Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ženu unese během rutinního letu neznámý muž a hrozí jí, že zavraždí jejího otce. Tak je vtažena do komplotu proti jistému politikovi; má totiž svému únosci pomáhat při jeho likvidaci. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (455)

Fr 

všechny recenze uživatele

Všechno v tomto filmu je velmi jednoduché. Něžná polovička ústřední dvojice nás za pomocí více či méně zábavné konverzace nechá nahlédnout do svého života a čekáme, až se zavřou dveře letadla a letuška nám popřeje šťastný let. A pak se proti sobě postaví ženské citové dilema a věcná mužská logika...... Škoda že víc logiky a nápadů nepobral scénárista. Snímek je totiž natočen celkem slušně, ale kdyby tam nebyly ty keci, tak by ta část ,,kde se něco děje“ zabrala cca 30 minut. Pravdou je, že napínavá chvilka má něco do sebe, ale je to hodně (moc!!) cítit laciným béčkem. Dávám 3, ale jednou vidět stačilo. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Typická Cravenovina. Jednoduchý príbeh, v ktorom sa opäť hra na mačku a myš. Príjemný herci dostanú diváka do deja, aby Wes Craven mohol roztočiť ďalšiu Thrillerovskú hru. Najväčšie mínus filmu je asi len ta jednoduchosť príbehu, ktorý je v podstate stavaný len na jedno pozretie, ale je natočený s dobrou atmosférou, ktorá sa len tak pri takýchto filmoch necíti (Beltrami tomu tiež dopomohol), film ma pri 85 minútach neskutočne tempo, takže nehrozí že by sa divák začal nudiť. Chcel som dat povodne nižšie hodnotenie kvôli tej jednoduchosti, pretože celý film dokopy nič neponúkne a s atmosféry drží rovnakú vlnu celý čas, ale za Rachel McAdams si kľudne prihodím. Pokiaľ hľadáte jednohubkový Thriller, ktorý nie je tupý a je kvalitné natočený, tak ste tomu na stope. 80% - 4* ()

Reklama

mysicka 

všechny recenze uživatele

vcelku průměrný thriller, který válcuje cillianovo charisma.. po jeho odečtení by zbyly hvězdičky jen dvě..:o) ten kluk je talent.. může hrát transsexuála, vědce přes slunce, psychopata a nebo třeba posledního bojovníka se zombíkama a pokaždý na sebe strhne veškerou mojí pozornost.. takže cilliane, tímto tě vítám ve svojí topce..;-) ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý a přitom efektní námět ve stylu Telefoní budky. Dusná atmosféra, chytré dialogy, občas dokonce humor. Krásná Rachel McAdams, která s přehledem uhraje i fakt, že polovinu filmu má v očích slzy (od toho možná původní název Red Eye) - až vám připomene Sidney z Vřískotů. A hlavně Cilian Murphy, připomínající ty staré dobré záporáky, kterým v koutku duše fandíte. Jenže pak jsou tu taky zbytečné scény, které slouží k prodloužení stopáže (Brian Cox vyjde na verandu, podívá se na BMW a zase zajde), sem tam kolaps logiky a hlavně zápěrečné zaškobrtnutí, které z efektního bad boye udělá standartního šášulu. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Jako bych viděl novodobého Hitchcocka. Tempo od začátku do konce, nervy i cynický humor pro odlehčení a hlavně vypiplaný scénář, který nakonec zužitkuje úplně všechno. Každou třeba jen trochu představenou vedlejší postavu i další věci typu rekonstruovaného domu nebo zmínky o noži nebo sportu... Nic tu není navíc, všechno dříve či později dostane smysl, prostě skvělé. Část v letadle je velmi napínavá, část po letadle zase jaksepatří vypjatá a vůbec se mi nezdálo, že by se konec k tomu, co mu předcházelo, nehodil. Naopak jsem si zase vzpomněl na finále Hitchcockových filmů, která se mnohdy odehrávala v jiném prostředí než zbytek filmu, a nikomu to nevadilo. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (20)

  • Jednu z vedlejších rolí bodyguarda si zahrál Colby Donaldson, účastník tří řad americké reality show Kdo přežije - "The Australian Outback", "All Stars" a "Heroes vs. Villains". (campix)
  • Jackson Rippner (Cillian Murphy) nosí hodinky značky Breitling Chronomat Longitude. (dyfur)
  • Všimněte si pera s příšerkou. Ve scénáři je původně použito pero s Bartem Simpsonem, na které se ale produkci nepodařilo získat práva. (imro)

Reklama

Reklama