Reklama

Reklama

Doodlebug

Krátkometrážní / Fantasy / Mysteriózní
Velká Británie, 1997, 3 min

Obsahy(1)

Krátky 3 minútový film o chlapíkovi, ktorý sa topánkou pokúša zabiť svoju vlastnú zmenšeninu... (ethos)

Recenze (345)

F.man 

všechny recenze uživatele

Na to, že tenhle kraťas má jen tři minuty toho zvládne poměrně hodně. V první řadě nastolit zvláštní - depresívně temnou - atmosféru, což je dnes už snad klasický Nolanův trademark. V řadě druhé nabídne i jakýsi děj (za tři minuty!) a nakonec vše ještě uzavře vtipnou, ale zároveň chytrou pointou. Nějak extra bych tenhle kraťas nebral jako "Úvod do Nolana" (snad jen atmosférou - za tři minuty se nedá poznat nic objektivního) spíše jako moc dobré a originální dílko. ()

Rufete 

všechny recenze uživatele

Takto tedy Nolan vstoupil do filmového světa? Někteří začínají pomalu a zlehka, jen ti nejlepší se dostanou na vrchol. Nolan si hned ze začátku hází laťku takto vysoko a nutno říct, že se mu ji vždy podaří přeskočit a je opět o něco výš, než předtím. Černobílý obraz a vynikající tajemná hudba dodávají Doodlebugu ten správný říz, celkový dojem je pak neskutečný. Když pomyslím, že takhle začínal jeden velký režisér, tají se mi dech, že můžu vidět jeho prvotinu. Pointa je skutečně chytrá a její vysvětlení už tady mnohokrát zaznělo, takže já se k tomu nebudu nijak zdlouhavě vyjadřovat a s radostí se přidám k názoru ostatních. ()

Reklama

selviskhed 

všechny recenze uživatele

Nemám kdovíjak rád krátké filmy. Člověk z nich má pocit, že se tady plýtvá dobrými nápady. A navíc takový film člověk hledá a stahuje delší dobu, než jakou snímek trvá:) Tohle je dobré. Hezká kamera a šikovné kompozice záběrů, pokoj obsahuje pár pěkných věciček a vůbec celé to má cit pro detail a zároveň to něco říká a působí to tak nějak avantgardně (v nejlepším slova smyslu). Ví se, že si Nolan rád píše chytré scénáře a podařilo se mu to už u prvotiny. Součást souboru krátkometrážních snímků britských režisérů Cinema16: British Short Films ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

První film Christophera Nolana, který rozhodně neukazuje jeho génia, ale ukazuje to, jakým směrem se bude chtít Christopher Nolan vydat - směrem do lidské duše, ale směrem epickým a výpravným. Tohle je trikově přece jen povedené nato, že je to studentský film. Pointa se dá očekávat, ale zachycena je skvěle. ()

Mikita 

všechny recenze uživatele

Tříminutový skeč nazývat filmem? Ano, i to je možné. Brilantní krátkometrážní film, který vám ukáže, co je dokonalá dramatická atmosféra, práce s kamerou a jak má vypadat vypointování příběhu. Ani nevím proč, vzpomněla jsem si na Poa a jeho Havrana, tam jde strach z každého zaťukání, tady z každého klepnutí pantoflem. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno