Reklama

Reklama

Nováčci na Adamsově univerzitě, kterým ostatní nadávají do šprtů, se pod vedením Lewise a Gilberta vzbouří a vtipem a inteligencí bojují za uznání... (oficiální text distributora)

Recenze (66)

belldandy 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, jak bych reagovala dnes, ale svého času jsem se na tomhle fakt pobavila. Jde o film žánru - "kolejní" humor. Legrace je to místy obhroublejší. Za připomínku snad stojí, že slovo nerd se nedá dočista přeložit jako šprt. Nerd je nemožně vypadající týpek na s minimalním společenským statusem. Často tak trochu intelektuál, nikoli ale bez podmínečně. Nejspíš čte hodně sci-fi a komiksů a tráví hodně času u počítače. ()

Valkyria odpad!

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu jsem se ani jednou nezasmála, a ani jsem se neusmála... Celou dobu jsem jen přemýšlela, pro něco takového někdo natočil? Proč takhle? A proč tomu říká komedie? Přítel si na tento film vzpomněl - když byl malý, přišel mu legrační. Bohužel, jak jde čas, ani né v půlce jsme to museli vypnout, jinak by nám asi přeskočilo.. :o)))) U mě veliká slabota!!!! ()

Reklama

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Osmdesátková komedie z vysokoškolského prostředí, která sice není až takový odvaz, jak by zprvu člověk očekával, nicméně několik velmi povedených humorných situací a trefných hlášek se zde najde. Krom toho má film i docela zajímavou zápletku a smysluplný příběh. Navíc banda atletů jsou fakt příkladoví tupouni, takže šprtům zde nemůžete nefandit. ()

xdarebak 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších filmů. Jde o první komedii tohoto ražení, kterou jsem v životě viděl. Dle mého názoru je tento film jakýmsi předchůdcem pubertálních komedií stylu "prci prcičky". Vždyť samotné téma Pomsty šprtů je prakticky totožné s nejnovějšími prcičkami, akorát z odvrácené strany pohledu. U mě má tento film 5 hvězdiček ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Vtipná osmdesátková komedie z univerzitního kampusu o boji brýlatých šprtů s místními sportovci ze spolku Alfa Beta. V některých momentech jsem měl fakt záchvaty smíchu (soutěž v krkání a sex na měsící v masce Darth Vadera). Narozdíl od komedií, které se točí teď, mají šprti tak akorát stopáž a ke konci humor graduje (namísto aby ke konci přišlo nějaké pitomé půlhodinové morální ponaučení). ()

Galerie (21)

Zajímavosti (19)

  • Aby sa Robert Carradine dokázal lepšie vžiť do úlohy Lewisa Skolnicka, presťahoval sa na dva týždne pred natáčaním do Arizonskej univerzity. Dokonca jediné oblečenie, ktoré si so sebou doniesol bolo to, ktoré nosil aj vo filme. Cítil sa však natoľko trápne, že zo svojej izby nedokázal vyjsť tri dni. (m.a.t.o.)
  • Poindexterove sklá v okuliaroch boli tak hrubé, že cez nich Timothy Busfield nemohol vidieť. V scénach, kde sa pohybuje, má preto vždy pri sebe doprovod, ktorý ho vedie. (m.a.t.o.)
  • Larry B. Scott (Lamar), ktorý stvárnil homosexuála, priznal, že niektorí ľudia si na základe jeho hereckého výkonu vo filme naozaj mysleli, že je gay. (m.a.t.o.)

Související novinky

Seth MacFarlane chystá reboot Pomsty šprtů

Seth MacFarlane chystá reboot Pomsty šprtů

17.12.2020

Herec a scenárista Seth MacFarlane (Griffinovi, Méďa) chystá z pozice výkonného producenta novou verzi klasické americké komedie Pomsta šprtů. Snímek vytvoří prostřednictvím své produkční společnosti… (více)

Další „parodie“ na 300

Další „parodie“ na 300

27.08.2008

He? Na DVD právě dorazil výplach Tohle je Sparta! (pokud se na něj chystáte, možná byste se nejdřív měli mrknout na hodnocení zdejších uživatelů), ale „sranda“ nekončí. Řítí se na nás další film,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno