Reklama

Reklama

Silent Night

  • USA Silent Night (více)
Trailer 1

Příběh je o tajemné a maskované osobě, oblečené jako Santa Claus, která řádí a zabíjí v malém městečku během vánočních svátků. Na místních policejních sílách je, aby ukončily toto vražedné běsnění. (spitr)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (76)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Pocta nebo pasení se na úspěchu slavných osmdesátkových slasherů ? Miller možná krade, ale zároveň doufám, že přispěl k probuzení spícího démona filmového hororu a slashery se zase s plnou silou vrátí a s razancí pořádného švihu oboustrannou sekerou se zatnou do duší duchy posedlých hororových diváků. Tohle máchnutí se vcelku povedlo a to i díky odkazu na výborný Silent Night, Deadly Night z roku 1984, blondýnka přišpendlená k parohům či dědek probudiv se z katatonie chrchlající svou předpověď o odvrácené straně Vánoc jsou zřetelným mrknutím na fanoušky původní Tiché noci. Tím ale veškerá podobnost končí, Santa tady není ztrápený a pomatený chlapec, ale brutální přerostlý maniak připomínající spíš Jasona Voorheese po kultivaci v jezeře Crystal Lake, který kráčí městem a trestá všechny, kteří se čímsi provinili. Příběhová omáčka je skousnutelná a se Santovými vylomeninami si trikaři vcelku vyhráli, což krvelačného diváka jen potěší. Už tak moc se nepopralii se zákonitostmi anatomie ( viz verbal), pravda, ale tak jistá dávka tuposti se přeci dá u tohoto typu filmu odpustit a neřekl bych, že překročila únosnou mez. A vzhledem k tomu, že ucházející slasher je v současné době vzácností pálím slabé čtyři hvězdy. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Sice jsem na horory jiného typu (duchařiny, paranormální jevy, atd.), ale čas od času takováto vyvražďovačka jde skousnout. Silent Night, co se týče způsobu vražd, nepřináší nic nového, ale chápu, že přijít s něčím novým, není lehké. Horor díky rozumné stopáži rychle uteče, škoda jen toho závěru (žena hrdinka, jak americké). 65% ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Steven C. Miller. Režisér u kterýho jsem si celou dobu říkal že nebude nikdy kvalitní režisér. Jeho filmy nejsou vyloženě odpady ale patří do kategorie průměru až podprůměru. No a teď je tu tenhle jeho film. A musím říct jenom wow. Není to sice nějak extra dobrý slasher, ale jako jeden z málo jsem měl pocit že koukám na slasher z 80 let. A to nemyslím špatně právě naopak. Celý je to krvavý, zábavný a krásně béčkový. Některé odkazy na starý slashery jsou parádní. Sice konec byl spíše průserovej ale film poměrně slušně fungoval. Chtěl jsem dát 4* ale na druhou stranu to nebylo nic zas tak extra spíše taková vzpomínka. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

V televizi jsou to samý tzv. "Pohádkové Vánoce", a tak jsem se rozhodnul, že si svou sváteční atmosféru udělám i skrz několik vyloženě vánočních hororů. Silent Night byl jasnou volbou, neboť původní snímek se hodně povedl, a tak nějak jsem doufal v další zábavnou jednohubku. A dočkal jsem se. Smrtelně vážný tón je pryč, několik úmrtí mnohdy pobaví, jindy lehce znechutí, ale hlavní je, že kamera nikdy neucukne, a nechá diváka si dosyta užít všechny ty rozštípnuté kebule a jiné pochutiny. Santa je správně nekorektní, Malcolm občas slušně hlásí, blýskne se pár bradavek a sníh se rychle barví. Zkrátka dost oldschool slasher, ale já nadávat nemůžu, takže palec opatrně nahoru. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Tématickej slasher s velmi povedenými gore vraždami, u kterého mě však zklamal záporák. Teda zklamal ... přidal bych mu pořádný grády, protože si myslím, že zrovna tady na to prostor byl ideální. Americkýmu tlustýmu kokútovi, kterej vypadá, jak vypadá, by krásně slušelo to jeho přiblblý HO-HO-HO a tuna drsňáckých hlášek k tomu. Mohl by pak vzniknout záporák jako třeba můj oblíbený Psychocop. 60% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Z kostýmu Santu, ktorý má na sebe vrah, niekoľkokrát miznú stopy krvi. (Arsenal83)
  • Film je částečně inspirován skutečným masakrem na Štědrý den roku 2008 v Covinu v Los Angeles. Bruce Jeffrey Pardo ve svém obleku Santy zavraždil 9 lidí. (Mrs.Blue)

Reklama

Reklama