Reklama

Reklama

101 dalmatinů

  • USA 101 Dalmatians (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Majitelka módního ateliéru je nadšena návrhem mladé návrhářky Anity, která se nechala inspirovat svým psím miláčkem, dalmatinkou Perdy. Když se však od ní dozví, že dalmatini mají jemnou srst pouze jako štěňata, pustí se do realizace ďábelského plánu. V rozpadlém klášteře na venkově začne shromažďovat skoupená či jejími poskoky Horácem a Kašparem uloupená štěňata dalmatinů. Mezitím se Anita díky své dalmatince seznámí s osamělým tvůrcem počítačových her Rogerem, který má dalmatina Ponga a problém s milionářem, pro něhož vytváří počítačovou hru. Stále ještě nedostal zaplaceno, protože nedokázal vytvořit patřičně povedeného padoucha. Netrvá dlouho a koná se svatba, a pak trvá jen o něco málo déle, než manželé Anita a Roger mohou svým mazlíčkům Pongovi a Perdě blahopřát k přírůstku do rodiny v podobě patnácti malých dalmatinů. Dlouho se však neradují, protože Cruella už má na ně políčeno. Její poskoci všechna štěňátka uloupí a dopraví do skrýše, kde už se bezcitný jirchář chystá stáhnout kůži z 99 malých dalmatinů. Tomu je samozřejmě třeba zabránit a postarají se o to zvířata, která se spojí a řádně vytrestají nejen Kašpara s Horácem a jirchářem, ale také samotnou Cruellu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

Likan7 

všechny recenze uživatele

Ani hraná verze není lepší. Už originál byl prázdný a nejspíš nejslabší disneyovka z těch klasických pohádek. A hraných 101 dalmatinů nemá oproti animované verzi nic navíc. Tady navíc psi nemluví, většinu tedy sledujeme jen psí štěkot, a když nezabere cvičitel, nastoupí špatné CGI. Nehledě na fakt, že za celou dobu bylo ve filmu tak maximálně 20 štěňat, žádných 99. Glen Close je fajnová Cruella, tehdy neznámý Hugh Laurie potěší, ale jinak bída. ()

Prolog 

všechny recenze uživatele

Ty tři hvězdičky jsou z naprosté nostalgie! Když jsem byl malej tak jsem na tom byl v kině a totálně si na tom ulítl... Včera jsem to viděl po letech znovu a přišlo mi to docela stupidní. Ale ta nostalgie tam je pořád. Navíc mě dostalo, že tam hraje Hugh Laurie asi jeho nejhorší roli v živote. To se prostě musí vidět :) ()

Reklama

blondboss 

všechny recenze uživatele

Taká klasická Disney jednohubka, ktorá je vlastne prvou hranou verziou známeho animáku. Verzia prikrášlená o pár momentov oproti originálu, s milou atmosférou, ale zároveň dosť tragickými vizuálnymi efektami, našťastie ich nebolo veľa. Postava Cruelly tak správne bizarná a navyše v podaní Glenn Close skvelo zahraná. Pre deti je tento snímok určite skvelý. 60 % ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Film 101 dalmatinů je film o 101 dalmatinech se 101 dalmatiny. Dochází vám to? Prostě další Disneyovka, tentokrát s puntíkovanými psi, tupou dvojkou Laurie - Williams a s geniální Glenn Close (ďábelská Cruella De Vil). Pro tento nenáročný humor se psi, mi sedí jedno slovo. Průměr, 3 hvězdy. Nenadchne, ale ani neurazí. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

No, když jsem to viděl jako kluk v době vydání na VHS, tak to bylo samozřejmě mnohem lepší. Zajímavé je, že první polovinu filmu jsem si nepamatoval a druhou skoro komplet. Typický rodinný film se zvířaty a s přitroublými dospělými z devadesátých a ve své době obrovský hit. Dalmatini jsou pěkní, Glenn Close jako Cruela přesvědčivá, zbytek příběhu je předvídatelný. Poslední komerčně úspěšný snímek režiséra Stephena Hereka, poté už výrazný úspěch nezaznamenal. Oproti strašlivé dvojce ještě koukatelné. 2* ()

Galerie (66)

Zajímavosti (36)

  • Herci měli natřenou kůži šťávou z masa, aby přiměli psy je olizovat. Např. tvůrci natřeli Jeffu Danielsovi tváře syrovým párkem, aby ho štěňata začaly ve vhodné chvíli olizovat. (HappySmile)
  • Film vyvolal obrovskou dalmatinománii a spousta dětí si po zhlédnutí snímku tohoto psa pořídila. Ovšem po pár měsících se velmi zvýšil počet opuštěných a vyhozených dalmatinů. (HappySmile)
  • Jeff Daniels (Roger) přiznal, že se mu na natáčení několikrát stalo, že uslyšel autoritativní hlas přikazující psovi: "Sedni!" načež se okamžitě svalil na židli, aby následně slyšel: "Ne ty, Jeffe." (HappySmile)

Reklama

Reklama