. Jediné, čo ma úprimne pobavilo, je slovenský preklad, ktorý je fakticky serióznym kandidátom o titul najdebilnejšie preloženého názvu všetkých čias. Velebnosti, jdu blejt... (1/10) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Originální název snímku by se dal přeložit jako 'Kancelářský prostor' nebo jednoduše 'Kanceláře', čímž se jasně dává najevo, že se příběh odehrává v prostoru každodenního života úředníka. Lehce úsměvná komedie vypadá tak absurdně, až je v rámci daných skutků reálná. Snad každý má nepříjemného šéfa a zaměstnání, které urputně nenávidí. Co postava to charakter, ze kterých nejvíce v paměti ulpí samotný šéf oddělení se svými hláškami oslovující své podřízené a jeden úředník vypadající na mentálně postiženého s vadou řeči a velice silnými brýlemi. V hlavní roli je však především Peter (Ron Livingston), který se svůj osud snaží jen nějak přežít. Když však pohár přeteče, začnou se dít věci. A tak tu máme spolu s ním ještě dva jeho kamarády, kteří se rozhodli vzepřít nudnému a stereotypnímu kancelářskému životu. Vrcholná scéna s kopírkou je v rámci daných skutků kupodivu trefná. Na čem jiném si nakonec nejvíce vylít zlost, že? O bláznivou komedii, jak by se dalo asi očekávat, však v žádném případě nejde. Jako nenáročná odpočinková zábava postačit může, ale v paměti nijak zvlášť zůstane. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (10)

  • Film se velice dobře prodával na VHS a DVD. V USA se prodalo přes 2 600 000 kusů nosičů a v roce uvedení na zmiňované formáty patřil film do prodejnostní TOP 20 společnosti Fox. (DellEthing)
  • Po uvedení filmu a jeho úspěchu na trhu DVD se stala velmi oblíbeným předmětem červená sešívačka. Firma Swingline, specializující se na výrobu sešívaček a děrovaček, nakonec na podnět zákazníků začala opět po několika letech vyrábět sešívačky v červené barvě. (HellFire)

Reklama

Reklama