Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Casanovu jako malého chlapce přiváží jeho matka k babičce, nechá ho u ní a sama se vydává na hereckou dráhu. Babička moc dobře ví, co ji táhne pryč. Je to touha po milostných dobrodružstvích. Casanova dospěje v muže a zřejmě po matce i ve velkého milovníka. Jednoho dne je pronásledován inkvizicí za své smilstvo a má být oběšen. Pomůže mu sám kníže, ale klade si podmínku. Buď se ožení, nebo bude vykázán z Benátek. Casanova se zasnoubí s panensky čistou Victorií, vzápětí se však setkává s krásnou, bystrou a inteligentní Franceskou. Zamiloval se do jediné ženy, která odolala jeho šarmu a odmítla jeho milostné nabídky. Aby získal její srdce, musí se pokusit dokázat, že je mužem hodným jejích milostných ideálů. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Tento film mě naopak velmi příjemně překvapil svou komickou stránkou, která vyobrazuje Casanovu (Heath Ledger) jako muže, který se na první pohled zamiluje do nepoddajné Francescy Bruni (půvabná Sienna Miller) a je pro získání jejího srdce ochoten podstoupit nejedno dobrodružství a obětovat dokonce svůj život. Ale protože se jedná především o komedii, vše probíhá poměrně vtipně a jediné co mohu vytknout je moc perfektně akčně precizní závěr. Ale tento fim má mnoho půvabných postav. Ctihodná panna Victoria (Natalie Dormer), která je nadržená a obzvláště na Casanovu, kterého si ma brát, Francescy bratr Giovanni (Charlie Cox), který je do Victorie zamilovaný a z plachého mládence se stává "novým" Casanovou. Fancesčina matka Andrea (Lena Olin) do které se na první pohled zamiluje původně Francesčin snoubenec Papprizzio (Oliver Platt), Casanův sluha Lupo (Omid Djalili), benátský dóže (Tim McInnerny). A samozřejmě biskup Pucci (skvělý Jeremy Irons), vrchní inkvizitor, jehož největším přáním je zatknout Casanovu a popravit. Což se mu sice skoro povede, ale právě jen skoro. Velmi zábavně vtipný film, který si utahuje z církve a z Casanovy činí romantickoakčního hrdinu. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Jak jsem se na tenhle film těšila, tak jsem se bohužel u něj neuvěřitelně nudila. Navíc ten strašlivý závěr, skákání na koně a ty hrozné honičky, romantika, která nefungovala, Casanova, u kterého nepochopíte, co na něm ty ženské mají, komediální rovina byla směšná (tedy žádná nebyla)...takže jediné klady filmu byli Oliver Platt a Jeremy Irons.2,5* ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Snímek o milovníkovi krásných žen. Casanova je mužem mnoha tváří, který nikdy neměl problém použít své přednosti a lži, aby se dostal pod jakoukoliv sukeň. Obličej, kterou Casanova dostal tentokrát patří Heathu Ledgerovi, který se na roli milovníka jednoznačně hodí. Perfektně mu sedí svě, v kterém se má jako casanova pohybovat a moc dobře ví co na ženy patí. Nejlepší na tom je, že mu to všechno sníte i s navyjákem. Lasse Hallström k filmu naštěstí přistupuje velmi odlehčeně a nechává volný průběh filmu, který tak na sebe krásně navazuje. Celému filmu vévodí samozdřejmě Heath jako Casanova a Jeremy Irons jako inkvizitor. Slečny ve filmu jsou hezké a příběh utíká jako voda. Závěr je perfektní a jeho elegantní klička dokonale zapadá do celého filmu. Konečně oddechový snímek, který i příjemně pobaví. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Už z úvodních titulků je poznat, že tenhle film je dělaný s láskou. A je to báječná podívaná. Humor, romantika, dobrodružství. Pohladí po duši, můžete na něj zajít do kina s kamarády, s drahou polovičkou i s rodinou. Líbit se bude všem. Pěkné, moc pěkné. Po odchodu z kina jsem odcházela s příjemným pocitem báječně strávených dvou hodin. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Soráč, pány a dámové, ale mě to přišlo jako přííííšrně dlouhá (skutečně jen 100 minut?) variace na moderní praštěné remejky Tří mušketýrů. Historická romanticko-akční taškařice s mariánsky hlubokými myšlenkami, obalenými prostopášností a následným prozřením a hepyjendem. Plus za výpravu, kostýmy, Desplata a adaptovanou klasiku co by hudební doprovod. A to jsem ještě mírný - nechytlo mě to. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (11)

  • Heath Ledger působil během poutě Casanovy na diváky v amerických kinech schizofrenicky. Kromě dobrodružství promiskuitního Itala totiž zároveň promítali také Zkrocenou horu, ve které si zahrál homosexuálního kovboje. (imro)
  • Dobrodružství italského svůdce Casanovy lákají režiséry už téměř od vzniku filmu. V němé verzi příběhu z roku 1918 si v jedné z vedlejších rolí zahrál, tehdy ještě pod jménem Arisztid Olt, nesmrtelný představitel Draculy z klasických upírských filmů – Bela Lugosi. (imro)
  • Nejnovější zpracování příhod legendárního svůdníka si odneslo z kin USA během prvních třech dnů (23. – 25. 12.) promítání 231 077 dolarů, celkem potom něco nad 11 milionů. (imro)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno