Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Andymu je čtyřicet, pracuje ve skladu prodejny elektrospotřebičů, sbírá komiksové postavičky, a co se týče sexu, je stále panic. Když byl teenager, párkrát to nevyšlo a pak už nějak ztratil chuť to pořád zkoušet. Andy je celkem spokojený, ale jednoho dne se prořekne před kolegy z práce. Jeho spolupracovníci se mu za to zpočátku vysmívají, záhy ale nastupuje do jejich intenzivního školícího kurzu, který ho má přivést k jedinému cíli - ke ztrátě panictví. O některých věcech je ale snazší mluvit než je realizovat, což po sérii bláznivých a vtipných erotických selhání potvrdí i Andy a jeho kolegové. I když seznámení se sympatickou Trish by se možná mohlo proměnit v něco hlubšího. Jenže zkuste své holce přiznat, že jste ještě panic. Těžko se to říká v osmnácti, a co teprve ve čtyřiceti. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (486)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Když jsem ze všech stran slyšel, že se v Hollywoodu zrodila komedie, která je sice sprostá, ale tentokrát i vtipná, zastříhal jsem ušima a rozhodl se, že to risknu. Mno... Myslím, že něco TAK sprostého jsem ještě neviděl. Jestli se 40LP zdá někomu vtipný (nebo dokonce "chytrý", jak stálo v jedné recenzi), svědčí to spíš o platnosti rčení "mezi slepými jednooký králem", neboli že jsme tentokrát zůstali ušetřeni nechutných záběrů a všechno krmení pro uslintance je v dialozích. Ale ani to neberu jako polehčující okolnost. 40% ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Judd Apatow, Steve Carell .. Andy Stitzer je chudák. Ve svém věku je stále panic a více méně se s tím už smířil. Na(ne)štěstí na to dojdou jeho kolegové v práci a rozhodnou se mu pomoci. Celkem slušný námět ubíjí nezvládnutá stopáž, film se místy táhne a nápadů není zas tak moc, aby vyplnily všechna hluchá místa. Slabé jako romantický film a ještě o něco slabší jako komedie. ()

Reklama

oje 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná komedie s originálním námětem a tak tragickým Carollem - v pozitivním smyslu. Přestože se pobyhoval na hranici trapnosti, byl výborný a každá jeho věta i gesto mně bavili, stejně jako ostatní komediální herci. Snímek s fajn scénářem si držel po celou dlouhou stopáž dobrou úroveň a já se skvěle bavil u fórů oplzlých i slušnějších. Film výrazně předčil moje očekávání a pro mě je pro mne tak určitě jednou z nejlepších komedíí své doby. Skvělým filmem o chlápkovy ne zcela jistým v lásce je komedie Život podle Dana. Alternativa: Dan in Real Life. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Judd Apatow točí "velkolepé" (nebo spíše přerostlé) komedie, jsou pekelně dlouhé, mají originální námět, sprosté jsou jak to jen jde, hrají v nich hvězdy nejtěžšího kalibru a vždycky se utopí ve vlastní štávě! Čím to může být? Režii ne, ta je pohodová a klidná, nikam diváka netlačí. Scénáristicky zvládnuto průměrně, nění to nijak vtipné, ale trapných scén je jako šafránu. Herecky taktéž ne, Steve Carell se narodil pro vtipné role a jeho kolegové z práce na trojku. Na jedničku to totiž umí bůh, na dvojku ti nejlepší z nejlepších a na trojku ta většina, co hraje v podobných "béčko-céčkách". Takže teda, kde je ta ona chyba? Netroufám si tvrdit, ale možná by bylo dobré se zamyslet, pane režisére, a nesnažit se do svého debutu vtlačit úplně všechno, co vás napadne. Máte na to ještě spoustu času. Přesto Virgina hodnotím velkem vysoko, stačí se podívat, jak to mohlo dopadnout - český ekvivalent panic je nanic je totální sux! ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Některé gagy milionové (1 minute later), některé zcela mimo. Napodruhé ale Carell o mnoho snesitelnější, většina herců oblíbenější (Rogen, Banks a Jane Lynch) a celá zápletka příjemnější. Možná za to může i srovnání se Zbouchnutou nebo Superbad a tím pádem i konečné docenění, ale když se z prapodivných filmů stanou překvapivé soukromé trvalky, vážím si jich snad ještě víc. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (27)

  • Českou stopou ve filmu je plakát na hru Mafia, který je možné zahlédnout v obchodě s elektronikou. (Brousitch)
  • Prodejna "Smart-tech" byla volně inspirována řetězcem "Circuit City". (don corleone)

Související novinky

Judd Apatow se vrací k režii

Judd Apatow se vrací k režii

01.02.2019

Po delší odmlce se slavný americký producent a režisér kultovních komedií Zbouchnutá nebo 40 let panic Judd Apatow vrací k režii. Přichystal si novou komedii pro komika a člena SNL Peta Davidsona,… (více)

Ďalší všemohúci smrteľník

Ďalší všemohúci smrteľník

27.08.2005

Keď sa reportér Bruce v podaní Jima Carreyho na krátky čas vžil do kože Boha, štúdiu Universal Pictures to celosvetovo vynieslo 485 miliónov dolárov. Že je na ceste pokračovanie neprekvapí nikoho, no… (více)

Reklama

Reklama