Reklama

Reklama

Maska zrcadla

Trailer

Bílá královna upadla do hlubokého spánku a jen tak se neprobudí. Celé její království pokryl černý stín. Rovnováha mezi temnotou a světlem byla narušena a znovu nastolit ji dokáže pouze Maska zrcadla. A tak se Helena, sama uprostřed neznámé země, vydává na dlouhou cestu za ztraceným šperkem, který musí nalézt dříve, než temnota zahalí Svět snů navždy. Autorem scénáře je držitel mnoha ocenění v oboru fantasy Neil Gaiman a i jeho zásluhou se z Masky zrcadla – díky kombinaci hraných scén a animací - stala lahůdka pro oči i duši. Poznejte zvláštní a tajemná stvoření v neuvěřitelném světě fantazie, k jehož dokonalosti přispívají i působivé obrazové prostředky a nekonečná představivost výtvarníka a režiséra Davea McKeana. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Lepší pohádka s temnějším vzevřením, sympatickou ústřední dvojící a kočkama, u kterých bez hádanky, nebo knížky nepochodíte. Pomyslná čtvrtá hvězda za velmi zajímavou vizuální stránku, která i při slabších efektech působí skvěle. A to nemluvím o úpravách hlavní hrdinky za znění Close to you v originálním hávu. Mimořádně viděno s dabingem, který mi zněl kupodivu celkem dobře. 60% ()

July 

všechny recenze uživatele

Neberte to jako film. Berte to jako sen, který oživl na stříbrném plátně nebo televizní obrazovce. Tomu, kdo nerad sní, se Maska zrcadla asi líbit nebude. Ale tomu, kdo si na nereálný svět, kde je všechno možné, dokáže zvyknout, se snad zalíbí. Nehledejte logiku ani propracovaný děj. Na těch 101 minut sněte. P.S.: Valentýn je docela vtipný. ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Pěkné britské fantasy o imaginárním alternativním světě. Dvě slečny si tu prohodí role. Ale abych nic neprozradil.. Mně se překvapivě líbil a český dabing mi tam velice seděl. Takový oddychový film, u kterého se snad nebudete nudit. Tak trochu šílenost, ale to nemění nic na tom, že je to roztomilá a někdy děsivá šílenost. 70% ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Od začátku vizuální orgie v podání jedinečného a nezaměnitelného stylu Davea McKeanea. Scénář Neila Gaimana klame několikrát tělem a zavede opět tentokrát diváka do světa snění nebo snad reality :-), který umí Neil vystihnout naprosto precizně. Jen doufám, že spolupráce těchto dvou hvězd na poli filmu neskončí u tohoto jedinečného díla. ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Velmi barevné, velmi psychologické, velmi bláznivé a rozhodně působivé. Pokud se vykašlete na to, že postavy většinou vypadají jako z papíru a líbí se vám filmy stylu Alenka v říši divů, budete se bavit a s malým zapojením mozkových buněk pochytíte i onu psychologickou nit, která se celým filmem táhne. Myšlenka je jednoduchá: Jsem zlá dcera a až si to uvědomím, zachráním maminku. K smíchu? Snad v jiném filmu. Příliš naivní a jednoduché? A není to občas dobře? ()

Galerie (9)

Zajímavosti (8)

  • Na začátku filmu je během stavění cirkusu krátký záběr na ruku balancující a točící sadou 4 krystalových koulí. Tento kousek se nazývá "Contact Juggling", vytvořil a poprvé jej předvedl Michael Moschen. Poprvé se objevil ve filmu Labyrint režiséra Jima Hensona, kterým je část tohoto filmu inspirovaná. (HappySmile)
  • Verze klasické písničky Burta Bacharacha "Close to You", kterou v tomto filmu předvedla Josefine Cronholm ve scéně, kde je Helena oblečená jako služebná, byla inspirována cover verzí písničky od skladatele Wayna Horvitze, která se objevila na albu "Great Jewish Music: Burt Bacharach" (1997). (HappySmile)

Související novinky

Gaiman jede – chystá se Nikdykde

Gaiman jede – chystá se Nikdykde

25.08.2007

Fantasy Hvězdný prach se v zámořských kinech kdovíjak nedaří, ale recenze nešetří chválou, a tak se pozvolna začíná uvažovat o adaptaci další knížky Neila Gaimana. Tentokrát by šlo o Nikdykde,… (více)

Reklama

Reklama