Reklama

Reklama

Pozor, přijíždí samotný ďáběl a nemá slitování. Poklidný život malého městečka Santa Ynez v Utahu se mění okamžitě v peklo. Záhadné černé auto projíždí okolím a nemilosrdně vraždí nevinné lidi. Nikdo nebude ušetřen. Jediný, kdo dokáže zabránit brutálním vraždám, je místní kapitán policie Wade Parent (James Brolin). Oběti ovšem stále přibývají a zdá se, že nikdo toto ďábelské auto nezastaví. Podaří se lidem s pomocí kapitána zničit auto a porazit tak samotného vládce pekel? (reich)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

eagle-eye 

všechny recenze uživatele

Atmosféra filmů hororů ze 70.let měla něco do sebe... I když děj byl v podstatě jednoduchý, avšak kamera, střih, hudba, herecké (ne)výkony, všechno v perfektním v souladu s náležitým puncem dramatičnosti... Inspirace jen o pár let starším Duelem (prvotinou pana Spielberga), zcela zjevná... Ale vem to čert...;-) ()

Lanark 

všechny recenze uživatele

Po výtečně vypadajícím začátku..zvlášť scéna s cyklistkou a stopařem..kdy jsem nadšeně poskakoval s Bráníkem na našem zánovním gauči, že TV Fanda konečně pustila pořádný Béčko, přišlo nemilé vystřízlivění v podobě marného pokusu herců o opravdové umírněné hraní a režiséra o opravdové režírování. Naštěstí to všechny pustilo v pravý okamžik před závěrečnou scénou, po které už konečně vím jak se musí cítit člověk s Alzheimerem na koksu. :) Škoda za ten pokažený prostředek, jinak by to byl jasný odpad a béčko roku! ()

Reklama

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Priemerný horor s nie veľmi zaujímavým dejom a nie celkom dobre natočený. Ale musím hodnotiť trochu nadpriemerne, lebo snímok má tú nádhernú atmosféru 70. rokov v Amerike. K tomu si ešte zachováva trochu tajomnosti a ani herecké výkony nie sú zlé. Po sľubnom začiatku som čakal trochu viac pekých báb no bohužiaľ nedočkal som sa. A k tomu ani žiadne gore tu nebolo... ()

movie 

všechny recenze uživatele

Vytečný James Brolin v podceňovaném, přitom velmi zábavném a chytrém horroru a vraždícím autu, který je přinejmeším stejně dobrý jako DUEL nebo CHRISTINE. Úvodní scéna filmu s párem cyklistů je skvělá, po celou dobu to má hodně dobrou atmosféru a skvělé lokace a hlavně paletu hodně kvalitních postav a několik celkem surových zvratů. Doporučuji! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Stephen King sa ku snímku "Auto" vyjadril týmito slovami: "...film v druhej polovici upadne do nenápadnej nádejčiny toho typu, kedy si môžete vkľude chodiť prikupovať popcorn, pretože viete, že auto zasa nejakých desať minút nezaútočí. No je v ňom nádherná úvodná scéna, v ktorej auto prenasleduje dvoch cyklistov. Keď sa ku nim blíži, nepravideľne na nich jačí klaksónom, až ich nakonec zrazí. Na tejto scéne je niečo čo vyvoláva hlboké, takmer primitívne znepokojenie z áut, do ktorých sa hermeticky zatvárame a stávame sa tak anonymni a možno aj vrahmi." *** ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Tajemný černý vůz, který ohrožuje obyvatele městečka, je upravený Lincoln Continental Mark III z roku 1971. (Koldyn)
  • Autorem tajemného černého vozu je jeden z nejuznávanějších designérů aut pro filmy a televizi George Barris, který mimo jiné navrhl i originální Batmobil. (Koldyn)

Reklama

Reklama