Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Casanovu jako malého chlapce přiváží jeho matka k babičce, nechá ho u ní a sama se vydává na hereckou dráhu. Babička moc dobře ví, co ji táhne pryč. Je to touha po milostných dobrodružstvích. Casanova dospěje v muže a zřejmě po matce i ve velkého milovníka. Jednoho dne je pronásledován inkvizicí za své smilstvo a má být oběšen. Pomůže mu sám kníže, ale klade si podmínku. Buď se ožení, nebo bude vykázán z Benátek. Casanova se zasnoubí s panensky čistou Victorií, vzápětí se však setkává s krásnou, bystrou a inteligentní Franceskou. Zamiloval se do jediné ženy, která odolala jeho šarmu a odmítla jeho milostné nabídky. Aby získal její srdce, musí se pokusit dokázat, že je mužem hodným jejích milostných ideálů. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jeden by řekl, že tyto historické a na výpravu bohaté dobrodružné taškařice se již dnes netočí. Hallströmův Casanova vás vyvede z omylu. Není bezchybný, kupříkladu zaklíčované scény jsou opravdu místy až směšné, ale má svůj nepopiratelný půvab a to především díky skvostně zachycené atmosféře Benátek. Heath Ledger je v "belmondovské" roli překvapivě přesvědčivý, Sienna Miller okouzlující a když na scénu navíc ještě napochoduje duo Platt s Ironsem, tak není co řešit. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Na Casanovu jsem se poměrně těšila. Prováděly ho příznivé kritiky i chvála kamarádů. Nezklamal mě, ale ani nepředčil má očekávání. Čekala jsem, že to bude oddychovka a ne nějaká lekce dějepisu a toho se mi bohatě dostalo a musím říct, že jsem uděla dobře, když jsem neočekávala historický film, protože pak bych byla asi zklamaná. Tohle bylo pohodové, svěží a vtipné, v čele se sympatickými herci. Zajímavý film, rozhodně stojí za to ho vidět! ()

Reklama

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemná komedie (nebo co to vůbec je :) ). Hlavně se nesmí přemýšlet nad reálností děje. Když přistoupíte tvůrcům na hru, královsky se pobavíte. A já jsem přistoupila, takže jsem se dobře zabavila. Jistě, je to odhadnutelný film, ale milý, plný vtipných paradoxů a perfektních (až sitcomových) scének. Všechno to podtrhuje hezká hudba, která se úspěšně snaží tvářit jako klasická. Herecké výkony také nepatří k nejhorším, takže proč ne? Klidně bych se podívala znova. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Príjemná, dramatický skvelo vygradovaná dobrodružno romantická rozprávka. Casanova podľa Hallströma je skôr než zmyslený milovník, taký pubertálny truhlík konajúci heslom odvážnemu-nerozvážnemu štastie praje. A práve na celom rade bláznivých náhod a humorných zvratov je film postavený. A môže za to práve uvolnená atmosféra a celkový nadhľad, že sa pod ťarchou ich neuveriteľnosťi nerozbíja na čriepky. Výrazne tomu tomu v druhej polovoci dopomáhajú figurky Platta a Ironsa, ale hlavný hrdina je stále Lasse. Na druhý krát ešte lepšie. 80% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Kto by to na Hallströma povedal. Po plejáde dychvyrážajúcich drám so silným emocionálnym podkladom a navše nesúcimi silné odkazy natočil túto pefíkanú, milú a pekne zauzlenú oddychovú veselohru z atraktívneho prostredia s ešte atraktívnejšou témou. Sienna Miller je krásne okúzľujúca, rovnako ako 50tnička Lena Olin. 80%. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (11)

  • Nejnovější zpracování příhod legendárního svůdníka si odneslo z kin USA během prvních třech dnů (23. – 25. 12.) promítání 231 077 dolarů, celkem potom něco nad 11 milionů. (imro)
  • Vo filme je použitý teplovzdušný balón, ktorý bol však vynájdený až v roku 1783, keď mal Casanova 58 rokov. (Fejpof)
  • Heath Ledger za seba nikdy nenechal zaskakovať kaskadéra, všetky akčnejšie kúsky spravil sám. (Amityville)

Reklama

Reklama