Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Casanovu jako malého chlapce přiváží jeho matka k babičce, nechá ho u ní a sama se vydává na hereckou dráhu. Babička moc dobře ví, co ji táhne pryč. Je to touha po milostných dobrodružstvích. Casanova dospěje v muže a zřejmě po matce i ve velkého milovníka. Jednoho dne je pronásledován inkvizicí za své smilstvo a má být oběšen. Pomůže mu sám kníže, ale klade si podmínku. Buď se ožení, nebo bude vykázán z Benátek. Casanova se zasnoubí s panensky čistou Victorií, vzápětí se však setkává s krásnou, bystrou a inteligentní Franceskou. Zamiloval se do jediné ženy, která odolala jeho šarmu a odmítla jeho milostné nabídky. Aby získal její srdce, musí se pokusit dokázat, že je mužem hodným jejích milostných ideálů. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (320)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Príjemná, dramatický skvelo vygradovaná dobrodružno romantická rozprávka. Casanova podľa Hallströma je skôr než zmyslený milovník, taký pubertálny truhlík konajúci heslom odvážnemu-nerozvážnemu štastie praje. A práve na celom rade bláznivých náhod a humorných zvratov je film postavený. A môže za to práve uvolnená atmosféra a celkový nadhľad, že sa pod ťarchou ich neuveriteľnosťi nerozbíja na čriepky. Výrazne tomu tomu v druhej polovoci dopomáhajú figurky Platta a Ironsa, ale hlavný hrdina je stále Lasse. Na druhý krát ešte lepšie. 80% ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Rozpustilý příběh založený na záměnách totožností. K tomu překrásné Benátky, kde i místní inkvizitoři jsou bodří chlapíci se smyslem pro humor. Tak tohle kouzelné místo Casanova neopustí i kdyby se měl oženit. „ Budeme se ženit. - Blahopřeji. A s kým? -Ještě nevíme.“ Což o to, sehnat ctnostnou nevěstu není pro muže s jeho pověstí žádný problém (cudnost je dost otrava), jenže je tady najednou něco velmi znepokojivého emancipovaná a prostořeká Francesca, která odolává jeho šarmu a přitom tolik žen po něm touží „ tolik otevřených oken a tak málo času.“ A protože v Benátkách hledá lásku snad každý nebo alespoň to co si pod ní představuje, musí se s touhle zhýralostí už skoncovat, pryč s tou všeobecnou prostopášností a hlavně s tím cizoložníkem. Tak rozhodl nejvyšší inkvizitor „My jsme katolická církev. My můžeme všechno.“ Zcela jiný Hallström, plný vtipu, optimismu a pohody a pokud na jeho humor přistoupíte budete se výborně bavit. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Je to tak zbytečné, až je těžké to nemilovat. Lasse Hallström mohl film o nejslavnějším svůdci všech dob pojat jako komplexní biografické drama s pečlivě vykresleným historickým pozadím, ale proč by to dělal? Svižná slapsticková komedie nejen, že se snáz natáčí, ale hlavně přitáhne víc diváků. Obzvlášť, pokud do hlavní role obsadíte hezouna Ledgerova typu (který si nejspíš potřeboval vykompenzovat poněkud odlišným směrem orientovanou roli ve Zkrocené hoře). Hallström se opravdu nijak netrápí s věrohodností prostředí a skutečnost si překrucuje dle libosti. U jiných filmů by to působilo nepatřičně, jenže ke Casanovovi podobná rozvernost jaksi patří. Rádoby legračním úprkem před policií film začíná a stejné tempo i stejnou míru nadsázky si navzdory množství patetických proslovů udržuje až do konce. Všechno uteče tak rychle, že ani nebudete mít čas věnovat pozornost různým „detailům“ (neexistence Benátské univerzity), jež by mohly narušit jinak výtečnou oddychovou zábavu. Kličkování benátskými ulicemi, záměny identit, let balónem nad digitálním městem, všecko je fajn, všecko je barevné, pěkně načančané, čisté, všecko je v pohodě, dokonce i s inkvizicí je zde sranda. Je to vlastně taková pestrobarevná maškaráda, příjemná na pohled i na poslech. Herci se až na jednu výjimku dokázali patřičně odvázat. Tou jednou výjimkou je paradoxně právě Casanova Ledger, působící poněkud rozpačitě. Casanova film si zaslouží být viděn stejně tak, jako si zaslouží být ihned po zhlédnutí zapomenut. Je jako jahody zalité čokoládou, pakliže to hnědé na těch jahodách opravdu byla čokoláda. 60% Zajímavé komentáře: Le_Chuck, Vitason, llollita ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Potřebujete bleskově usnout? Zvolte Casanovu. Unylá režie snaživého Hallstroma, který z rukávu vytáhl falešné castingové eso, účinkuje v kostýmním dramatu jako sedativum. Krasavec Heath Ledger je coby největší milovník své doby nevýrazně nudný a po skrytém sexappealu ze Zkrocené hory ani stopy. Není divu, že ho jeho vyvolená spisovatelka Francesca tak přesvědčivě odmítá, Sienna Miller zjevně nemusela příliš hrát. :) Třetí hvězdička za kouzelně nasnímané Benátky. ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

Lasse Hallström, známý spíše komornějšími dramaty typu Pravidla moštárny, se úspěšně pustil do hollywoodského mainstreamu. Ze začátku to vypadá, že nás čeká další průměrný hollywoodský vývar, ale s postupem času tahle bláznivá show získává stále větší grády. Jsou tady skvělé hlášky a výborné jsou zejména vedlejší postavy. Jejich bezkonkurenčním králem je Oliver Platt v roli obtloustlého Paprizzia, který je opravdovou třešničkou na dortu. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (11)

  • Vo filme je použitý teplovzdušný balón, ktorý bol však vynájdený až v roku 1783, keď mal Casanova 58 rokov. (Fejpof)
  • Tvůrci vybírali původně z adeptů ve věku 30-50 let. Chtěli, aby představitel hlavní role působil dojmem, že má již něco za sebou a miloval spoustu žen. Přesto, když Heath vešel do místnosti, věděli, že je ten pravý. (hippyman)
  • V jednom dlhšom zábere v Benátkach je možné vidieť vzdušné čiary spôsobené lietadlom. (Fejpof)

Reklama

Reklama