Reklama

Reklama

Malá Velká Británie

(seriál)
  • Velká Británie Little Britain
Velká Británie, (2003–2006), 10 h 38 min (Minutáž: 25–30 min)

Hudba:

David Arnold

Hrají:

Matt Lucas, David Walliams, Paul Putner, Anthony Head, Joann Condon, Ruth Jones, Imelda Staunton, Rob Brydon, Geraldine James, Sally Hawkins, Indira Varma (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Ptáte se, jací jsou dnešní Britové? Co dělají? A proč? Tak to si nemůžete nechat ujít britský komediální seriál Malá Velká Británie. Původně to byla rozhlasová show, která se na BBC Radio 4 vysílala v roce 2001. Dva roky nato ji autorská a moderátorská dvojice Matt Lucas a David Walliams proměnili v neméně úspěšný osmidílný televizní seriál, po němž následovaly dvě další řady po šesti epizodách. Při surrealistickém putování po britských ostrovech budeme svědky rozličných situací, které jsou Britům důvěrně známé, a seznámíme se s celou řadou kuriózních postav a postaviček. Patří k nim kupříkladu Daffyd, jediný gay ve velšské vsi, teenager Jason, vášnivě zamilovaný do nejlepší přítelkyně své babičky, či transvestita Emily, toužící dělat samé „ženské věci“. Díky Lucasovi a Walliamsovi a jejich břitkému pohledu na výstřednosti moderního světa tento komediální seriál funguje na diváky naprosto dokonale. (HBO Europe)

(více)

Recenze (328)

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděl poprvé, tak jsem nemohl uvěřit vlastním očím. Je to taková hovadina, že to nemá obdoby. Jenže ono je to tím vlastně vtipné. Humor je úplně jednoduchý a dvojice Lucas - Walliams je nepřekonatelná. Oni jsou nejlepší seriálová dvojice. Ještě toho tolik nemám nakoukáno, tak snad to doženu. 100%(Loui a Andy --> nejlepší scénky) ()

Džejkop 

všechny recenze uživatele

„Británie, Británie, Británie.“... Těmito slovy začíná tento prvotřídní seriál napěchovaný britským humorem, který mi sedl stejně jako ten, co vytvářeli hoši z Červeného trpaslíka nebo partička z Monthy Pythona. Nejlepší skeče jsou ty s Andym a Loum, o tom žádná. Na paty jim zdárně šlape jediný gay ve vsi Daffid, po uši zamilovaný Sebastian nebo Ta podle compjůtru nééé. Když nad tím tak přemýšlím, tak jedině skeče ve kterých figurovala celebrita Bubbla Bůčková, bych raději vystřihl. První scéna z touto dámou patří k těm nejlepším, ale postupně nudí. Všechny ostatní skeče, ale doslova boří větu, že opakovaný vtip není vtipem. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prvni serie mi moc nesedla. Nejak jsem se nemoh prenest pres to, ze mi to silne pripomina League of Gentlemen, takze tu dva herci hrajou desitky postav, z nichz vetsina vypada jak retardi a jednotlivy scenky se s malejma rozdilama neustale opakujou, ale ve vysledku to proste nema takovy koule jako League. Jenze od druhy serie humor znacne pritvrdil, tentokrat uz tu bylo i par nechutaren, hlavni dvojce se neda uprit, ze dokazou zahrat cokoliv a jsou pri tom skvely, zacal jsem se tesit na svy oblibeny postavicky a jejich scenky, ale zaroven i netesit na par slabsich postav. Od druhy serie se taky znacne vylepsilo komentovani vypravece, kterej kolikrat rekne vetsi dobytkarny nez jsou v tech scenkach. No a navic kdyz se takhle nejaka scenka petkrat, desetkrat zopakuje a po jedenacty ji udelaj lehce jinak, tak to pobavi dvojnasob. Proste chce tomu dat cas a sanci a nakonec jsem se perfektne bavil. ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Moc věcí mě nerozesměje. Mám totiž poněkud sofistikovaný přístup k tomu co je humorné a tam, kde většina lidí už vidí hranice nevkusu a rafinované zhovadilosti... se já začínám bavit. Little Britain je nekompromisní silnou dávkou zábavy otrlého, nevkusného, odporného, travesti - gay - gerontofilního humoru i trefné parodie na cokoliv myslitelného s mistrovsky ztvárněnými postavami všech možných typů lidí, charakterů, pohlaví, věků a úchylek. A to pouze dvěma herci. Díky za to hoši a hodně odvahy! Než vás za to jednou zavřou... "Margaret??!!??" (.........) "Yes??" ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Opět Británie nezklamala a dokazála, že v komediálních seriálech se jim nikdo nevyrovná. První série byla výborná a uplně mě dostala. Další dvě už jsou malinko slabší a místy už měla dost nechutných gagů, ale i tak jsou 3 série skvělé. Tolik fóru na gaye, tlusťochy, retardy nebo staré lidi se jen tak nenajde. E-e-e-é :D ()

Galerie (29)

Zajímavosti (12)

  • Při scéně se dvěma transvestity je řečeno, že mezi lety 1979 až 1990 byl premiérem Velké Británie také transvestita. To je odkaz na britskou premiérku Margaret Thatcher. (Matej.Mirejo)
  • Scénka s Mr. T byla založena na skutečné příhodě Matta Lucase v posilovně. (HellFire)

Reklama

Reklama