Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nic na světě není pouze černobílé. Až na jedno místo - americké městečko zázraků Pleasantville. V Pleasantville nikdy neprší, nikdy se zde neobjevuje nenávist, agrese a nebo slzy. Ale také zde nikdy nikdo nespatřil vášnivý polibek nebo rudou růži. Až do doby, kdy se tu objevili sourozenci David a Jeniffer Wagnerovi... (Warner Home Video CZ)

Videa (1)

Trailer

Recenze (370)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Dokonalej film kterej jsem poprvé viděl v nějakých 10 letech. Už tehdy mě překvapil hlavně parádním nápadem kterej tu sice už párkrát byl(Ďábelské frekvence) ale není to ještě moc okoukaný, navíc tady i přes svou délku se neustále něco děje. Herci byly naprosto dokonalý a režisér si je dokonale uhlídal. Stylizace snímku a objevování se barev bylo fakt parádní a nebyla tu slabá chvilka. A ted k tomu nejlepšímu a to je hudba která je naprosto úžasná a nemá chybu. Každej tón jsem si vychutnal. Parádní film. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film, který bych zařadil mezi takové snímky jako: Velká ryba, Americká krása, Stepfordské paničky, Click apod. Film, na kterém dle mého není nic k velkému přemýšlení, prostě jen je a vy ho sledujete. Obyčejná krása malinko pohádkového příběhu vás nenuceně pobaví. Nejde o velký filmový zážitek, o vlnu emocí, ale o čistou a nápaditou procházku jiným světem. R. Witherspoon nemám opravdu moc rád a tak jen děkuji, že nedostala víc prostoru. Pokud se ale podívám zpět, tak mi zrovna tady nijak nevadila. Výborná práce ne moc aktivního režiséra a rozhodně další originální příběh jakých není mnoho. ()

Reklama

k212 

všechny recenze uživatele

Zábavný a originální filmeček, kterému nechybí ani nějaká ta myšlenka či důvod k zamyšlení. Tak třeba ... černobílí proti barevným (konzervativní/liberálním; zkostnatělí/oduševnělým; nanaplnění/žijícím - to je jedno), byť trochu netradičně a se zajímavou pointou :-) Nebo ... každému v životě něco chybí, ale přiznat si to, to chce nějaký ten počáteční rýpanec, kopanec, cokoliv. Nebo ... vyjdi s barvou ven. Inu, ve výsledku je to krásná satira na 50-tá léta a rádoby-uměle-dokonalý svět, který byl tak pečlivě budován společenským diktátem, a který samozřejmě troskotal na vratkých mezilidkých vztazích. Zároveň však je to film, který má přesah do současné společnosti a dá se zobecňovat. Ač to není žádné filozofické dílo, má svůj pevný myšlenkový základ, který je mi vlastně sympatický. 80%. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Opravdu zajímavá myšlenka. Z konzervativního městečka ze seriálu z 50. let se stane město úplně jiné. Tobey Maguire a Reese Witherspoon se v něm totiž objeví a všechno se začne měnit. Věci vyjedou ze zajetých kolejí. Místním obyvatelům otevřou oči. Ne všem se to ale líbí. Časem se objeví konflikt mezi černobílými a barevnými lidmi. Podaří se to nějak urovnat a dostat zpět do starých pořádků? Opravdu pěkný film. Je tu taky první výraznějš role Paula Walkera. "Chci tu zůstat." ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Co chybělo k dokonalosti? Trochu roztahaná část filmu před závěrečným finále. Ale pokud pominu toto, tak jsem se velmi dobře bavil, vynikající herci, skoro až romantický příběh a velmi lehký vtip.. Gary Ross umí točit dobré filmy, s Tobeym Maguirem a rozhodně by neměl točit slátaniny jako jsou "hungry" games.. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (9)

  • Od poloviny filmu musela být každá scéna digitálně upravena, aby spolu černobílé a barevné charaktery mohli být společně. Technicky měl film ve své době dokonce nejvíce digitálně upravených scén. Překonal ho až snímek Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba (1999). (zajda404)
  • Poslední film J.T. Walshe. (D3VIL)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno