Reklama

Reklama

Sean Penn, Jude Law, Kate Winslet a Anthony Hopkins se společně představují ve strhujícím příběhu prostého muže, jemuž politická kariéra, ničivá síla korupce a zrada nakonec zcela pokřiví charakter. Film byl natočen podle dnes již klasického románu Roberta Penna Warrena z roku 1946, za který získal Pulitzerovu cenu. V dalších rolích se představí James Gandolfini, Mark Ruffalo a Patricia Clarkson. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Politické drama s přetaženou stopáží, stojící na jediném herci a tím je Sean Penn. A to jsem od herecké filharmonie zde obsazené čekal něco jiného, než pár odrhovaček. Jenže bohužel Kate a Hopkins zde dostali prakticky nulový prostor a Jude Law si vystačil s jedním výrazem po celý film. Do toho jeho nudící monology, milostná zápletka jak z Velmi křehkých vztahů a občas podivně navazující scény. Škoda. Slabších 50% ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

90% - Hlavně za hudbu a Seana Penna. Je fakt, že film je hodně zdlouhavý a některé momenty se daly vynechat, ale zase na druhou stranu, každou chvíli s Pennem, v roli Willieho Starka, jsem hltal plnými doušky. Hlavně jeho proslovy na veřejnosti! (Jakto, že nebyl nominovaný na Oscara???) Těch pár momentů navíc se potom dalo snadno odpustit... ()

Reklama

NinonL 

všechny recenze uživatele

Politika je kanál, a jemu se nevyhne ani cynický novinář, který nechce o ničem a nikom raději nic vědět. Film je velmi dobrý a přestože Penna ani Winslet nemusím, hodnotím vysoko. Role Jude Lawa překryje všechna negativa a z jeho osudu, do něhož se vědomě dostal, vás bude mrazit. Tragédie na závěr dojem jen umocní. Film stojí za to vidět. ()

TO 

všechny recenze uživatele

Kultivovaný politický film s důrazem na atmosféru, dusnou jak před bouří, a na herecké výkony. Tou pěknou vizuálně vytříbenou stránkou se asi nejvíce odlišuje od starší verze. Ta vypadala obyčejněji, jinak příběh byl stejný, až na malé odlišnosti. Zatímco v této verzi má více prostoru řidič – bodyguard, ve starší má hodně prostoru guvernérům syn Tom, jehož zápletka se zde kamsi vytratila. Taktéž mi chyběla scéna zřícení schodiště s dětmi, jinak je převážná většina scén v obou prakticky naprosto totožná. Guvernér v původní verzi je tlustší a zdál se mi mnohem aktivnější, a přátelství jeho a novináře Jacka silnější. Poctivé tři hvězdičky oběma filmům. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Seanovi Pennovi v roli prepnutého politika Wiilieho Starka by som neveril ani jedno jediné slovo, tak dobre ho herec stvárnil. Jeho hitlerovsko-castrovské prejavy ale mali dopad na miestnych a tak si postupne začal narábať s financiami po svojom a hľadať obetných baránkov svojich komplikovaných podvodov. Skvele vykreslená atmosféra doby, extra kvalitné obsadenie a silné finále. Na druhú stranu až príliš konvenčne prerozprávané a zrežírované. No a že pri pohľade na Starka a počúvaní jeho prejavov mu niekto veril, ostane asi navždy záhadou. Možno to filmári trochu v rámci filmového rozdelenia na dobro a zlo trochu prehnali a tomu najhoršiemu to museli vpísať aj do tváre. No, Penn je proste Penn, veľký sympoš to nie je, že...takže super voľba :) 70% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo v New Orleans a Morgan City v Louisianě (USA). (Tygrys)

Reklama

Reklama