Reklama

Reklama

Malá Velká Británie

(seriál)
  • Velká Británie Little Britain
Velká Británie, (2003–2006), 10 h 38 min (Minutáž: 25–30 min)

Hudba:

David Arnold

Hrají:

Matt Lucas, David Walliams, Paul Putner, Anthony Head, Joann Condon, Ruth Jones, Imelda Staunton, Rob Brydon, Geraldine James, Sally Hawkins, Indira Varma (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Ptáte se, jací jsou dnešní Britové? Co dělají? A proč? Tak to si nemůžete nechat ujít britský komediální seriál Malá Velká Británie. Původně to byla rozhlasová show, která se na BBC Radio 4 vysílala v roce 2001. Dva roky nato ji autorská a moderátorská dvojice Matt Lucas a David Walliams proměnili v neméně úspěšný osmidílný televizní seriál, po němž následovaly dvě další řady po šesti epizodách. Při surrealistickém putování po britských ostrovech budeme svědky rozličných situací, které jsou Britům důvěrně známé, a seznámíme se s celou řadou kuriózních postav a postaviček. Patří k nim kupříkladu Daffyd, jediný gay ve velšské vsi, teenager Jason, vášnivě zamilovaný do nejlepší přítelkyně své babičky, či transvestita Emily, toužící dělat samé „ženské věci“. Díky Lucasovi a Walliamsovi a jejich břitkému pohledu na výstřednosti moderního světa tento komediální seriál funguje na diváky naprosto dokonale. (HBO Europe)

(více)

Recenze (328)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Sračka to tedy byla podle očekávání strašná, ale zároveň tak vtipná, že jsem prostě chtěl vždy vidět další díl. Lucas s Williamsem zvolili naprosto jedinečný styl, který ale dotáhli na takovou úroveň profesionality, že ani nekonečné variování toho samého mě neomrzelo. Na Brity bych je netipl, ale prdel to byla pořádná. 80% ()

popkec 

všechny recenze uživatele

Málá Velká Británie má jeden obrovský problém. 30% seriáu zabírají bezkonkurenční scénky plné humoru (i toho britského, jelikož se o klasický britský obvykle nejedná), 30% scének postrádá pořádný vtip a zbylých 40% jsou obvykle trapné nebo nechutné skeče (nejlíp jejich kombinace). Dva hlavní herci jsou výborní, občas jsou vážně k nepoznání a hrají skvěle, škoda že seriál prostě tahají dolů ty nechutnosti jak vystřižený z Disaster movie. Alternativa: Comedy Inc., Hale and Pace ()

Reklama

rawen 

všechny recenze uživatele

K Monty Pythonům bych to určitě nepřirovnával, to je daleko vytříbenější, inteligentnější a bizarnější humor. Little Britain (jak už název napovídá) na to jde z té lidové stránky, ROZHODNĚ SI NEBERE ŽÁDNÉ SERVÍTKY - kdyby chtěl někdo tento seriál popsat několika slovy, tak bych použil asi toto: "neustále opakované gagy s transvestity, obludnými tlusťochy, homosexuály, politiky, balíky a úchyláky - a všechno pěkně od podlahy". Zábavné to ale překvapivě je, i když se některé gagy opakují defacto třeba desetkrát v jiném prostředí, ale i tak to funguje. Oba komici to hrají výborně, nejlepší pravidelné role jsou pro mě "jediný gay ve městě", premiérův přihřátý asistent, možná až trošku moc hardcore kamarád-gerontofil (to je maso), FatFighters (pochybná terapie pro tlusťochy) a taky například ten Jethro Tull like skotský majitel hotelu :) dobré nápady, dobrá zábava, na klasiku to ale nedosáhne... 7/10 PPS: na druhou stranu ono to skvěle funguje i napodruhé nebo napotřetí, postavičky jsou většinou dokonalé, musím uznat, že je to neuvěřitelně chytlavá zábava, která jen tak nevyčpí, zvyšuju hodnocení na 8/10 ()

K.B.L. 

všechny recenze uživatele

První díly super, pak jsem to omylem protkala USA, které bylo ještě lepší, hned potom to spadlo na 50/50. Půlka dokonalá, druhá ubohá. Při sledování druhé série se však dostavilo absolutní zklamání. Vtipy se stále točí, není v tom absolutně nic novýho, humor zaměněn za trapnost až ubohost. Oceňuji odvahu tohodle seriálu říkat věci tak, jak si myslí většina lidí, ale bojí se to říct. ()

Hafran 

všechny recenze uživatele

Neotřelá kombinace seriálů Monkey Dust a Monty Python´s Flying circus. Humor je pečlivě i když dost zvrhle vytvářen za pomocí nekonečných variací stejných scén. I když jako u většiny dnešních komediálních seriálů je neustále na hraně mezi vtipem a nevkusem, pro každého kdo sledoval MP je dostatečným zadostiučiněním jakožto lacinější pokračovatel. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (12)

  • Scénka s Mr. T byla založena na skutečné příhodě Matta Lucase v posilovně. (HellFire)
  • Při scéně se dvěma transvestity je řečeno, že mezi lety 1979 až 1990 byl premiérem Velké Británie také transvestita. To je odkaz na britskou premiérku Margaret Thatcher. (Matej.Mirejo)
  • Show mnohokrát odkazuje na britský seriál Doctor Who (1963), např. postavou jménem Matthew Waterhouse (Matthew Waterhouse hrál v Doctor Who Adrica) a Michael Craze (Michael Craze hrál Bena Jacksona). Tom Baker, který si zahrál doktora Who v letech 1974-1981 v tomto seriálu namluvil vypravěče. (HellFire)

Reklama

Reklama