Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejnapínavějších katastrofických filmů všech dob vypráví o osudu posádky zaoceánského parníku, převráceného přílivovou vlnou. Děj plný napětí, obohacený osobními příběhy obětí, dává vzniknout přesvědčivému a dechberoucímu dramatu. Skvělé herecké obsazení spolu s neuvěřitelnými speciálními efekty činí z tohoto filmu skutečnou klasiku, která byla nominována na 9 Cen Akademie. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (252)

corpsy 

všechny recenze uživatele

´´Otec´´ katastrofických filmov ( LETISKO nebolo až tak klasicky katastrofické ). Film má všetky atribúty: veľkú zostavu hereckých hviezd, nákladnú výpravu a napínavý dej. Len tá triková stránka ( na počudovanie Oscar ) je tak trochu, povedal by som aj na svoju dobu, nejako odfláknutá. Ale aj napriek tomu klasika, a jeden z filmov tohto žánru, ktorý dláždil cestu všetkým ostatným nasledovníkom. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Podmienkou pozerateľnosti tohto katastrofického filmu je, aby ste bez pochybností uverili, že takúto loď je možné prevrátiť a že požiare v nej nezabránia putovaniu pasažierov za záchranou. Ak sa táto viera dostavila, potom je možné sledovať napínavý dej a neochvejne veriť v happy end. A keď zmienená viera chýba, potom sa filmu dajú inertné tri hviezdičky a spomienka na Sklenené peklo. ()

Reklama

malylada 

všechny recenze uživatele

Další katastrofická klasika nesoucí se v podobném duchu, jako například Sopka. Bez žádných okolků, hned od krátkého úvodu probíhá hodina a půl intenzivního pekla na převrácené lodí. Musím kvitovat, jak ve scénáři umí pracovat s jednotlivými charaktery, postavami a každá ztráta člověka dokázala zasáhnout. Hackmann, "Paulie" jsou nejvýraznější a závěr s kazatelem? Nemůžu prozrazovat, dostane každého. Místy trošku monotonní zápletka , ale od neskutečně brilantní scény ve strojovně až do konce, nabízí to nejlepší. Zajímavé, že se podařilo pracovat více s emocemi, než s napětím.......7/10 ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Ako by povedal istý slovenský politik, The Poseidon Adventure je vlastne ako Titanic, ale úplne iný. Nedáva priestor na romantickú dejovú líniu, no o to viac sa celý čas sústredí na napätie. Skupina preživších na čele s Gene Hackmanom sa snaží prebojovať na povrch (respektíve dno) lode a prežiť. Cestou však počet členov partie ubúda a niektoré úmrtia sú naozaj nečakané. Malým plusom filmu je pre mna aj prítomnosť Leslieho Nielsena, ktorého som konečne videl v dramatickej roly. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Parádní katastrofický film z dob poctivé filmařiny, bez digitálních triků. Sympatický je i "Frank Drebin" na kapitánském můstku, takže je škoda, že jej tvůrci více nevyužili. I tak je herecké obsazení sympatické. Putování našich hrdinů vzhůru nohama bere dech a vy jim fandíte, aby katastrofu někdo přežil... ()

Galerie (84)

Zajímavosti (46)

  • Některé záběry se natáčely na skutečném parníku - RMS Queen Mary, šlo však jen o zlomek záberů, které jsou ve filmu. Jde konkrétně o scény, kdy vidíme pasažéry na venkovní palubě. (FIBO)
  • Irwin Allen je též režisérem filmu Skleněné peklo (1974), do kterého byli obsazeni herci a komparzisti právě z tohoto snímku. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama