Reklama

Reklama

Malá Velká Británie

(seriál)
  • Velká Británie Little Britain
Velká Británie, (2003–2006), 10 h 38 min (Minutáž: 25–30 min)

Hudba:

David Arnold

Hrají:

Matt Lucas, David Walliams, Paul Putner, Anthony Head, Joann Condon, Ruth Jones, Imelda Staunton, Rob Brydon, Geraldine James, Sally Hawkins, Indira Varma (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Ptáte se, jací jsou dnešní Britové? Co dělají? A proč? Tak to si nemůžete nechat ujít britský komediální seriál Malá Velká Británie. Původně to byla rozhlasová show, která se na BBC Radio 4 vysílala v roce 2001. Dva roky nato ji autorská a moderátorská dvojice Matt Lucas a David Walliams proměnili v neméně úspěšný osmidílný televizní seriál, po němž následovaly dvě další řady po šesti epizodách. Při surrealistickém putování po britských ostrovech budeme svědky rozličných situací, které jsou Britům důvěrně známé, a seznámíme se s celou řadou kuriózních postav a postaviček. Patří k nim kupříkladu Daffyd, jediný gay ve velšské vsi, teenager Jason, vášnivě zamilovaný do nejlepší přítelkyně své babičky, či transvestita Emily, toužící dělat samé „ženské věci“. Díky Lucasovi a Walliamsovi a jejich břitkému pohledu na výstřednosti moderního světa tento komediální seriál funguje na diváky naprosto dokonale. (HBO Europe)

(více)

Recenze (328)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Jistě, lidem se tenhle seriál líbí díky hardcore humoru, který zase jednou pobořil tehdejší tabu a většina fórů je tabu i dneska. Už jen sám fakt, že tolik populární gay scénky jsou defakto meta-humor, musí pro inteligentní lidi pozvednout úroveň pobavení (autoři si skrz ně dělají legraci z klišé, pomluv a předsudků, které o čtyřprocentní menšině většina heterosexuální populace bere jako naprosto vážné informace). V první sérii mi připadala zhruba polovina scének otravná, ale od druhé série vyváženost stoupla. Speciální hvězdičku dávám za výborný český dabing, to je zase jednou nářez. Petr Rychlý je prostě génius. ()

Mr.Ripley

všechny recenze uživatele

Přiznávám se, že jsem nikdy nehodnotil seriál podle jedné shlédnuté epizody. Maximálně po třech, ale v tomto případě si nemohu pomoct. Ač preferuju britskou televizní produkci před tou americkou, respektuju ji a bezmezně miluji, zde je tomu naopak. Bohužel. Trapný humor, který mě spíše iritoval, než rozesmíval a především, ubohé herecké obsazení, jenž si myslí, že spolkly moudrost světa a jsou pekelně vtipní. Omyl! ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

"A nechceš radši koukat na Monty Pythony? Říkala jsi přece, že Malá Velká Británie je furt dokola jedno a to samý." "Jo, já vim." "Tak nechceš něco jinýho?" "Né, nechci, chci koukat na Malou Velkou Británii." "No tak dobře." .............. "Áááá, kdyť je to furt to samý, já už na to koukat nechci!" .... "Pusť mi tam jak jsou v USA." ()

easaque 

všechny recenze uživatele

tento zábavný seriál mě ze začátku docela chytl a taky trvalo než mi došlo, že to hrají jen dva herci, tak byly kvalitní masky a nebo tak špatný je můj pozorovací talent. Oba protagonisté se objevují v různých scénkách, které se v další dílech opakují s nějakou tou změnou a tak po čase už to není vždy tak zábavné a už moc nepřekvapí - pokud zrovna to nejsou zrovna vaše oblíbené pasáže. Občas jsou dost nevkusní a nechutní, nebo na můj vkus už poněkud přestřelí. Takže zaleží na Vás. Můj verdikt není úplně jasný a kolísá mezi 3 a 4*, ale spíš dám jen silnější 3hvězdy. [ PŘÍBĚH: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

SG_ever 

všechny recenze uživatele

Pokud snesete pravidélné dávky nevkusného a satirického humoru bez příběhu, tak se určitě pobavíte ! Seriál, který staví na nechutnostech, zlomyslnostech a vůbec na všech věcech, kterým by jste se v běžném životě nesmáli. LITTLE BRITAIN dokáže pobavit a je kvalitní alternativou k "americkému mainstreamu situačních komedií" (Friends, How I Met Your Mother, Big Bang Theory, Scrubs) a k jiným britským počinům (IT Crowd, Black Books, Red Dwarf). Seriál do této elitní rodiny určitě patří. Po shlédnutí valné části dílů musím říct, že seriál svým novátorským přístupem pro mě způsobil příjemné oživení "klasických" sitcomových vod. Příjemný zákusek pro milovníky sitcomů a především britcomů, pro ostatní exhibice trapnosti a nechutnosti. (90%) ()

Galerie (29)

Zajímavosti (12)

  • V návaznosti na Black Lives Matter protesty a vraždu George Floyda v roce 2020 byl tento seriál kompletně odstraněn z Netflixu a následně také z BBC iPlayer a Britboxu, a to spolu se seriálem Come Fly with Me (od r. 2010) od stejných tvůrců. V seriálu byly černošské a asijské postavy trvale ztvárňovány bílýmu muži a zároveň také zesměšňoval gaye, transvestity a tělesně postižené. Mluvčí Britboxu uvedl, že „se doba velmi změnila od doby, kdy se Little Britain natočilo“. Tvůrci a hlavní představitelé David WalliamsMatt Lucas se v návaznosti na odstranění již po několikáté omluvili. (hansel97)
  • Režisér pilotního dílu Graham Linehan se v seriálu objeví ve scéně s premiérem jako reportér Whizzer and Chips. (HellFire)

Reklama

Reklama