Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejnapínavějších katastrofických filmů všech dob vypráví o osudu posádky zaoceánského parníku, převráceného přílivovou vlnou. Děj plný napětí, obohacený osobními příběhy obětí, dává vzniknout přesvědčivému a dechberoucímu dramatu. Skvělé herecké obsazení spolu s neuvěřitelnými speciálními efekty činí z tohoto filmu skutečnou klasiku, která byla nominována na 9 Cen Akademie. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (252)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Jedna ze zásadních klasik katastrofických filmů. Bohužel mě příliš nepotěšila. Ústřední námět sice zajímavý, děj se však brzy smrskne na monotónní putování útrobami havarované lodi, které víc než cokoli jiného připomíná hraní několika levelů počítačové hry. Od úkolu k úkolu, z jednoho prostředí do druhého (kuchyně, ventilační chodba, komín, zatopená chodba), hrdinů ubývá a jen ti, kteří se dostanou nejdál, vyhrajou (budou zachráněni). Zkrátka předvídatelné, monotónní a ve výsledku i docela nudné. Napětí se během let asi kamsi vytratilo. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Výborné, výborné, výborné !! Ptala jsem se na názor mého syna, který vystudoval geofyziku, zda tsunami může převrátit zaoceánský parník kalibru "Poseidonu". Řekl :"Velmi lehce, pokud má vlna větší výšku jak 15 m" a epicentrum zemětřesení je někde hluboko v oceánu." Takže žádná fantazie, ale výborně zpracována možná realita. Není co dadat, všichni herci výborní. 5* ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Podmienkou pozerateľnosti tohto katastrofického filmu je, aby ste bez pochybností uverili, že takúto loď je možné prevrátiť a že požiare v nej nezabránia putovaniu pasažierov za záchranou. Ak sa táto viera dostavila, potom je možné sledovať napínavý dej a neochvejne veriť v happy end. A keď zmienená viera chýba, potom sa filmu dajú inertné tri hviezdičky a spomienka na Sklenené peklo. ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Mám ráda katastrofické filmy, ale líbí se mi málokterý. Tenhle je můj nejoblíbenější. Kdysi jsem byla zamilovaná do Gena Hackmana a proto i do jeho role reverenda - zachránce. Jasná ukázka toho, jak je u jakékoliv katastrofy důležité mít vůdce, který přemýšlí a nepodlehne panice davu. Je to klasika žánru a můj film z desítky, který možná není z ní nejlepší, ale jeden z nejmilejších. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Parádní katastrofický film z dob poctivé filmařiny, bez digitálních triků. Sympatický je i "Frank Drebin" na kapitánském můstku, takže je škoda, že jej tvůrci více nevyužili. I tak je herecké obsazení sympatické. Putování našich hrdinů vzhůru nohama bere dech a vy jim fandíte, aby katastrofu někdo přežil... ()

Galerie (84)

Zajímavosti (46)

  • Strojovna Poseidonu (i s pasažéry) byla zvěčněna ve voskovém muzeu "Movieland Wax Museum" v Buena Parku v Californii. (FIBO)
  • V plánu byla závěrečná scéna ukazující záchranné čluny kolem potápějící se lodi, rozpočet však už byl vyčerpán. Záběr helikoptéry startující z trupu lodi se točil na pozemcích studia a muselo se dávat pozor, aby se v něm neobjevily kolemstojící budovy. (džanik)
  • Boty a přívěsek, který má na sobě Carol Lynleyová ve filmu, jsou její vlastní. (džanik)

Reklama

Reklama