Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Výkonný pracovník v reklamní agentuře Charles Schine (Clive Owen) je jen dalším člověkem z Chicaga, který každé ráno běží na vlak v 8:43, aby se dostal včas do práce. Když jej ale jednou nestihne a díky tomu se setká s Lucindou Harris (Jennifer Aniston), jeho život se nenávratně změní. Lucinda je šarmantní, krásná a svůdná. Přestože jsou oba v manželském svazku a mají děti, jejich vzájemná přitažlivost je neodolatelná. Společné obědy brzy přejdou v koktejly po práci a zanedlouho se už oba ocitají v hotelovém pokoji. Jejich zdánlivě bezchybný vztah se však radikálně změní v okamžiku, kdy do pokoje vtrhne brutální cizinec LaRoche a začne oba milence ohrožovat pistolí. Poměr se brzy změní v noční můru, která je mnohem nebezpečnější a násilnější, než si dokázali představit. Charlesův život začne být brzy plný podvodů, vydírání, násilí a zločinu. Vzhledem k nemožnosti svěřit se své ženě nebo kontaktovat policii se stává vězněm ve světě, který nepoznává, a v němž není po jeho předchozím životě ani památky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (329)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrý "old school" thriller, který nejednou překvapí. Z počátku standardní podívaná, kterých vidíme v tv produkci desítky se přibližně v polovině filmu promění ve spádovitý thriller, který narozdíl od Zeleného pekla s šokujícími pointami funguje. Clive Owen předvádí určitě svůj nejlepší herecký výkon (stejně tak ve Spojenci), jeho charakter je uvěřitelný, Jennifer Aniston se snaží seč může a vůbec mi nevadila. Ostatní už tak dobře nehrají, ale nic nekazí a příjemně se na ně kouká. Postavy se všeobecně chovají tak nějak reálně a přirozeně. Tak dobře zvolený hudební doprovod a dobrý zvuk nejsou u podobných filmů standardem. Technická stránka filmu je na stejně vysoké úrovni, jako vše ostatní. Viděl jsem nesestříhanou verzi, možná proto, možná taky ne, se mé hodnocení trošku liší od většiny. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Clive Owen se svou filmografií by neměl brát role tupých pravděpodobně nějakým způsobem retardovaných mužů (jinak si jeho nekonečnou nevědomost nedovedu vysvětlit). Trapné dlouhé nudné pasáže s nic nechápajícím Owenem mě dováděly k zuřivosti. Doufal jsem, že ho Vincent Cassel (ta hvězdička je pro něj) zabije. Pro mě to byla ztráta času. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Mam rad mixy zanrov. Zacne sa to ako romanticka drama o dvoch ludoch, ktory ziju v nestastnych manzelstvach. Postupne sa to trochu pritvrdi do drsnej dramy az to nakoniec prejde do thrilleru. Prva hodina je skvela a pôsobi prirodzene. Chemia medzi Owenom a Anistonovou funguje perfektne. S prichodom Casselovej postavy zacne byt film stale viac prekombinovanejsi a sialenejsi, ale vynimocne mi to zazitok nepokazilo a bavil som sa nad tymi nepravdepodobnymi zvratmi. Napriek tomu, keby sa to drzalo cely cas v serioznej uveritelnej rovine ako v prvej hodine, tak to mohla byt skvela zanrovka. Takto to je len zabavny mix, ktory sa po serioznom uvode vôbec neda brat vazne. Davam celkom spokojnych 6/10 a za dalsich 10 rokov si to kludne pozriem tretikrat. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Ďalší návod na odplatu, alebo varovanie, že žiadna žena sa nezavesí na úspešného muža bez zámienky. Jennifer Aniston sa pre mňa prekvapujúco ocitla v nezvyčajnej úlohe, keď nehájila farby humoru, ale s plnou vážnosťou zápornej postavy zapadla do zamotaného príbehu. Dramatický dobré pôsobí hroziace zrútenie Charlesovho, rodinného života, ktorému však statočne a vytrvale odoláva a pod tlakom sa nie raz pohybuje na tenkom ľade. Nakoniec neunesie váhu vlastných chýb a konečne sa rozhýbe k akčnému zakončeniu. To, že Charles (Clive Owen) dostal možnosť chlapského vystupovania až v záver ma "okradlo" o lepší zážitok, takže 60%. ()

Richie666 

všechny recenze uživatele

Není mým zvykem dívat se na filmy proto, abych na nich hledal chyby nebo abych co nejdříve přišel na jejich pointu. Možná jsem jich viděl ještě málo, možná jsem hlupák, ale upřímně řečeno mně je opravdu líto diváků, kteří jsou natolik zkušení či chytří, že ani ne po půlhodině vědí, jak film skončí. Rád vždycky dám filmu šanci k tomu, aby mne zaujal - a pokud to dokáže, nepotřebuji pak mlátit hlavou do zdi jen proto, že v sobě obsahoval nějaké to klišé nebo že nebyl první svého druhu. Nehodlám odsuzovat názor Vás, kterým se Derailed nelíbil, vždyť je Váš - stejně jako tenhle je můj: Mě tento snímek bavil od začátku až do konce. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Švédský režisér Håfström snímkem v podstatě debutoval v mezinárodních vodách. Do té doby natočil několik televizních projektů, drama Ondskan (2003) s nominací na Oscara v kategorii Nejlepší zahraniční film, či zatracovaný horor Duch jezera (2004). (imro)
  • Zbraň, ktorú používa Dexter (Xzibit), je známa izraelská pištoľ Desert Eagle. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama