Reklama

Reklama

Pozor, přijíždí samotný ďáběl a nemá slitování. Poklidný život malého městečka Santa Ynez v Utahu se mění okamžitě v peklo. Záhadné černé auto projíždí okolím a nemilosrdně vraždí nevinné lidi. Nikdo nebude ušetřen. Jediný, kdo dokáže zabránit brutálním vraždám, je místní kapitán policie Wade Parent (James Brolin). Oběti ovšem stále přibývají a zdá se, že nikdo toto ďábelské auto nezastaví. Podaří se lidem s pomocí kapitána zničit auto a porazit tak samotného vládce pekel? (reich)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

ondrach 

všechny recenze uživatele

Super film, bohužel scénáristé byli u psaní konečné části asi unavení, a proto je konec filmu nesmírně primitivní a nudný. Celou dobu jsem čekal, kdo že to auto řídí, měl jsem tip, že některý z policistů, když vědělo o všech hlášeních a vždy stihlo ujet. Auto mohlo být v pohodě řízeno vysílačkou (mohlo mít kamery) a to jsem si myslel celou dobu a doufal, že se na konci ukáže viník. Bohužel... Hodnocení 4,2 ()

eagle-eye 

všechny recenze uživatele

Atmosféra filmů hororů ze 70.let měla něco do sebe... I když děj byl v podstatě jednoduchý, avšak kamera, střih, hudba, herecké (ne)výkony, všechno v perfektním v souladu s náležitým puncem dramatičnosti... Inspirace jen o pár let starším Duelem (prvotinou pana Spielberga), zcela zjevná... Ale vem to čert...;-) ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Vrrrm-vrrrrrrrm, jsem ošklivý, zlý automobil a nenávidím cyklisty, nenávidím stopaře, nenávidím veškeré účastníky silničního provozu... a nenávidím je i mimo silnice! Chovají se totiž jako idioti a doslova si koledují o otisk mojí pneumatiky přes hrudník či razítko mého chladiče na hýždích, vrrrm-vrrrrrrrrrm! V sedmdesátých letech někde v americkém pouštním autokině to mohl být horor, ale v současné době u televizní obrazovky je to solidní komedie. Zvláště ty zrychlené scény jízdy všemožných vozidel - groteska jako vyšitá! Fuckt jsem se kvalitně nasmála, takže dávám uznalých 39% za zábavnou stupiditku, které je třeba přiznat i určitou atmosféru. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Aj keď sa to javí ako béčko jak hrom, je to dokonalá áčková zábava s dokonalou kamerou a dokonalou titulnou rekvizitou, ktorá ako keby naozaj žila vlastným životom. Akčným scénam snáď vadí len fakt, že v mnohých situáciách je obraz umelo zrýchlený na vyvolanie vysokej rýchlosti, ale vzhľadom na dobu vzniku filmu odpúšťam. Pecka, ktorá sa mi toľko rokov vyhýbala. Alebo snáď ja jej? ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Stephen King sa ku snímku "Auto" vyjadril týmito slovami: "...film v druhej polovici upadne do nenápadnej nádejčiny toho typu, kedy si môžete vkľude chodiť prikupovať popcorn, pretože viete, že auto zasa nejakých desať minút nezaútočí. No je v ňom nádherná úvodná scéna, v ktorej auto prenasleduje dvoch cyklistov. Keď sa ku nim blíži, nepravideľne na nich jačí klaksónom, až ich nakonec zrazí. Na tejto scéne je niečo čo vyvoláva hlboké, takmer primitívne znepokojenie z áut, do ktorých sa hermeticky zatvárame a stávame sa tak anonymni a možno aj vrahmi." *** ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Tajemný černý vůz, který ohrožuje obyvatele městečka, je upravený Lincoln Continental Mark III z roku 1971. (Koldyn)
  • Pro potřeby natáčení byla vytvořena celkem čtyři vozidla. Nejméně jedno bylo zničeno, osud ostatních je neznámý. (Stejšn)

Reklama

Reklama