Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ženu unese během rutinního letu neznámý muž a hrozí jí, že zavraždí jejího otce. Tak je vtažena do komplotu proti jistému politikovi; má totiž svému únosci pomáhat při jeho likvidaci. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (452)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Režijní vedení je bez chybičky, problém byl spíše ve scénáři, který se v závěru nevystříhal nepodařeného variování na klasických žánrových klišé. Přesto režisér doslova tříská napětí víceméně z každého záběru, práce na omezeném prostoru dvou sedaček v letadle je mistrovská a i všeobecně zatracovaný závěr taky nepostrádá ty správné grády. Rachel McAdams si zadělává na slibnou kariéru hezké tvářičky s velmi rozvinutým hereckým potenciálem a Cillian Murphy už v Batman začíná dokázal, že za slupkou nevinně vyhlížejícího sympaťáka se skrývá záporák nejtěžšího kalibru. Od Telefonní budky maximálně minimalizovaný thriller, který kdyby těžil ze své originality po celou dobou stopáže, byl by dokonalý, takhle je to vysoce nadprůměrná podívaná, jíž se dá leccos odpustit. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Jako bych viděl novodobého Hitchcocka. Tempo od začátku do konce, nervy i cynický humor pro odlehčení a hlavně vypiplaný scénář, který nakonec zužitkuje úplně všechno. Každou třeba jen trochu představenou vedlejší postavu i další věci typu rekonstruovaného domu nebo zmínky o noži nebo sportu... Nic tu není navíc, všechno dříve či později dostane smysl, prostě skvělé. Část v letadle je velmi napínavá, část po letadle zase jaksepatří vypjatá a vůbec se mi nezdálo, že by se konec k tomu, co mu předcházelo, nehodil. Naopak jsem si zase vzpomněl na finále Hitchcockových filmů, která se mnohdy odehrávala v jiném prostředí než zbytek filmu, a nikomu to nevadilo. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Škoda,potenciál tohoto filmu byl mnohem, mnohem větší než nemastný, neslaný výsledek. Chybělo jen málo a mohl se zrodit nápaditý áčkový komorní thriller, který se sice nemohl plně vyrovnat ale zcela jistě výrazně přiblížit kvalitámTelefonní budky. Lze ocenit původní nápad a kvalitní herecké obsazení.Mc Adams a zejména Murphy přitom sami zvedají úroveň snímku o 20%.Až do Lisiina úniku z letadla je atmosféra filmu výborná a napětí by se dalo krájet nožem. Jenže poté dojdou scénáristovi a režisérovi nápady a kvalita se řítí dolů jak parašutista bez padáku.Jednání postav ztrácí jakoukoli logiku a důvěryhodnost. Závěrečný souboj v otcově domě je už jen sbírkou těch nejotřepanějších žánrových klišé...Ve Vřískotu si s nimi právě Craven dosytosti vyhrál a zde jim podlehl. Jsem si jistý,že zparodovat závěr tentokrát nebylo jeho cílem. Celkové hodnocení 60%. ()

Niles 

všechny recenze uživatele

V jednoduchosti je krása. Škoda len, že ten koniec sa trochu vymykal originalite, ktorá je príznačná pre prvú hodinu. Potom sa to mení z napínavého thrilleru na tuctový akčný film s jasne predvídateľným záverom a už to nezachráni ani psychopatický a nesmrteľný Cillian Murphy, ktorý vlastne drží celý film nad vodou. Inak to bolo dobré, takéto filmy mám rád. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Cravenův film. Atmosférický, sofistikovaně napsaný a navzdory minimálnímu dějovému prostoru nekonečně kreativní a zábavný v přímém psychologickém nátlaku a chytrých vedlejších motivech. Sympatie k hlavní hrdince, které jsou především v závěrečném béčkově orientovaném zúčtování klíčové, fungují zásluhou skvělého emotivního výkonu Rachel McAdams bravurně, Cillian Murphy je v roli toho zlého děsivě přesvědčivý (nebo přesvědčivě děsivý?) a moc se mi líbilo chytré manévrování s morálním dilematem "neriskovat život otce a spolupodílet se na vraždě, nebo zariskovat a zkusit všechny zachránit", přestože vývoj "na papíře" je dopředu očividný a v podstatě nepřekvapivý. Ale jak říkám, vývoj "před kamerou" je tentokrát úžasně atraktivní, k páté hvězdičce nebylo daleko... ()

Galerie (87)

Zajímavosti (20)

  • Scénárista Carl Ellsworth – i když je debutant – pracoval jako jediný na scénáři Nočního letu. Později uvedl, že čekal možnost, že ho vymění kdykoli od první stránky po skutečné natáčení. (imro)
  • Cillian Murphy o roli Jacksona tolik stál, že si pouhé dva dny před svojí svatbou zaletěl z Anglie do Hollywoodu, aby poobědval s režisérem Wesem Cravenem. Ten mu později roli dal s tím, že si ho získal svýma očima. (Martinibaby)
  • Režisér i scénárista si ve filmu střihli cameo – Carla Ellswortha uvidíte v letištní hale, kde se o něho opírá jedna ze třech spících žen, zatímco Wes Craven skončil na podlaze ve střižně – nedokázal totiž udržet kamennou tvář během scény v letadle. (imro)

Reklama

Reklama