Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ženu unese během rutinního letu neznámý muž a hrozí jí, že zavraždí jejího otce. Tak je vtažena do komplotu proti jistému politikovi; má totiž svému únosci pomáhat při jeho likvidaci. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (455)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Na první zhlédnutí průměr s hloupými momenty, na podruhé zábavný thriller s perfektně ironickými vtipy z úst Cilliana Murphyho. Ten je tu za ještě většího slizouna než kdekoli jinde a v žádném případě nelze jeho zmetkovský talent přehlédnout... Pokud se potřebujete odreagovat po ubíjejícím týdnu, sáhněte po "Nočním letu". Zhlédnete obstojný thriller, užijete si poměrně dobré herce a ještě k tomu se perfektně pobavíte. WES CRAVEN STÁLE UMÍ!!!;-) ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Do 4* nechybí mnoho. První hodinu to Craven kočíruje s naprostým přehledem. Celé dění v letadle, podpořené klaustrofobickou atmosférou a zdánlivě beznadějnou situací hlavní hrdinky (velmi půvabná McAdams) je působivé a napínavé, bohužel jakmile se děj přesune na posledních cca 10 minut do Lisiniho domu, napětí se ztrácí, přichází na řadu předvídatelnost a trocha toho žánrového klišé. Škoda i příliš krátké stopáže (bez titulků 73 minut). Ale pozor, když bůh rozdával budoucím hercům padoušské charisma, Cillian Murphy si šel pětkrát. Hlavně kvůli němu stojí tenhle thriller za pozornost. Od ´Batman začíná´ mě tenhle týpek zajímá čím dál tím víc. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl film pojat jako krátkometrážní snímek, odehrávající se celou dobu v letadle, nejspíš bych hodnotila i čtyřmi hvězdičkami. Jenže se zde bohužel vyskytla jistá "technická závada." První část filmu "Ve vzduchu" je zvládnuta skutečně brilantně. Cillian Murphy to na nás valí mistrně, v některých scénách mi skutečně lehce tuhla krev v žilách. Rachel McAdams je půvabná a sympatická žena, a ve své roli obstála velmi přesvědčivě. Avšak jakmile letadlo v poklidu přistane, začíná část 2. - Na zemi. Najednou, jako bych sledovala úplně jiný film. Co scéna, to klišé a o konci filmu ani nemluvě. Říkala jsem si, při sledování oné druhé části, toto že má být od Wese Cravena? ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Režijní vedení je bez chybičky, problém byl spíše ve scénáři, který se v závěru nevystříhal nepodařeného variování na klasických žánrových klišé. Přesto režisér doslova tříská napětí víceméně z každého záběru, práce na omezeném prostoru dvou sedaček v letadle je mistrovská a i všeobecně zatracovaný závěr taky nepostrádá ty správné grády. Rachel McAdams si zadělává na slibnou kariéru hezké tvářičky s velmi rozvinutým hereckým potenciálem a Cillian Murphy už v Batman začíná dokázal, že za slupkou nevinně vyhlížejícího sympaťáka se skrývá záporák nejtěžšího kalibru. Od Telefonní budky maximálně minimalizovaný thriller, který kdyby těžil ze své originality po celou dobou stopáže, byl by dokonalý, takhle je to vysoce nadprůměrná podívaná, jíž se dá leccos odpustit. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Stejně si myslím, že se z tohoto filmu dalo vytřískat víc, ale tentokrát svou vinu nese na výsledném průměrném dojmu režisér Craven, který si nepotykal se scénářem a v mnoha ohledech vše mohlo být napínavější a provokativnější než nakonec bylo. Rachel McAdams a Cillian Murphy udrželi statečně moji pozornost až do konce a několik nápadů bylo originálně pojato. Pro mě však celkově průměrná záležitost v typicky nepřekvapivé režii se spoustou (ne)viditelných chyb. 60% ()

Galerie (88)

Zajímavosti (20)

  • Scénárista Carl Ellsworth – i když je debutant – pracoval jako jediný na scénáři Nočního letu. Později uvedl, že čekal možnost, že ho vymění kdykoli od první stránky po skutečné natáčení. (imro)
  • Cillian Murphy o roli Jacksona tolik stál, že si pouhé dva dny před svojí svatbou zaletěl z Anglie do Hollywoodu, aby poobědval s režisérem Wesem Cravenem. Ten mu později roli dal s tím, že si ho získal svýma očima. (Martinibaby)
  • Filmovanie snímky prebiehalo striedavo v Los Angeles a Miami. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama