Reklama

Reklama

Maska zrcadla

Trailer

Bílá královna upadla do hlubokého spánku a jen tak se neprobudí. Celé její království pokryl černý stín. Rovnováha mezi temnotou a světlem byla narušena a znovu nastolit ji dokáže pouze Maska zrcadla. A tak se Helena, sama uprostřed neznámé země, vydává na dlouhou cestu za ztraceným šperkem, který musí nalézt dříve, než temnota zahalí Svět snů navždy. Autorem scénáře je držitel mnoha ocenění v oboru fantasy Neil Gaiman a i jeho zásluhou se z Masky zrcadla – díky kombinaci hraných scén a animací - stala lahůdka pro oči i duši. Poznejte zvláštní a tajemná stvoření v neuvěřitelném světě fantazie, k jehož dokonalosti přispívají i působivé obrazové prostředky a nekonečná představivost výtvarníka a režiséra Davea McKeana. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

nash. 

všechny recenze uživatele

Extravagantní, téměř artová stylizace možná nebude stravitelná pro každého, nicméně, pokud ji přijmete, čeká vás dech beroucí a místy téměř hypnotická výprava do velmi osobitého světa, kterému mohla dát vzniknout jen výjimečná a bezbřehá fantazie. Taková jakou disponuje Dave McKean, jehož práce už daly třeba zcela nový rozměr tak tradičnímu světu jako je comics. Mirrormask neměl tak velký rozpočet jako hloupoučká transformerská zábava (pochopitelně, vždyť má blíž k umění než k pouťové atrakci pro masy), ale možná je to dobře, protože i díky tomu mohla vzniknout tak úžasná, podmanivá, místy zemanovsky magická a ničemu široko daleko nepodobná koláž místy až švankmajerovkých bizarností, v nichž se snaží dívka Helena zachránit Bílou královnu, matku, otcův cirkus, sebe i svůj svět. Kupodivu větší slabinou než nedostatečný rozpočet pro mne byl Gaimanův scénář, který navzdory místy skvělým pasážím, vynikajícím dialogům, humoru a neskutečnému množství úžasných nápadů a detailů, občas pokulhává a nevyužívá všech možností, které fantaskní snový svět nabízel. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Lepší pohádka s temnějším vzevřením, sympatickou ústřední dvojící a kočkama, u kterých bez hádanky, nebo knížky nepochodíte. Pomyslná čtvrtá hvězda za velmi zajímavou vizuální stránku, která i při slabších efektech působí skvěle. A to nemluvím o úpravách hlavní hrdinky za znění Close to you v originálním hávu. Mimořádně viděno s dabingem, který mi zněl kupodivu celkem dobře. 60% ()

Reklama

Hogun 

všechny recenze uživatele

Prišlo mi to celé ako psychadelická zmes Nekonečného príbehu a Alenky v ríši divov natočená za výraznej podpory psychotropných látok. Vynikajúca, úletovo "ubalená" vizuálna stránka spolu s depresívne ladenou hudobnou prímesou a nevýraznou príchuťou príbehu vyvolali u mňa pocit prázdnoty a horkosť v ústach. A nepomohli ani svieže myšlienkové "tik-taky" vo forme vtipných dialógov a nápaditých "maskobyvateľov". Ďakujem, ale na tomto "nefičím". 7/10 ()

Tommy987 

všechny recenze uživatele

MirrorMask predstavuje moje zoznámenie s Neilom Gaimanom (budúci týždeň zoznamovanie pokračuje, keď sa mi do rúk dostanú komixy Sandman a román Nikdykde) a je to priam dokonalé zoznámenie. Jediný pocit, ktorý sa u mňa po pozretí filmu vyskytoval, bolo až detské nadšenie z práve videného. Film je jednou úžasnou fascinujúcou prechádzkou po svete snov, kde sa fantázii nekladú medze a všetko je možné. Čo filmu vládne a robí ho naprosto odrovnávajúcim, je atmosféra, ktorej snovosť a podmanivosť musí zaručene dostať každého, a skrz-naskrz geniálne vizuálne prevedenie, z ktorého som mal klapnutú sánku počas celej stopáže. Týmto elementom skvelo sekunduje pomerne rôznorodý soundtrack, dotvárajúci ešte výraznejšiu atmosféru. Kolegovia tu viac či menej kritizujú príbeh, ktorého jednoduchosť mi vôbec nevadila, skôr naopak, prílišná prekombinovanosť by bola v prípade MirrorMasku imho skôr na obtiaž. A vlastne príbehom v jeho pravom slova zmysle sa dá nazvať vo filme len málo (prakticky len začiatok a trochu tá línia priebehu udalostí v snovej časti filmu), gro filmu tvorí skôr séria fantastických snových pasáží, dotýkajúca sa príbehu len sčasti. Ako som už povedal, moje nadšenie z filmu je zhruba tak veľké ako fantázia pánov McKeana a Gaimana a s maximálnym hodnotením neváham ani na sekundu. 10/10 ()

Qualdezar 

všechny recenze uživatele

Po vizuální stránce opravdu úchvatné. McKean jak vyšitý. Co se týče příběhu, čekal jsem možná o malinko více, vzhkedem k tomu, že scénář psal Gaiman, i když pravda, žádny Tolstoj to není :-). Má to celkem pomalý rozjezd, mě sice pomalé rozjezdy moc nevadí, ale tady to myslím bylo trochu zbytečné. A hlavně mě zklamal konec, který působil trochu až kýčovitě a rozhodně si dovedu představit lepší (ale respektuji, že je to více méně pohádka). Kromě začátku a konce tedy celkem fajn i po obsahové stránce. Taková Alenka-Nekonečny příběh-Čaroděj ze země Oz po Gaimanovsku. (slabší 4/5) ()

Galerie (9)

Zajímavosti (8)

  • Název filmu MirorMask je ukázán na nahrávce hrající v bytě paní Bagwellové, když tam vstoupí Helena a Valentine. (HappySmile)
  • Rozpočet: 4,000,000 dolarů. (Saku)
  • Počet dnů natáčených ve studiu: 20 - Počet dnů natáčených v lokacích: 10 - Celkový počet záběrů s efekty: 1139 - Počet animací na jeden záběr: 3,5 - Celkový počet scén ve scénáři: 135 - Počet stran scénáře: 108 - Počet animátorů pracujícíh na filmu: 15 (HappySmile)

Související novinky

Gaiman jede – chystá se Nikdykde

Gaiman jede – chystá se Nikdykde

25.08.2007

Fantasy Hvězdný prach se v zámořských kinech kdovíjak nedaří, ale recenze nešetří chválou, a tak se pozvolna začíná uvažovat o adaptaci další knížky Neila Gaimana. Tentokrát by šlo o Nikdykde,… (více)

Reklama

Reklama