Reklama

Reklama

Doodlebug

Krátkometrážní / Fantasy / Mysteriózní
Velká Británie, 1997, 3 min

Obsahy(1)

Krátky 3 minútový film o chlapíkovi, ktorý sa topánkou pokúša zabiť svoju vlastnú zmenšeninu... (ethos)

Recenze (344)

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Tenhle kraťas mě trochu zaráží, páč od onoho Nolana bych očekával určitě něco víc. Kraťas sice pointu má ale celkové provedení zdá se mi poněkud podivné a vlastně ani ničim zvláštní. Nolana jako režiséra mám hodně rád, ale jenom protože to natočil on nebudu tvrdit jak je tento minifilm super. Tohle prostě ne od krátkého filmu očekávám spád, provedení a hlavně chytlavý nápad, tenhle film nemá ani jedno. ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Nolan je opravdu Pan režisér. To co předvedl zde, nedokáží někteří jiní režiséři předvést v ,,plnohodnotném'' filmu. Napětí a hutno bylo doslova procítěno v každičkém okamžiku ažsemi tajil dech. Velký podíl na tom všask má také mimo jiné hudba Davida Julyana a pochopitelně herecký představitel Jeremy Theobald. ()

Reklama

F.man 

všechny recenze uživatele

Na to, že tenhle kraťas má jen tři minuty toho zvládne poměrně hodně. V první řadě nastolit zvláštní - depresívně temnou - atmosféru, což je dnes už snad klasický Nolanův trademark. V řadě druhé nabídne i jakýsi děj (za tři minuty!) a nakonec vše ještě uzavře vtipnou, ale zároveň chytrou pointou. Nějak extra bych tenhle kraťas nebral jako "Úvod do Nolana" (snad jen atmosférou - za tři minuty se nedá poznat nic objektivního) spíše jako moc dobré a originální dílko. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Ponuré, temné, dramatické, nápadité, s Kafkovskou atmosférou, vypointované a hlavne...Nolan do troch minút zmestil toľko materiálu, až mu mám chuť zatlieskať. Jeho študentský krátkometrážny film naznačil jeho talent a smer, ako bude točiť ďalej. Cit pre pointu, detail, atmosféru. Jeho filmy zanechávajú otlačok, tak to proste je. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Spolu s Insomnií "nejhorší" Nolanův film, který je i tak lepší, než většina ostatních kraťasů. I na tak krátkém prostoru je režisér schopný předvést nejenom skvělou práci s technikou, ale především výborný nápad. Samozřejmě se to nemůže rovnat jeho ostatním genialitám, ale i tak se jedná o velmi nadprůměrný počin. 90% ()

Galerie (1)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama