Reklama

Reklama

Wolf Creek

  • Austrálie Wolf Creek (více)
TV spot

Obsahy(1)

Parta kamarádů se vydává na dovolenou po Austrálii. Má to být pařba plná alkoholu, drog a dobré nálady. Jedinou plánovanou zastávkou je Wolf Creek, kde leží legendární kráter po spadlém meteoritu. Tady jim auto vypoví službu. Přijíždí "pomoc", která dovolenou snů změní v nekonečnou hrůzu, mučení a teror. Podaří se jim najít cestu ven z pekla? Příběh jednoho z největších australských policejních případů, který nebyl nikdy objasněn. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (333)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Austrálsky masaker flintou na klokany ;-). Solídny thriller/horor so snahou o maximálne realistický prístup, takže bez ľakačiek, s presvedčivo hysterickými reakciami, bez kľúčikov v zapaľovaní a chvíľami extrémne brutálny. Pobavia narážky na austrálske filmové klasiky ako Mad Max či Krokodíl Dundee ("Toto nie je nôž. TOTO je nôž!"). ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lepších thrillerů, jehož tempo pomalu, leč jistě, ústí v brutální jízdu plnou násilí. K vidění jsou i mnohem lepší kousky než tenhle, ale několik výbornejch záběrů, skvělá nevtíravá hudba a čas od času i logický myšlení hlavních postav vytváří slušný koukatelný dílo s docela silnou atmosférou a posouvá to tak film na slabší čtyři hvězdy. ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

Imho úplne zbytočná prvá polovica filmu, ktorá by sa dala skrátiť do "pätnásťminútového" úvodu podobne ako to bolo napr. v Blair Witch (v ktorom zoznamovací set-up plnil rovnakú funkciu) podkopáva vo výslednej kvalite nohy mimoriadne atmosférickej druhej časti, ktorá v duchu známej žánrovej línie "mladí ľudia v rukách psychopata" (Texas masaker a jeho variácie) predstavuje jednu z najkrvavejších a najsurovejších jázd posledného obdobia, všetko navyše správne podkreslené oznamom "Inspired by true events" a k tomu prináležitému účinnému minimalizmu v soundtracku ako i vhodnej obrazovej štylizácii. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Kvalitný realistický austrálsky horor (alebo skôr krvavý thriler) natočený podľa skutočnej udalosti. Prvých 40 min. ubieha v pozvoľnom tempe, potom sa film prevalý do druhej polovice, ktorá stojí za to. Podobné filmy stoja na podivných chlapíkoch, ktorí na prvý pohľad vyzerajú normálne. Tu máme do činenia s naozaj kvalitným magorom. Jednoznačne odporúčam titulky, kvôli scéne s puškou v garáži a prestreleným krkom sprevádzaný smiechom cez plač.Jednoznačne najlepšia scéna vo filme.70%. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Další z plejády tzv. road-teen-vyvražďovačky. Parta mladých lidí někam jede, většinou autem se zásobou basy piv, pak se ocitnou v nějakém zapadákově, kde se jim pokazí auto. Jako na zavolanou se objeví chlapík, který jim nabídne pomoc, případně jim něco hodí do pití, sváže je a hodí do nějaké kobky. Tyto filmy přežije většinou jeden jednotlivec, kterému se podařilo uprchnout vraždícím šílencům. Tento film ve svém žánru nenabízí nic nového. Naprosto předvídatelné scény, žádné prokreslení postav. Snad jen ten kráter stojí za zmínku. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (22)

  • Přestože je film údajně natočen podle skutečné události, není to tak docela pravda. Film byl ovlivněn případy Ivana Milata a B.J. Murdocha, ale nebyl inspirován žádnými konkrétními událostmi. Čtyři hlavní postavy tohoto filmu jsou zcela smyšlené. (Piggsy)
  • V Melbourne, hlavním městě australského státu Victoria, potvrdilo kino Moonlight Cinema, že na projekci tohoto filmu přišlo nejvíce diváků za jedenáct let jeho existence. Park zaplnilo více než 2 700 lidí, kteří snímek přidali na seznam jen několika málo vyprodaných projekcí, z nichž většina proběhla na Valentýna. (ČSFD)
  • Mickovo (John Jarratt) auto je Ford F-100 z roku 1977. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno