Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Do parkmontské střední školy přichází nová učitelka LouAnne Johnsonová. Devět let sloužila u vojenského námořnictva, pak se ovšem rozhodla radikálně změnit svůj život. Třída, kde má učit angličtinu, se však zdá horší než jednotka nepřítele na bitevním poli. Problémoví, většinou barevní studenti jsou sice inteligentní, jsou však naprosto nezvladatelní a divocí. První kolo sice LouAnne prohraje, když neunese vulgarity, kterými ji třída při první hodině zahrne, a uteče ze třídy. Rozhodně se však nemíní vzdát. Odhodlána přesvědčit je, že vzdělání není zbytečné a zákony ulice nejsou přednější, pouští se do studia psychologie a přístupem, kterým by se ke svým studentům přiblížila, si pozvolna získává nejprve zvědavou pozornost, a později dokonce zájem studentů. Její nekonvenční metody se však stávají terčem kritiky některých kolegů i komisního černého ředitele Grandeye. Bojující LouAnne tedy musí otevřít druhou frontu. Přestože se výsledky dostaví, ocitá se učitelka v situaci, kdy začíná uvažovat o smyslu toho, co dělá, a přemýšlet o tom, že odejde. (TV Nova)

(více)

Recenze (199)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ťažko povedať, či zvolený rpístup k látke je ten správny. Nemala by to byť namiesto teen cool záležitosti skôr sociálna dráma? Tie náznaky tu samozrejme sú, ale je jasné, akým smerom sa film bude vyvíjať a ako skončí. Dangerous minds sa snažili zopakovať recept Pánu učiteľovi s láskou pre novú generáciu, lenže podľa mňa je takýto prístup už trochu zastaralý. ()

fantoci 

všechny recenze uživatele

Viděl bych to podobně, jako AlbertPeta. Děj filmu Nebezpečné myšlenky, jako by tu už několikrát byl. Hned jsem si vzpomněl na dva snímky, a to na Džungli před tabulí a Panu učiteli, s láskou. A i na francouzský film Učitel (s Depardieuem), ale ten je možná novější. Snímek Nebezpečné myšlenky rozhodně patří ke kvalitnějším dílům americké produkce. A to bych měl v závěru také jeden dotaz. To jako každá třída měla za celý den (každý den) pouze jednoho učitele a pouze ten jeden předmět? ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Devadesátka jak Brno filmařsky, i obsahově. Kolik zpracování na téma dobrá učitelka s netypickou historií vs zlí studenti střední školy tu už bylo ? Mraky. Dangerous Minds však bezesporu patří mezi ty lepší. Podařilo se výborně trefit devadesátkovou atmosféru na své typické platformě raperských vypalovaček, kostkovaných košil, spousty vulgarismu a jedinečného pouličního Boyz n the Hood stylu, který osobitě a zároveň přesně evokoval náladu tehdejších městských aglomerací USA, zároveň reflektoval životní styl chudých čtvrtí a samozřejmě rasové diskrepance. Určitě se to nevyhne klišé, hlavně na konci se až podezřele rychle stanou ze zlých studentů ti hodní, ale těch tématických úchopů a problémů se tam skrze zábavné a mnohdy napínavé sekvence propírá poměrně mnoho. Navíc Michelle Pfeiffer je neskutečně dobrá herečka v jakékoliv pozici či náladě. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Výborná M. Pfeiffer. Řekl bych, že tenhle film stojí na tom, jestli jí tu péči uvěříte (+ jestli věříte, že nikdo není beznadějný a s každým se dá pracovat). Já jí tedy uvěřil, tedy na mě tenhle film zafungoval. Zmínit samozřejmě musím i hudbu, kterou však znám už dlouho. Tohle (https://www.youtube.com/watch?v=fPO76Jlnz6c) je vážně perfektní. 75% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ďalší z filmov zaoberajúci sa problematikou nezvládnuteľnej farebné mládeže, tentoraz s mladou sexy učiteľkou. Tej sa nakoniec podarí prilákať deti k štúdiu natoľko, že keď po roku chce odísť pre nezhody s vedením školy, mladí ju nakoniec presvedčia aby zostala. Snímka Nebezpečné myšlienky rozhodne patrí ku kvalitnejším dielam americkej produkcie. Film sa dá vidieť, ale je podobný ako mnoho jeho predchodcov na túto tému. Nezabudnuteľnou súčasťou filmu je ale skvelý song deväťdesiatych rokov - Gangsters Paradise od Coolia. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • Původně se film měl jmenovat "My Posse Don't Do Homework" (Moje banda nedělá domácí úkoly), podle knihy, která je filmu předlohou. (tequilla)
  • Herec Andy Garcia měl hrát manžela hlavní hrdinky. Scény ale tvůrci nakonec nepoužili. (Duoscop)

Reklama

Reklama