Reklama

Reklama

Na konci světa

  • USA End of the Spear
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Strhující dobrodružný velkofilm o střetu dvou civilizací.
Ekvádorský prales roku 1943. Skupinka misionářů z organizace SIL International se vydává za domorodým kmenem žijícím v deštném pralese v povodí Amazonky. Jejich putování však končí tragédií. Misionáři, kteří přišli indiány zachránit a vysvobodit jejich duše, jsou za svoji obětavou práci zabiti. Rok 1965 – rodiny zabitých přicházejí do osady a několik měsíců žijí společně s domorodci.
Silně emotivní příběh podle skutečných událostí, nádherná příroda, úchvatné letecké záběry, skvělá hudba a autentický příběh o střetu dvou kultur. Je člověk schopen spřátelit se s těmi, kdo zabili jeho rodinné příslušníky a známé? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Moje hodnotenie je výlučne za vizuálno a hudbu. Príbeh sa mi ani trochu nepáčil, prosím vás-zachraňovať duše indiánom? Nedajte sa vysmiať! Ten, koho je potreba zachrániť sme my, žijúci v pretechnizovanom a neprirodzene umelom prostredí, Keby niečo, tak indiánom závidím čistotu a jednoduchosť ich životov v nádhernej prírode. Netvrdím, že je ich život ľahký, ale určite o mnoho normálnejší, než ten, ktorý vedieme my v civilizácii. Na téma šírenia kresťanstva sa rozpisovať nebudem, pretože si nechcem kaziť náladu vysvetľovaním, aké absurdné sa mi zdá to, že v 20 storočí ešte niekto veril v existenciu nadprirodzeného a všemohúceho stvoriteľa! Dokonca sa tento blud s ľudstvom tiahne do dnes, nad čím len nechápavo krútim hlavou. ()

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Tento film je v mnohém jiný... Na první pohled je znát jistá "neprofesionalita", či snad "pohrdání filmovými konvencemi" a také velká dávka naivity, která provází celý film. Některé záběry džungle (obzvláště ty letecké) ve spojení s hudbou mohou působit až kýčovitě. Film, vyprávěný "vševědoucím vypravěčem", který už jaksi všechno dopředu ví, navíc nepůsobí příliš dramaticky, spíše jako dokument. Přes to všechno může film zanechat v divácích otázky, což považuji za klíčové. Jak je to možné? Oběť i ochota odpustit nadšených misionářů působí značně naivně, ale paradoxně (?) přináší své plody... To stojí za zamyšlení a díky tvůrcům tohoto filmu za něj. Zajímavé komentáře: Beastmaster4, KrestanFilms, Psema, Nick Tow. ()

Reklama

Faye 

všechny recenze uživatele

Nádherná příroda, úchvatné letecké záběry, krásná hudba a autentický příběh o střetu dvou kultur. Skupinka misionářů (přiznávám, že smysl jejich mise mi zůstal až do konce filmu utajen) jejichž první setkání s domorodým kmenem, žijícím v deštném pralese v povodí Amazonky, končí tragédií..A tady začíná už jiný příběh .... „Můj otec ztratil život na konci oštěpu ... a bylo to na konci oštěpu, který spojil mě a Mincayaniho“ ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Místy zajímavé, místy vleklé...Z přírody není vidět nic moc, jelikož se film soustředí pouze na několik indiánů a jejich střet s misionáři. Půl filmu jsem měl hodně dobrý pocit z občasných emotivních scén, další části mne nudily. Na filmu je vidět celková neprofesionálnost, spíš je to takový hodně slušný dokument. Hodnotím 60%. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Dráma o konflikte dvoch "civilizácií" akoby k nám priplávala z nejakého iného času. Múdry a hlboký príbeh (na rozdiel od X-tREma si vôbec nemyslím, že ide o oddychovku) je totiž prerozprávaný krásne "staromilským" spôsobom. Majestátna hudba a malebné obrázky prírody nepôsobia vykalkulovane či artistne; aj napriek nim (či práve preto) pôsobí film takmer dokumentárne presvedčivo a autenticky. V dnešných časoch takmer exkluzívna zriedkavosť... ()

Galerie (5)

Zajímavosti (8)

  • Film je natočen podle skutečných událostí z Ekvádiru roku 1956. (Terva)
  • Filmovanie snímky neprebiehalo v juhoamerickom Ekvádore, ale v štáte Panama. (MikaelSVK)
  • Film získal na filmovém festivalu Heartland (Indianapolis/Indiana/USA) Kříšťálové srdce za "Nejlepší celovečerní film roku". (Terva)

Reklama

Reklama